ALV-laskelmat suoraan Heeroksesta Verohallintoon

ALV-laskelmat suoraan Heeroksesta Verohallintoon

Heeros Kirjanpidon ominaisuuksiin lisättiin alkuvuonna valmis rajapinta Verohallintoon. Veroilmoitus-rajapinta mahdollistaa, että ALV-laskelmista muodostettua TYVI-aineistoa ei tarvitse enää tallentaa kirjanpidosta ja viedä ilmoitin.fi -palveluun, vaan aineisto voidaan lähettää suoraan Heeros Kirjanpidosta Verohallintoon.

ALV-laskelmien lähetyksessä hyödynnetään tulorekisterivarmennetta. Lähetetty aineisto siirtyy automaattisesti Oma Vero -palveluun verottajan ajastetun käsittelyn mukaisesti. Lisäksi aineiston lähetyksestä saadaan kuittaus kätevästi suoraan Heeros Kirjanpitoon.

Uuden rajapinnan kautta välitettiin heti tammikuussa jo satoja ilmoituksia. Asiakkaidemme mukaan kuukausittainen pakollinen raportointityö on nyt huomattavasti sujuvampaa. Valmis rajapinta Verohallintoon on selkeästi vähentänyt manuaalisia toimia, jonka lisäksi ilmoitusten seuranta ja esimerkiksi lähettämättä jääneen ilmoituksen huomaaminen on nyt helpompaa, kun kaikki hoituu suoraan Heeros Kirjanpidossa.

Asiakkaanamme voit tutustua asiaan tarkemmin HelpCenterissä.

Mikäli kiinnostuit Heeroksesta ja haluat tietää enemmän myös ALV-laskelmien lähettämisestä, olemme mielellämme apunasi. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Ota yhteyttä