Asiantuntijuus, iloinen ja joustava asenne – siinä asiakaspalvelun taika

Asiantuntijuus, iloinen ja joustava asenne – siinä asiakaspalvelun taika

6.10.2020

Heeroksen asiakaspalvelu on antoisaa ja välillä vauhdikastakin työtä. Tiimissämme palvelee toistakymmentä taloushallinnon asiantuntijaa, joiden päivät koostuvat monipuolisista työtehtävistä. Tarjoamme Heeros-käyttäjille koulutuksia sekä tukea ohjelmistojen jouhevaan käyttöön, sujuvoitamme palveluiden käyttöönottoja ja laajennuksia sekä viestimme ja ohjeistamme asiakkaitamme ajankohtaisista asioista. Sujuvista prosesseista huolimatta, tupsahtaa päiviimme välillä yllätyksiä. Joskus yllätykset tulevat ulkopuolelta, joskus niitä saattaa järjestää ihan itse itselleen.

Ain laulain työtäs tee

Tuossa taannoin eräs kouluttajamme lähti aamulla ajamaan tutun tilitoimistoasiakkaamme luo, pitämään koulutusta tilitoimiston asiakkaalle. Matkaa tilitoimistolle oli 40 kilometriä ja kouluttaja ajeli rauhallisesti navigaattorin opastamana ja radiosta tulevia lauluja lauleskellen. Noin puolessa välissä matkaa, kesken Eye Of The Tiger -tulkinnan, puhelin soi, tilitoimistosta soitetaan.

– Oikein hyvää huomenta, kouluttajamme vastaa iloisesti tervehtien.
– Hei, kiva kun vastasit! Mä kuule pääsin lähtemään täältä meidän toimistolta sinne asiakkaalle vasta nyt, olen myöhässä vartin verran.

On lähdössä omalta toimistoltaan asiakkaan luo? Eikö koulutus pitänyt olla heidän toimistolla? Nyt on paras kurvata lähimmälle bussipysäkille ja tarkentaa tilanne.

– Minä kuule ajattelin tässä samalla kysyä sulta, että mitenkäs me nyt sit perustetaan se ostoreskontra, soittaja jatkaa.
– Me voitais katsoa se rauhassa tän koulutustapaamisen jälkeen. Ja jos ei tänään ehdi, niin varataan aika huomiselle. Mä muuten huomasin, että multa taitaakin puuttua tuo teidän asiakkaan tarkempi osoite, ei sulla sattuis olemaan sitä siinä hollilla, kouluttaja kysyy.
– Ootas, on se mulla tässä. Se on Kukkatie 33. Ja joo, huominen vois olla parempi ostoreskontran perustamiseen. Mä en oo noita reskejä oikein perustellu, niin alkoi vähän ressaamaan.
– Noo, elä ressaa, katsotaan yhdessä, kyllä se siitä sutviintuu, kannustaa kouluttajamme.
– Kiva juttu, nähdään kohta, asiakas huikkasee ja päättää puhelun.

Kouluttaja naputtelee uuden osoitteen navigaattoriin ja huomaa, että saamansa osoite on lähestulkoon kotinsa naapurissa, josta hän on 20 minuuttia aiemmin lähtenyt. Nokka siis takaisin kohti tulosuuntaa, Kukkatie odottaa.

Asenne ratkaisee

Näinhän se on, että rapatessa roiskuu ja joskus sitä olettaa asioita, eikä varmista, vaikka pitäisi. Tärkeää ihmisten kanssa töitä tehdessä on, että ollaan liikkeellä iloisella asenteella ja joustavuudella. Silloin pystytään reagoimaan nopeastikin muuttuviin tilanteisiin, hommat saadaan helpommin haltuun ja asiat rullaamaan, joskus ihan naurunkin säestämänä.

Mukavaa asiakaspalveluviikkoa kaikille!

Mirka Salminen
Kouluttaja
Heeros Oyj