Dashboard toteutti tilitoimistojen toiveet

Dashboard toteutti tilitoimistojen toiveet

Heeroksen tuore Tilitoimisto Dashboard eli etusivusovellus julkaistiin toukokuussa. Se syntyi monen vaiheen kautta, mutta eniten kehitystyöhön vaikuttivat asiakkaiden toiveet ja aktiivisuus.

Julkaisimme yrityskohtaisen Etusivun reilu vuosi sitten. Silloin lanseerattu versio tarjosi käyttäjille, käyttöoikeuksien puitteissa, näkymän yrityksen avoimiin ja hoidettaviin tehtäviin. Etusivun käyttöönoton yhteydessä saimme kuitenkin asiakkailta kehitystoiveita ja pyynnön: Voisiko kaikkien asiakkaiden Odottaa toimia -moduulit nähdä kerralla? Asiakkaat halusivat näkymän, jossa reskontranhoitajat ja kirjanpitäjät näkisivät suoraan mihin yrityksiin on saapunut uusia ostolaskuja tai muita toimenpiteitä vaativia tehtäviä.

Kuuntelimme ja käärimme hihat

Taloushallinnon tehostaminen ohjelmistojemme avulla on yrityksessämme yksi perustavoitteistamme, joten päätimme ryhtyä tuumasta toimeen. Tilitoimisto Dashboard, joksi tämän näkymän virallisesti ristimme, julkaistiin 23.5.2018 Muhkea Heeros-päivä Pasilassa -tapahtumassa. Nyt Dashboard päivitetään kaikille Heeros-tilitoimistoille automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen tilata. Päivityksen jälkeen Heeros Menussa näkyy linkki Dashboardille ja asiakas voi itse päättää, käyttääkö kyseisestä etusivua vai ei.

Kehitystyö jatkuu

Tilitoimisto Dashboardin ensimmäisessä versiossa annoimme käyttöoikeuden niille pääkäyttäjille, joilla on oikeus tilitoimiston kaikkiin Heeros Menussa oleviin asiakasyrityksiin. Toisessa versiossa aiomme toteuttaa pääsyn Dashboardiin myös niille pääkäyttäjille, joilla on käyttöoikeus vain osaan Menussa olevista asiakkaista.

Tilitoimisto Dashboardista löytyy nyt vanhan Etusivun tapaan Odottaa toimia -moduuli, jonka lisäksi näkymässä voidaan tarkastella esimerkiksi siirrettäviä ja kierrossa olevia ostolaskuja. Jatkossa kokonaisuutta kehitetään lisää ja näkymään tullaan noutamaan tietoja mm. kirjanpidosta ja maksueristä (esim. hylätyt maksuerät). Kokonaisuuden parantamisessa avainasemassa ovat edelleen asiakastarpeet, joten otamme mielellämme palautetta vastaan myös tulevaisuudessa.

Ajansäästöstä kiitosta

Tilitoimisto Dashboardin pilottivaiheessa käyttäjiltä tuli paljon positiivista palautetta työn nopeutumisesta ja siitä, että itse näkymä toimii isoillakin asiakasmäärillä nopeasti. Päivässä ajansäästöä kertyi pilottiasiakkaiden mukaan useita tunteja, koska työ tehostui ja yrityskohtaisten näkymien avaaminen jäi pois. Itse toivonkin, että yhä useampi käyttäjä ottaa Tilitoimisto Dashboardin jokapäiväiseksi työvälineeksi ja hyödyntää kaikkea sitä, mitä tuotekehityksemme on saanut aikaan.

Hyvää kesää ja loman odotusta kaikille!

Ps. Katselin muutama päivä sitten Jätkänsaaressa hotellin ikkunasta avautuvaa merimaisemaa ja aurinko paistoi kirkkaana. Luvassa oli mielenkiintoisia keskusteluja taloushallinnosta Taloushallintoliiton kesäpäivillä sekä hauska illanvietto Heeroksen Salakapakassa. Silloin mietin, että toivottavasti tapaan monia asiakkaitamme ja pääsen kuulemaan tunnelmia uudesta Dashboardistamme. Toive toteutui ja mikä hienointa – tunnelmat olivat varsin mainiot.

Tapio Kakko
Tuotepäällikkö
Heeros Oyj