Myyntilaskut maailmalle myyntilaskuautomaation avulla

Myyntilaskut maailmalle myyntilaskuautomaation avulla

Vuokraturva Oy:n yhteistyö Heeroksen kanssa syveni, kun uusittu toiminnanohjausjärjestelmä integroitiin suoraan Heeroksen taloushallinnon ratkaisuihin. ” Rutiineiden manuaalityö on vähentynyt, säästämme aikaa ja voimme paremmin keskittyä omaan bisnekseen, toimitusjohtaja Timo Metsola kiteyttää.

Vuokraturva Oy:n taloushallinto on ollut Heeroksen pilvessä vuodesta 2014. Yhteistyö nousi kuitenkin vuoden 2017 alusta aivan uudelle tasolle, kun Heeros-ratkaisut integroitiin suoraan asiakkaan uuteen ERP:iin. Käyttöön otettiin REST-rajapinnan avulla toteutettu myyntilaskutuksen automaatio.

Yrityksen oman järjestelmän tuotekehitys ja sen sovittaminen Heeros-tuoteperheeseen, hoidettiin yhteistyössä avoimesti, sovituin stepein ja aikatauluin, yhteistä testiympäristöä hyödyntäen. Näin järjestelmien yhteensopivuus ja automaation toimiminen varmistettiin jo matkanvarrella. ”Yhteistyössä on tärkeää, että kumppaniin voidaan luottaa, ja että edetään sopimuksen mukaisesti”, korostaa Vuokraturvan Timo Metsola.

Vuokraturvan myyntilaskut välittyvät Heeros-automaation kautta. Laskut muodostetaan ja lähetetään maailmalle omasta järjestelmästä. Teknisesti laskut kulkevat Heeroksen laskutusohjelman kautta ja siirtyvät sieltä ilman manuaalisia toimia laskujen vastaanottajille. ”Laskujen seuranta ja töiden loppuunsaattaminen vain yhdessä järjestelmässä tehostaa toimia”, iloitsee Timo Metsola. ”Kun asiantuntijat hoitavat tietyn osuuden tukiverkosta, voimme paremmin keskittyä omaan bisnekseen. Automaation myötä manuaalityö on vähentynyt ja voimme suunnata henkilöresursseja muualle, esimerkiksi asiakaspalveluun.”

Digitaalisen taloushallinnon järjestelmän liittäminen saumattomasti ja reaaliaikaisesti yrityksen omaan järjestelmään vähentää myös virheitä, jolloin luottamus toimintaan kasvaa. ”Nyt kun informaatio saadaan yhdestä järjestelmästä, säästämme aikaa. Pysymme myös helposti ajan tasalla, missä jonkun laskun kanssa mennään. Aiemmin asiakas saattoi maksaa laskun, ennen kuin se oli ehditty viedä järjestelmään, jolloin viitesuorituksen saapuminen ”etukäteen” aiheutti haasteita sen kohdistamiseen.”

Optimitilanne olisi keskitetty digitaalinen taloushallinto. Myös Vuokraturvan tahtotilana on kasvattaa Heeros-tuoteperhettä. ”Palautteet mitä olemme antaneet, on huomioitu. Asiakasta kuunteleva asenne ja realistiset lupaukset ja niiden toteutus ovat mielestäni papukaijamerkin arvoisia asioita”, Timo Metsola kiittää.

Timo Metsola
toimitusjohtaja
Vuokraturva Oy