Heeroksen Ostolaskut uudistuu - tavoitteena sujuva ostolaskuprosessi

Heeroksen Ostolaskut uudistuu - tavoitteena sujuva ostolaskuprosessi

Uudet teknologiat mahdollistavat tänä päivänä huikeita juttuja myös taloushallinnon tuotekehityksessä. Meillä otettiin ostolaskuprosessi tarkempaan syyniin, uudistamisen ensimmäinen tavoite oli laskujen vastaanottoprosessin nopeuttaminen.

Homma pääsi toden teolla käyntiin viime vuonna, kun uusi Heeros Ostolaskut -ratkaisu julkaistiin. Nyt normaalin verkkolaskusisäänluvun lisäksi kaikki skannatut paperi- ja sähköpostilaskut sekä jopa puhelimella valokuvatut laskut saadaan vastaanottosähköpostin välityksellä Ostolaskut-ratkaisuun sekunneissa tulkittavaksi. Ja kun kirjanpitäjä on merkannut laskun tarkastetuksi, siirtyy se jälleen sekunneissa laskujen kierrätysjärjestelmään. Nopeaa ja tehokasta.

Heeros Ostolaskut -ratkaisu täydentyy AI-tiliöintiehdotuksilla

Myös Ostolaskut-ratkaisu kehittyy ja täydentyy seuraavaksi tekoälyn muodostamilla tiliöintiehdotuksilla. AI-tiliöintiehdotusten lisäys ostolaskuille tuo mahdollisuuden hakea toimittajan oletustiliöinnin rinnalle tekoälyn muodostaman tiliöintiehdotuksen. Automaatioasteen nostaminen tekee työskentelystä entistä tehokkaampaa ja koko ostolaskuprosessi tulee mielekkäämmäksi. Lue toisesta blogistani tarkemmin miten AI-tiliöinnit toteutetaan Heeroksella.

Vanhentuva teknologia tuo Identa-skannauksen elinkaarensa loppupuolelle

Niinhän se elämässä menee, että kun syntyy uutta, on vanhan jossain vaiheessa aika jättää jäähyväiset. Jo kehitysprojektin alkaessa tunnistimme, että Heeros taipaleen alkuvuosina kehitetty skannaussofta Identa on tulossa elinkaarensa loppupuolelle. Ylläpito vanhentuvalla teknologialla ei pian olisi enää perusteltua saati jossain kohdin enää mahdollistakaan. Lisäksi tuote, jossa on turhaa aikaa vieviä siirtymä- ja valvontavaiheita, ei palvelisi enää halutulla tavalla. Selkeää oli, että automatisoitu ja nopeampi Ostolaskut-ratkaisu tulisi korvaamaan Identan ja olisi vastaus myös sujuvampaan ja nopeampaan ostolaskuprosessiin.

Miksi Identa kannattaisi vaihtaa Ostolaskut-ratkaisuun jo nyt?

Kun ostolaskujen tulkinta hoidetaan Heeros Ostolaskut -ratkaisun avulla, onnistuu kaikki Identa-skannauksen tarvitsemat työvaiheet, kuten laskujen tulkinta, erillinen verkkolaskuvalvonta (Link), laskun siirtäminen kierrätys- ja maksatusjärjestelmän tarkastuskiertoon sekä tiliöinnin tekeminen helposti yhdellä ja samalla ratkaisulla. Prosessin virtaviivaistuessa, ajansäästö on huomattava. Myös nämä asiat kannattaa huomioida:

Identan

  • työasemakohtainen asennus ei tarjoa nykyaikaista saavutettavuutta
  • vanhentuva teknologia rajoittaa tuotteen ominaisuuksien kehittämistä
  • laskutulkinnan opetus siirtyy käyttäjältä koneoppivaksi (automaatio)
  • ylläpidon rajallisuus lisää ajan myötä tietoturvariskiä

Sujuva ostolaskuprosessi ja parhaat käytännöt vievät tulevaisuuteen

Heeroksen ostolaskuprosessi jatkaa uudistumistaan ja pidemmällä aikajänteellä myös Heeros Ostolaskut kokonaisratkaisuna tulee käsittämään muita uudistettuja ostolaskuprosessin osa-alueita, kuten maksatuksen. Heeros tuotteiden modulaarisuuden ansiosta, voit edetä muutoksessa pala kerrallaan. On siis sallittua jättää tiliöinti ja tarkastuskierto, myös verkkolaskujen osalta, hoidettavaksi laskujen kierrätys- ja maksatusjärjestelmään, ja hoitaa vain laskujen tulkinta Heeros Ostolaskuissa. Parhain hyöty toki syntyy siitä, että moderniin ratkaisuun vaihtaessa päivittää myös toimintatavat, jolloin käytössä on ratkaisun tuomien hyötyjen lisäksi sujuva ja tehokas ostolaskuprosessi.

Koska kehitys jatkaa aina kehitystään, ei maailma ole koskaan ns. valmis. Älä siis hukkaa aikaa, vaan siirry nyt parhaisiin käytäntöihin ja nykyistä sujuvampiin prosesseihin.

Ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä teidän tarpeisiinne parhaiten sopivat ratkaisut!

Heeros_HeidiHyyryläinen

Heidi Hyyryläinen
Head of Invoice Automation
Heeros Oyj

Tutustu Heeros Ostolaskuihin