Tulorekisteri haltuun pala kerrallaan

Tulorekisteri haltuun pala kerrallaan

19.10.2018

Tulorekisteri on puhututtanut palkkahallinnon ammattilaisia jo pitkään, keskustelun yhä kiihtyessä tämän vuoden loppua kohden. Keltään alan ammattilaiselta ei varmastikaan ole jäänyt pimentoon maaginen päivämäärä 1.1.2019. Tuntuuko sinusta kuitenkin vielä tällä hetkellä, että tulorekisteri on kokonaisuutena niin laaja, että siihen on vaikea tarttua tai sen yksityiskohtien muistaminen on mahdotonta? Ei hätää, olemme apunasi.

Ota tulorekisteri haltuun pala kerrallaan – aloita varmenteesta

Heeros Circulan päiväraha- ja kilometrikorvauksien sekä Heeros ePalkkojen palkkatietojen ilmoittamiseen vaaditaan ensi vuoden alusta tulorekisterin varmenne. Varmenne on sähköinen todistus, jonka avulla voidaan todentaa aineiston aitous sekä muodostaa salattu ja luotettava yhteys tulorekisterin ja Heeroksen välille.

Varmenteen käyttöönotto tehdään kahdessa vaiheessa. Se tulee olla haettuna Heeroksen ohjelmiin ennen kuin ilmoitukset voidaan välittää teknistä rajapintaa pitkin tulorekisteriin. Mikäli tilitoimisto hakee varmenteen, voivat tilitoimiston kaikki asiakkaat halutessaan käyttää tilitoimiston varmennetta. Varmenteen haku Heeroksen ohjelmiin käynnistyy marraskuussa 2018.

Tulorekisterin käyttöönoton kaksi vaihetta ovat tulorekisterihakemus ja varmenteen haku. Hakemusvaiheessa itsenäisesti palkkahallintoa hoitava yritys tai tilitoimisto täyttää tulorekisterihakemuksen, jonka jälkeen tulorekisteri toimittaa varmenteen hakuun tarvittavat tunnukset ennalta määrätylle yhteyshenkilölle. Käyttöönoton toisessa vaiheessa eli varmenteen haussa yhteyshenkilö syöttää saamansa tunnukset Heeroksen ohjelmiin ja aktivoi varmenteen käyttöön. Tämän jälkeen tekninen valmius aineiston lähettämiseksi tulorekisteriin on tehty.

Osallistu Heeros koulutuksiin ja tutustu materiaaleihin jo ennen vuoden vaihdetta

Tarjoamme avuksesi useita ohjelmistokohtaisia koulutuksia, joiden avulla voit tutustua tulorekisterikäytäntöihin jo ennen H-hetkeä. Interaktiivisissa workshopeissa pääset kysymään tulorekisterissä askarruttavista asioita palkanlaskennan asiantuntijoiltamme. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.

Muista hyödyntää myös Heeros Help Centeriin julkaistuja tulorekisterimateriaaleja ja ohjeita. Näiden avulla minimoit jo joulukuussa vuosi-ilmoittamisen ja tulorekisterin käyttöönoton rumbaa.

Odottelua hyvällä mielellä – tulorekisteri helpottaa oikeasti työtäsi

Hyvä valmistautuminen takaa myös sujuvan siirtymisen uuteen tulorekisterikäytäntöön. Ja totuushan on, että tulorekisteri on helpottamassa arkeasi. Ei enää tammikuisia vuosi-ilmoitushässäköitä eikä tietojen toimittamista useammalle eri taholle hieman eri muodossa. Pitkällä tähtäimellä rutiinit siis virtaviivaistuvat, kun käyttöön otetaan Heeroksen automaattinen tulorekisteri-ilmoittaminen!

Saija Leinonen
Tuotepäällikkö
Heeros Oyj