Tulorekisteri hyödyttää meitä kaikkia

Tulorekisteri hyödyttää meitä kaikkia

12.12.2018

Kansallisen tulorekisterin käyttöönotto on jälleen yksi askel kohti digitaalista yhteiskuntaa. Aiemmin useaan eri paikkaan ilmoitetut palkka- ja ansiotiedot välitetään tammikuusta 2019 alkaen tulorekisteriin, josta tiedon käyttäjät voivat niitä valtuuksiensa puitteissa hakea lähes reaaliajassa. Tulorekisteri ei ainoastaan helpota ilmoittamista ja tietojen välittämistä viranomaisille vaan myös yksityishenkilöiden tietoisuutta maksetuista palkka- ja ansiotiedoista sekä myöhemmin etuuksista.

Tulorekisterin hyötyjä

Voidaan katsoa, että tulorekisteri on suoraa seurausta liiketoiminnan tehostamisesta ja uusista tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksista. Se tuo mukanaan monia hyötyjä, kuten manuaalisen työn vähentymisen, tietovirheiden laskun, kustannussäästöt ja palvelutehokkuuden parantamisen. Nämä kaikki hyödyt ovat seurausta palkka- ja ansiotietojen reaaliaikaisesta käsittelystä. Kustannussäästöt syntyvät, kun tietoa ei tarvitse hakea useista eri järjestelmistä tai pyytää henkilön palkanlaskennasta, vaan kaikki tarvittavat tiedot ovat kootusti tulorekisterissä. Tämä lisää automaattisesti myös palvelutehokkuutta ja asiakastyytyväisyyttä, kun tiedot ovat välittömästi saatavilla eikä viranomaispäätöstä odottavan henkilön tarvitse toimitella ja pyytää tietoja itsestään eri paikoista moneen kertaan.

Manuaalisen työn vähentyessä syntyy myös kustannussäästöjä. Automatisoidut tulorekisteri-ratkaisut mahdollistavat nopean tulorekisteri-ilmoittamisen palkanmaksusta, kun palkanlaskijan ei tarvitse erikseen huolehtia tulorekisteri-ilmoittamisesta. Tammikuisen vuosi-ilmoitushässäkän sijaan palkanlaskijalle vapautuu aikaa muihin työtehtäviin. Automaatio pienentää myös tietovirheisiin liittyviä riskejä, kun ilmoituksien lähettämistä ei tarvitse erikseen muistaa tehdä sekä lisää asiakastyytyväisyyttä, kun asiakkaan tiedot ovat aina tulorekisterissä määräajassa. Tyytyväinen asiakas on sitoutunut.

Heeros ja automatisoitu tulorekisteri

Tulorekisterin digitalisoituminen on hyvä hetki palkanlaskennan työtehtävien organisointiin sekä työvälineiden uudistamiseen. Heeros tarjoaa työvälineet ja niihin koulutuksen. Teidän tehtävänänne on käydä läpi, kuinka vuosi-ilmoittamisen poistuminen ja tulorekisteri-ilmoittamiseen siirtyminen muuttaa vastuita sekä prosesseja. Selkeät vastuualueet ja prosessit helpottavat kiireen hallintaa ja lisäävät työhyvinvointia, kun asioita ei jää tekemättä eikä aikaa mene haasteiden selvitykseen.

Heeroksen uudessa tulorekisteri-näkymässä näet kaikki tulorekisteriin lähetetyt aineistot. Kaikki asiat eivät aina kuitenkaan mene kuten Strömsössä, siksi Heeros tarjoaa näkymät myös tulorekisteri asiavirheiden selvitykseen. Jos aineisto jostain syystä hylätään tulorekisterissä asiavirheen vuoksi, tulee siitä ilmoitus sekä yritys- että tilitoimistokohtaisille Dashboardeille. Näin ollen virheet saadaan korjattua pikaisesti, eikä virheelliset tiedot haittaa palkansaajan elämää.

Tsemppiä tekemiseen – Yhdessä saamme hommat hoitumaan!

Saija Leinonen
Tuotepäällikkö
Heeros Oyj