Vierailijakirjoitus: Tarina tilitoimistojen markkinoinnista hektisessä internet-ajassa

Vierailijakirjoitus: Tarina tilitoimistojen markkinoinnista hektisessä internet-ajassa

Kaksi vanhaa kauppiskaveria törmäävät toisiinsa kuntosalilla. Juttu kääntyy nopeasti bisneksiin.

- Kuulin että olet yritystä perustamassa. Miten homma edistyy?
- Nyt alkaa paketti olla kasassa, sain tilitoimistonkin viimein valittua.

- No oliko siinä joku erityinen ongelma? Eikö niitä netistä löydy?
- Löytyy, ihan liikaakin. Googletin “tilitoimisto helsinki” ja täppäsin kymmenen ekaa linkkiä auki. Kaikki sanoivat olevansa “ammattitaitoisia” ja “luotettavia”, ja jokainen halusi olla minun “taloushallinnon kumppanini”. Voitko kuvitella?

- No jäikö joku erityisesti mieleen?
- Kaksi kymmenestä oli tuotteistanut ihan fiksun tuntuisen paketin aloittelevalle yritykselle. Heidän sivuillaan viivyin pisimpään. Sitten muistin, että nyhtöhernepaistos piti ottaa pois uunista jo tunti sitten. Asia unohtui vähäksi aikaa.

- No mitä sitten tapahtui?
- Muutamaa päivää myöhemmin tutkailin talousuutisia ja huomasin hyvännäköisen bannerin, jossa toinen näistä tilitoimistoista tarjosi luettavakseni aloittelevan yrityksen taloushallinto-opasta. Silmäilin sitä hetken, mutta sitten muistin että Pekko-Taavetti piti hakea päiväkodista jo kaksi tuntia sitten.

- No miten tarina sitten jatkuu?
- Seuraavana viikonloppuna selailin Facebookia samalla kun katsoin Netflixiä ja leikin Ruusu-Tuutikin kanssa, ja siellä tuli puolestaan vastaan sen toisen tilitoimiston mainos. Muistin silloin taas asian ja ehdin heidän sivuillaan juuri täyttää yhteydenottopyynnön, kun havahduin siihen, että vaimo piti hakea naurujudotunnilta jo kolme tuntia sitten.

- No eikö tämä juttu koskaan lopu?
- Malta vielä hetki. Seuraavan viikon alussa jälkimmäisestä tilitoimistosta sitten soiteltiin. Olivat kuulemma “ammattitaitoisia” ja “luotettavia” ja halusivat olla minun “taloushallinnon kumppanini”. Yritin sanoa, ettei minulle tarvitse enää myydä mitään, ja koitin kertoa itsestäni ja tarpeistani hieman enemmän, mutta en saanut oikein suunvuoroa. Soitin puhelun jälkeen sitten sille kilpailevalle tilitoimistolle suoraan. Saimme sovittua tapaamisen; heillä oli miellyttävän tuoksuiset toimitilat, kahvi oli asiallista ja kirjanpitopalveluiden hinta oli kohdillaan. Laitoimme nimet paperiin.

- Eli mikä on tarinan opetus tilitoimistojen kannalta?
- Ainakin se, että kannattaa löytyä Googlesta ja paketoida palvelut kohderyhmien kannalta houkuttelevasti. Mainontaa ja kiinnostavaa sisältöä on hyvä kohdistaa sivuilla vierailleille, koska ostopäätös voi kaikenlaisten kiireiden takia venyä. Ja kun päästään juttusille, niin kannattaa kuunnella enemmän kuin puhua. Ja se tulee vielä mieleen, ettei se naurujudo muuten ole lainkaan hauskaa. Vaimo oli tunnin jälkeen tosi kiukkuinen.

Redland Oy

Redland on markkinointi-, viestintä- ja digitoimisto, joka tekee asiakkaidensa tavoitteisiin pääsemistä helpompaa tarjoamalla kaiken tarvittavan yhdestä osoitteesta. Meillä on ollut ilo toimia Heeroksen kumppanina  jo usean vuoden ajan.