Grano - Myyntilaskut tuhansine liitteineen hoituvat helposti

Grano - Myyntilaskut tuhansine liitteineen hoituvat helposti

21.9.2015
"200-sivuinen lasku ja 700 sivua liitteitä on taloushallinnon järjestelmille haaste. Lisäksi vain harva toimittaja pystyy tarjoamaan liitteiden hallintaa. Tarpeisiin sopiva ratkaisu myynti-, osto- ja matkalaskujen sähköiseen käsittelyyn löytyi Heerokselta".

Vuonna 2010 silloisen Kopijyvän tuore talousjohtaja Tiina Pakarinen pohti sähköisyyden tarvetta katsoessaan yrityksen kasvun myötä lisääntynyttä paperilaskujen määrää. Vaikkakin myyntilaskut olivat välittyneet jo jonkin aikaa sähköisinä, kulkivat osto- ja matkalaskut vielä paperisina.

Toiminnanohjausjärjestelmän uudistuksen myötä, haluttiin laskujen lähetysprosessiakin vielä kehittää.
Meiltä lähtee kuukausittain noin 9000 myyntilaskua, joiden mukana kulkee kymmeniä tuhansia liitteitä. Selvisi, että vain harva toimittaja pystyy tarjoamaan liitteiden hallintaa; Heeros oli yksi näistä. Hyvät kokemukset Heeroksen ostolaskupuolelta helpottivat myös valinnan tekemistä", muistelee Tiina.

Ensin sopimus Heeros Ostolaskuista ja seuraavana vuonna myyntilaskuista ryhditti selkeästi laskujen käsittelyä. ” 200-sivuinen lasku ja 700 sivua liitteitä on taloushallinnon järjestelmille haaste. Heeros tuotti yhteistyössä Liaisonin kanssa tarpeisiimme myyntilaskujen lähetyksen. Laskujen liitteet viedään pilveen sitä mukaa kun niitä syntyy, ja ne yhdistetään myöhemmin lähtevään laskuun. Osa liitteistä menee asiakkaille, osa vain omaan arkistoomme”, kertoo Pakarinen.

Nykyään yrityksen taloushallinnosta 65–70 % on jo sähköisessä maailmassa. Nimi vaihtui Granoksi keväällä 2014, kun Panostaja-konserniin kuuluvaan Kopijyvään fuusioitui DMP-Digital Media Partners Oy. Granolla ollaan tyytyväisiä siihen, miten Heeros huomioi asiakkaiden erityispiirteet ja toiveet tuotekehityksessä. Parhaillaan Pakarinen miettii ratkaisua yrityksen sopimusten hallintaan. Heerokselle onkin lähtenyt toive pilottikokeilusta, jossa järjestelmä osaisi automaattisesti hyväksyä laskun, jos se vastaa sopimusta.

Grano on keskittynyt digitaalisten ja painettujen materiaalien toteuttamiseen markkinoinnin, teollisuuden ja rakentamisen tarpeisiin. Yritys on rakentanut alallaan poikkeuksellisen syviä asiakassuhteita ulottaen osaamisensa asiakkaan strategisiin prosesseihin asti. Granolla on 13 toimipistettä ja 450 työntekijää, taloushallinto on keskitetty Jyväskylään.

Tutustu Heeroksen integraatiomahdollisuuksiin tästä.