Larsen & Co - Sähköinen ostolaskujen kierrätys tehostaa työtä

Larsen & Co - Sähköinen ostolaskujen kierrätys tehostaa työtä

14.10.2017

Ostolaskujen sähköinen kierrätyksen suurimmat hyödyt eivät näy lähettäjällä, vaan saajalla. Vastaanottajien on ehdottoman tehokasta saada laskunsa sähköisesti, ja paine sähköisiin laskuihin siirtymiseksi tulee nimenomaan heidän puoleltaan”, sanoo Markku Larsen.

Larsen & Co Tilitoimisto Oy:n (nyk Talenom) toimitusjohtaja ja perustaja-omistaja Markku Larsen huomauttaa, että muutama vuosi sitten asiakkaat eivät saaneet laskujaan sähköisesti, vaikka olisivat halunneet, mutta nyt hyvin arkipäiväisetkin asiat kuten energia- ja luottokorttilaskut voi hoitaa sähköisesti.

”Yksityisille ihmisille kyse on helppoudesta ja vaivattomuudesta, mutta tilanne muuttuu toisenlaiseksi, jos yritys saa vaikkapa 20 000 laskua vuodessa. Niiden käsittelyyn menee aikaa ja energiaa, jolloin lähettäjien vaiva postituksessa on siinä rinnalla pieni”, hän sanoo.

Larsen & Co Tilitoimisto Oy siirtyi käyttämään ostolaskujen kierrätyksessä sekä verkkolaskujen vastaanotossa ja lähetyksessä Heerosta keväällä 2010.

Vajaa vuosi sitten yhtiön asiakkaista uusia järjestelmiä käytti kymmenkunta asiakasta, mutta tänä vuonna heidän määränsä on tavoitteena nostaa noin 40 prosenttiin kaikista asiakkaista. Paperilaskuja käyttäviä uusia asiakkaita Larsen & Co ei enää edes ota.

”Tilitoimistoissa oli hyvin kiireinen, koska suuria muutoksia aiheuttivat verotiliprojektit, alv-projektit ja Sepa. Nyt ehdimme paneutua paremmin myös muihin tärkeisiin asioihin”, Markku Larsen huomauttaa.

Toiminnan tehostuminen on ollut käsin kosketeltavaa, sillä Larsen & Co tekee nyt samaa liikevaihtoa kuin aiemmin, mutta kahta työntekijää pienemmällä väellä.

Ostolaskujen sähköinen kierrätys tehostaa töiden organisointia, sillä suurin osa materiaalista on saman tien kasassa. Työntekijät voivat tehdä tuottavasti ja tehokkaasti omaa työtään hyvällä rytmillä koko ajan.

”Kaiken ratkaisee työrytmi. Nyt meidän työntekijämme pystyvät jaksottamaan omat työnsä tehokkaasti, jolloin tekeminen on mahdollisimman sujuvaa ja nopeaa. Jos työhön tulee katkoksia, se rikkoo rytmin ja vie turhaan paljon aikaa”, Markku Larsen kertoo.

Kun materiaali on valmiina sähköisesti, kun se tulee tilitoimistoon, esimerkiksi tiettyjen paperitositteiden etsimiseen ei mene turhaan aikaa. Asiakkaat voivat myös itse tarkistaa joitain yksityiskohtia arkistosta, eikä heidän tarvitse pyytää siihen kirjanpitäjän apua.

Asiakkailla syy siirtyä sähköiseen laskutukseen voi olla vaikkapa halu päästä eroon paperin käytöstä.

”Sen ei tarvitse olla taloudellinen syy, vaan tavoitteena voi olla ympäristöteko."

Katso videolta, kuinka vaihto Tikonista Heerokseen sujui!

Larsen & Co Tilitoimisto Oy

  • perustettu vuonna 1994
  • liikevaihto 1,6 miljoonaa euroa, asiakkaita noin 200 ja työntekijöitä 17
  • kaksi toimistoa Helsingissä – ydinkeskusta ja Ruoholahti
  • osakkuustoimistot Jyväskylässä

Lue lisää Heeroksen edistyksellisistä ratkaisuista ja vaihtamisen helppoudesta.