Ab Norlic Oy - Heeroksen sähköinen arkisto on yliveto

Ab Norlic Oy - Heeroksen sähköinen arkisto on yliveto

8.1.2015

”Tilitoimistoissa nähdään tällä hetkellä selvä tarve viedä sähköisen taloushallinnon palvelut laajasti pieniin yrityksiin”, Jari Rättyä kuvailee. Rättyä on pietarsaarelaisen tilitoimistoketjun Norlic-konsernin toimitusjohtaja.

Hänen mukaansa ilmapiiri sähköisen taloushallinnon laajentamiseksi on suotuisa, kyse on vain siitä, millä tavoin tilitoimistojen asiakkaat saadaan ymmärtämään tekniikan tarjoamat edut.

”Isot yritykset ampuvat isoilla tykeillä, koska niillä on paukkuja. Pienille yrityksille täytyy voida tarjota myös pienemmän kaliiperin tuotteita, koska yhtä lailla ne hakevat omaa etuaan. Niin iso kuin pienikin putkifirma miettivät, mitä hyötyjä ne saavat itselleen, jos siirtyvät sähköiseen taloushallintoon”, Rättyä huomauttaa.

Norlicin avaimia pk-yritysten taloushallinnon murrokseen muutokseen ovat Heeroksen järjestelmät. Rättyä kehuu, että Heeros sopii hyvin tilitoimistojen tarpeisiin. Järjestelmät ovat hänen mukaansa joustavia, toimivia ja helppokäyttöisiä. Norlic on ottanut käyttöön Heeros Ostolaskut, Heeros Myyntilaskut sekä Sähköisen Arkistoinnin -ohjelmistot.

”Osto- ja myyntilaskuarkisto on yliveto, minä käytän sitä jatkuvasti. Myös ostolaskujen kierrätys on soiva peli”, hän naurahtaa.

Tuotteita on kuitenkin kehitettävä koko ajan, koska vaatimukset muuttuvat. ”Alalla on ollut edelläkävijöitä, mutta Norlicissa me olemme ottaneet viime aikoina merkittäviä askeleita edelläkävijöiden suuntaan. Seuraamme tarkasti alan kehitystä ja katsomme, mitä hyötyjä se tuottaa asiakkaille ja meille”, hän kertoo.

Jari Rättyän mielestä tietotekniikan kehityksessä kaikki, mikä helpottaa tai tehostaa toimintaa, on tervetullutta. Hän muistuttaa kuitenkin, että tilitoimistoala on konservatiivinen. ”Seuraamme, mitä hyötyjä tulee. Muotivirtausten mukana on turha kulkea, vaan uusien toimintojen on tuotettava hyvää viivan alle sekä meille että asiakkaalle.”

Ostopalvelujen yleistyminen suuri mahdollisuus

Norlic on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen suurimmista tilitoimistoketjuista. Sähköisen taloushallinnan työkalut ovat antaneet ketjulle mahdollisuuden kasvaa ja tavoittaa uusia asiakkaita.

”Nyt me voimme ajatella toiminnot aivan uudella tavalla. Ei ole väliä sillä, missä tehtaat ovat, koska tieto kulkee piuhoja pitkin ja sähköiset ohjelmistot hoitavat loput”, Jari Rättyä kertoo.

Norlicin pääpaikka on Pietarsaaressa ja kotikenttä vanhan Vaasan läänin alueella, mutta asiakkaita yhtiöllä on ympäri Suomea. Yrityksissä käännetään tällä hetkellä kaikki kivet, kun etsitään säästökohteita. Eri toimintojen ostopalvelut ovat yksi tapa tehostaa toimintoja, ja se tarjoaa Rättyän mukaan suuren mahdollisuuden. Norlicissa erityisesti palkanlaskentapalvelut kasvavat tällä hetkellä nopeasti.

Norlic on rakennettu laajan palvelupaletin varaan: konsernista löytyy niin tilitoimisto-, palkanlaskenta-, it- kuin isännöintipalvelujakin. Lisäksi sillä on yritysvälitystä. Norlic kehittää ohjelmistoja ja palvelukonsepteja asiakkailleen.

Konsernin kivijalat tukevat käytännön tasolla toisiaan. ”Ne ovat kustannuspaikkoina erillään, mutta tekevät yhdessä töitä asiakkaan eduksi.” Rättyä nostaa esille oman IT-Palvelut-yksikön merkityksen.

”Monet tilitoimistot ostavat it-palvelut ulkoa, mutta me olemme riippumattomia. Toisaalta meidän oma it-väki saa vaikutteita alan tarpeista ja vaatimuksista, kun tekee töitä useiden asiakasorganisaatioiden kanssa”, hän kuvailee.

Norlic IT-Palvelut -yksikkö linkittyy Norlicin ja Heeroksen yhteistyöhön.

”Heeroksen tuotteilla saamme yhdistettyä monta palasta palveluistamme. Heeros tuottaa meidän palvelinpalvelumme omien ohjelmistojensa osalta, mutta tarjoamme Heerosta asiakkaillemme myös NORLIC e-businessTM -ratkaisukonseptin alla.”

NORLIC e-businessTM ja uudenkarhea NORLIC tTM -ratkaisu ovat osoituksia omasta tuotekehityksestä. NORLIC e-businessTM -konsepti tarjoaa asiakkaille kaikkien palveluiden laajan tavaratalon. NORLIC tTM -ratkaisu puolestaan on selainpohjainen muuttuvien palkka-, henkilö-, loma ja poissaolotietojen ilmoitusjärjestelmä.

Lue lisää Heeroksen Sähköisestä Arkistosta täältä!