Tecwill Oy - Heeroksen joustava paketti oli helppo ottaa käyttöön

Tecwill Oy - Heeroksen joustava paketti oli helppo ottaa käyttöön

8.1.2015

Joensuulainen Tecwill Oy varustaa Pohjois- ja Itä-Euroopan sekä Venäjän rakentajia siirrettävillä Cobra- ja Tower-betoniasemilla ja Willcontrol-ohjauksella. Pohjoiskarjalaisten kilpailuvaltti on valmistaa asiakkaille avaimet käteen -periaatteella betoniasemia, jotka toimivat säässä kuin säässä.

Verkosto koko EU:n laajuinen

Tecwillin suunnittelema oma ohjausjärjestelmä pitää huolen siitä, että betonin tuotanto voidaan optimoida juuri tarpeiden mukaiseksi. ”Pohjoisen pallonpuoliskon kylmissä oloissa laitteiden jatkuva toimiminen on olennaista. Ohjausjärjestelmä käytännössä pyörittää asemaa, valvoo laatua ja pitää huolen siitä, että asema tekee juuri sellaista betonia kuin halutaan”, talousjohtaja Sohvi Haavasoja kertoo. Hän lisää, että Tecwillin ohjausjärjestelmä voidaan yhdistää asiakkaiden toiminnanohjausjärjestelmiin.

Tecwillin ydinohjelmisto kuvaa itse asiassa hyvin itse yritystä. Keskiössä on osaaminen ja johtaminen. ”Olemme 25 hengen yritys. Me osaamme suunnitella tuotteita, kehittää niitä ja myydä niitä. Kaikki meidän laitteemme on suunniteltu omassa talossa, mutta ne valmistetaan alihankkijaverkostossa. Kumppanit ja alihankkijat sijaitsevat eri puolilla Suomea. Kokonaisuudessaan komponentti- ja laitetoimittajien verkosto on koko EU:n laajuinen”, Haavasoja sanoo.

Heeroksen järjestelmä taipui hienosti puolalaisiin vaatimuksiin

Joensuusta Gdanskiin Puolan-toiminnot muodostavat mielenkiintoisen akselin Heeroksen ohjelmistojen kannalta. Heeroksen tarjoamien ratkaisujen avulla Tecwillin pääkonttorin väki Joensuussa pystyy seuraamaan Gdanskissa sijaitsevaa yhtiötä – ja jatkossa myös juuri Pietariin perustettua yhtiötä. ”Heeroksen työkaluilla pystymme helposti kontrolloimaan Suomesta käsin rahan käyttöä ja laskutusta Puolassa. Siihen väliin ei tarvita skannattujen kuittien lähettämistä sähköpostilla edestakaisin. ”

”Heeroksen järjestelmä taipui hienosti puolalaisiin vaatimuksiin. Pietariin perustimme tytäryhtiön pari kuukautta sitten, ja otamme järjestelmän käyttöön siellä lähiaikoina.” Heeroksen järjestelmät Tecwill otti käyttöön heinäkuussa 2004. Tuotteista ovat käytössä Heeros Ostolaskut, Arkistointi ja Myyntilaskut

”Heeros rakensi joustavan paketin silloin, kun pohdimme järjestelmän hankkimista. Yhtiöllä oli skaalautuvat ohjelmat, jotka oli helppo ottaa käyttöön. Pääsimme pienestä liikkeelle ja kokonaisuus on kasvanut matkan aikana suuremmaksi osaksi meidän tarpeitamme.”

”Myös hinta-laatu-suhde oli kohdallaan. Monilla kilpailijoilla järjestelmät olivat raskaita ja jäykkiä.” Haavasojan mukaan Suomessa skannattavia laskuja kulkee toimintojen läpi parikymmentä päivässä eli kuukausitasolla noin 400 kappaletta. ”Pyrimme vähentämään laskujen määrää, mutta osa asiakkaistamme on sen verran pienen luokan yrityksiä, etteivät ne voi liittyä järjestelmään. Toisaalta erityisesti itäisessä Euroopassa papereissa täytyy olla allekirjoitukset ja leimat – ei voi kuvitellakaan, että asioita hyväksyttäisiin sähköisesti”, hän kertoo käytännön realismista.

Puolan-toimintojen liittäminen Tecwillin kokonaisuuteen Heeroksen ohjelmilla tuotti Joensuussa myönteisen yllätyksen. Esimerkiksi Heeros Ostolaskut saatiin pyörimään Puolassa varsin pienellä vaivalla.

Tecwill Oy

  • Perustettu 1994
  • Pääkonttori sijaitsee Joensuussa.
  • Toimipaikat ja yritykset myös Tecwill Polska Sp. z o.o. (Gdansk, Puola) ja OOO Tecwill Rus (Pietari, Venäjä)
  • Suurin osa tuotannosta meni vientiin. Vientitoimituksia on ollut mm. Ruotsiin, Norjaan, Venäjälle, Baltiaan, Puolaan, Unkariin ja Kazakhstaniin.

**

Lue lisää Heeroksen edistyksellisistä ratkaisuista ja vaihtamisen helppoudesta.