Tilitoimisto Kesti on tyytyväinen Heeroksen SEPA-maksatukseen

Tilitoimisto Kesti on tyytyväinen Heeroksen SEPA-maksatukseen

8.1.2015

Tilitoimisto Kesti Oy otti käyttöön Heeroksen SEPA-maksatuksen. Pilotoinnissa avattiin SEPA-maksukanavat kahdelle tilitoimiston asiakasyritykselle ja seurattiin laskujen maksuprosessia yksityiskohtaisesti.

Toimitusjohtaja Mikko Kestillä oli kokemuksia SEPA-maailmasta jo aikaisemminkin: "Aloitimme meidän oman SEPA-valmistautumisen jo 2010 syksyllä ja tilanne oli mielestäni kyllä aika sekava tuolloin. Pankit myivät omia SEPA-ratkaisuitaan innolla, mutta monikaan niistä ei ollut edes valmis. Päätimme jäädä odottelemaan kunhan tilanne selviää ja kaikki osapuolet alkavat puhua edes samoilla termeillä."

Pilotoinnin alussa jouduttiin avattuja SEPA-yhteyksiä säätämään muutamaan kertaan: "Paikallisessa pankissa ei kanavia avattu heti oikein. Onneksi Heeroksen ihmiset osasivat pankin maksuliikennekeskuksen kanssa selvittää asian ja rahaliikenne saatiin toimimaan. Heeroksella on asiaan paneuduttu, hankittu tietoa ja käytännön osaamista SEPA-asioista. Se herättää asiakkaassa luottamusta ja uskoa ratkaisuun."

Heeroksen puolelta pilotoinnista on vastannut tuotekehityspäällikkö Mikko Kalliovaara: "Työtunteja SEPA-maksatuksen toteuttamiseen on palanut kiitettävän paljon. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä, kun asiakkaan saama hyöty näkyy käytännössä. On ollut mielenkiintoista ja itsellekin opettavaista selvittää asioita pankkien kanssa perinpohjaisesti. Pankit ovat mielestäni suhtautuneet hyvin pilotointiin ja avustaneet tarpeen mukaan. Jaamme käytännön kokemuksia SEPA-maksatuksen käyttöönottoseminaareissa, jotka pyörähtävät liikkeelle toukokuun alusta."

Mikko Kesti näkee SEPA-maksatuksessa suuria mahdollisuuksia: "Kaksi pilottiasiakastamme olivat tyytyväisiä ja pyysin kolmannen heti parin viikon jälkeen mukaan. Heeros Ostolaskujen SEPA-maksatus oikaisee niin monta mutkaa laskun maksuprosessissa, että aiomme laajentaa sen käyttöä mahdollisimman paljon. Laskujen maksatuksessa jää monta työvaihetta pois eikä tarvitse pelata siirtotiedostoilla tai PATU:illa. Olen ollut tyytyväinen Heeroksen ratkaisuihin jo aiemminkin, mutta nyt otetaan taas yksi iso askel eteenpäin. Mielestäni tällaisilla ratkaisuilla lunastetaan niitä lupauksia, joita sähköisestä taloushallinnosta on annettu."

Lue lisää Heeroksen edistyksellisistä ratkaisuista ja vaihtamisen helppoudesta.