Yrityslaskenta Oy Reijo Laitila väsyi mappityöhön

Yrityslaskenta Oy Reijo Laitila väsyi mappityöhön

8.1.2015

”Me väsyimme mappityöhön muutama vuosi sitten. Ison asiakkaan parissa laatikossa saattoi olla tuhat tositetta, ja ne piti käydä käsityönä läpi kiireisellä aikataululla. Mieleen hiipi ajatus, voisiko tämän tehdä toisin”, Reijo Laitila muistelee.
Yrityslaskenta Oy Reijo Laitila otti käyttöön Heeroksen järjestelmät. Toimitusjohtaja myhäilee tyytyväisenä. ”Kun perinteiset rutiinityöt sujuvat, aikaa jää yrittäjien neuvontaan. Voimme paneutua kunnolla laskelmiin vaikkapa verotuksesta, yritysjärjestelyistä, ennusteista tai rahoituksesta”, hän sanoo.

Yrityslaskenta Oy Reijo Laitila on tarjonnut tilitoimistopalveluita yrityksille jo vuodesta 1974. Pitkä perspektiivi tuo myös rohkeutta. ”Pohditaan ja keksitään yrittäjän kanssa yhdessä ratkaisuja. Kyllä minun täytyy uskaltaa sanoa ääneen, jos jossain kohtaa mennään metsään. Kaunistelu ei auta. Yrittäjät tykkäävät, kun heille sanoo asiat suoraan”, Laitila sanoo. Arkitodellisuudesta hänellä on selvä näkemys: ”Yritystoiminnasta 90 prosenttia on ongelmien kanssa ähräämistä. Loput 10 prosenttia ovat kuitenkin niin palkitsevia, että ne auttavat jaksamaan.”

Verkkolaskutus nopeuttaa muutosta

Reijo Laitilalla on töissä 8-9 henkeä. Pääpaikka on Alavudella, mutta toimipisteet sijaitsevat myös Seinäjoella ja Lehtimäellä. Asiakkaita on kaikkiaan noin 250, yhden miehen yrityksistä asunto-osakeyhtiöihin ja suuriin konserneihin. Kymmenkunta asiakasta käyttää Heeroksen järjestelmiä, mutta ne ovat suurimmasta päästä, joten niiden osuus Yrityslaskennan liikevaihdosta nousee noin 40 prosenttiin.

Reijo Laitila on varma siitä, että verkkolaskun yleistyminen nopeuttaa asiakaskunnassa siirtymistä sähköiseen taloushallintoon ja uusiin järjestelmiin. Yrityslaskenta on ottanut Heeroksen järjestelmiä käyttöön asiakkailla, joilla on vähintään 100 laskua kuukaudessa. Toki laskujen määrä voi olla paljon pienempikin, yrittäjän kannalta ratkaisevaa on hänen saamansa hyöty. ”Kun saamme vaikkapa laskujen kierrätyksen toimimaan, asiakkaiden pöydille ei jää enää paperisia laskuja hukkumaan ja myöhästymään. Kyllä se on suuri etu.” ”Ja usein käy niinkin, että yrittäjä tuskastuu, kun laskupinkka kasvaa. Tilanne voi mennä niin pahaksi, ettei hän uskalla edes avata kirjeitä. Ruudulta katseltaessa asiat näyttävät paljon selkeämmiltä – laskuilla on selkeästi eräpäivät valmiina ja ne on helppo hyväksyä”, Laitila huomauttaa.

Sähköinen taloushallinto avaa ovia myös tilitoimistojen ja tilintarkastajien yhteistyön tiivistämiselle. ”Nyt meillä on hyvät työkalut yhteistyön parantamiselle. Tilejä voi esimerkiksi tarkistaa etänä, koska varmistusjärjestelmät ovat olemassa. Tässä on paljon mahdollisuuksia”, Laitila vakuuttaa.

reijo_laitila_yrityslaskent 

Maito on tuttu tuoretuote Alavudella. Reijo Laitila kehuu komeaa maitokannukokoelmaa, jonka omistaa Kauko Välimäki Töysästä.

Yrityslaskenta Oy Reijo Laitila

  • tilitoimistopalveluita yrityksille jo vuodesta 1974
  • pääpaikka Alavudella ja toimipisteet myös Seinäjoella ja Lehtimäellä
  • lähes kymmenen työntekijää
  • asiakkaita noin 250, yhden hengen yrityksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja konserniyhtiöitä
  • www.yrityslaskenta.com

**

Lue lisää Heeroksen edistyksellisistä ratkaisuista ja vaihtamisen helppoudesta.