Blogi

Heeros tuotekehitys – Alkuvuoden kohokohtia ja kehitysnäkymiä

Blogi | 5.6.2017

Heeros-tuoteperheen ja teknologiaratkaisujen uudistaminen ovat edenneet harppauksin eteenpäin ja tehty pohjatyö alkaa kantaa hedelmää. Asiakkaillemme tämä näkyy yhä monipuolisempina palveluina ja toimintoina, jonka lisäksi käyttäjä saa entistä miellyttävämmän käyttökokemuksen.

Alkuvuoden kohokohtia ja kehitysnäkymiä

Yksi eniten toivotuista muutoksista oli uusi Heeroksen etusivu. Tarjolle tuli selkeä yhteenvetonäkymä asiakkaan myynti- ja ostolaskuihin, kassavirtaan, pankkitilien saldoihin sekä Heeros tiedotteisiin ja uutisiin. Uutena kokonaisuutena on käynnistymässä etusivun tuonti tilitoimistotasolle. Sen tavoitteena on tukea ja tehostaa tilitoimiston päivittäistä työskentelyä loppuasiakkaiden aineistojen käsittelyssä.

Heeros pankkitoiminnallisuuksista tuotiin tuotantoon palkkojen maksu suoraan Heeroksesta.  Kassamaksutoiminto, jolloin maksaminen on mahdollista myös ostolaskujärjestelmä Circulan ulkopuolelta, toteutetaan seuraavaksi. Täysimittainen käyttöönotto on suunniteltu kesän päätteeksi.

eTositteen integraatio Heeroksen muihin tuotteisiin tiivistyi entisestään. Uuden toiminnon myötä eTositteista voidaan muodostaa kululasku suoraan Circulaan. Toiminnallisuus laajenee tulevaisuudessa kattamaan myös uuden ostolaskun luonnin.

Odotettu uudistus myyntilaskujärjestelmä Vendaan lähti myös käyntiin. Laskujen Finvoice-tuonti ja REST-rajapinta (reaaliaikainen tiedonsiirto esim. myyntireskontran/toiminnanohjausjärjestelmänvälillä) saatiin alkukeväästä käyttöön. Uusia toimintoja tullaan julkaisemaan vaiheittain tuotantoon. Näin asiakkaamme pääsevät nopeammin hyödyntämään uutuuksia, ja me saamme vastaavasti arvokasta kehityspalautetta ja -ideoita.

Tuotekehityksen tulevaisuuden tuulia

Heeros-sovellusten pellin alla on tapahtumassa merkittäviä uudistuksia. Sovellusten ajoympäristöissä on otettu käyttöön ratkaisuja, joiden avulla palvelun kapasiteettia voidaan säätää joustavasti ja huomioida kuormahuiput proaktiivisesti – palvelun nopeus ja vakaus paranevat.

Tuotteemme tulevat siirtymään vaiheittain samalle teknologiaratkaisulle ja sovellusten ulkonäkö sekä toiminnot yhtenäistyvät uudistuksen yhteydessä. Kaikki versiopäivitykset voidaan jatkossa tehdä katkaisematta käyttäjien työskentelyä ja tiheämpi versiosykli tuo uutuudet ja parannukset nopeammin asiakkaidemme saataville. Eräs keskeisimpiä tunnistettuja kehityskohteita on tarjota yhteiset asetukset eri tuotteiden välille. Kehitystyö on jo käynnissä ja ensimmäisessä vaiheessa mm. ePalkat ja Heeros Kirjanpito hyödyntävät yhteistä tilikarttaa.

Kesälomakausi on aluillaan ja tuotekehitystiimikin valmistautuu lataamaan akkuja syksyä varten. Aivan hiljaista tuotekehityksessä ei missään vaiheessa kesää ole, syksyllä julkaistavien toimintojen toteutus jatkuu läpi helteiden ja raekuurojen.

Oikein hyvää kesää kaikille!

Juha Takala
Tuotekehitysjohtaja, Heeros Oyj

Kommentoi