Jatkuva kehitys on osa taloushallinnon sankaruutta!

Tilitoimisto Yli-Rahko Oy:n Timo Nurmela sai tammikuussa harteilleen Heeroksen Vuoden Taloushallinnon Sankarin viitan. Toimitusjohtajan mukaan niitä oikeita sankareita ovat kuitenkin yrityksen osaajat, jotka ovat mukana asiakkaiden arjessa joka ikinen päivä.

Tilitoimisto Yli-Rahkossa on yli 40 vuoden aikana nähty kaikki alan muutokset ja reagoitu niihin nopeasti.
– Kyllä tekninen kehitys ja internetin laajempi leviäminen 90-luvulla oli isoimpia muutoksia mitä minä olen nähnyt. Ja silloinhan alkoi myös konkreettisesti esimerkiksi laskujen sähköistyminen, mikä muutti toimialaa pysyvästi, kertoo toimitusjohtaja Timo Nurmela.

Mitä sankarilta odotetaan tänä päivänä?
Tilitoimisto Yli-Rahko on Vantaalla sijaitseva yhdeksän hengen yritys, jolla on asiakkaita hyvin erilaisilta toimialoilta. Nurmelan mukaan kirjanpitäjän on tänä päivänä hallittava aikaisempaa laajempia kokonaisuuksia ja työnkuvaan on tullut uusia piirteitä.
– Ennen vanhaan kirjanpito tehtiin niin sanotusti kerralla, mutta nythän sitä tehdään lähes päivittäin ja työ on pirstaleisempaa. Lisäksi kirjanpitäjän työ menee jatkuvasti kohti konsultoivampaa roolia, ja tällä hetkellä tilitoimiston ammattilainen on kuin controlleri, joka valvoo, ohjaa ja reagoi asioihin myös etukäteen. Toki taloushallinnon perustyöt ovat edelleen samoja kuin aikaisemmin, mutta tekniikka on lisännyt mahdollisuuksia nähdä asioita ja vaikuttaa niihin nopeasti, tiivistää Nurmela.

Heeroksen kanssa eteenpäin
Ohjelmistokentällä on tapahtumassa paljon muutoksia, jotka motivoivat monia yrityksiä miettimään omia sähköisiä ratkaisujaan. Yli-Rahkossa on hyödynnetty Heeroksen ohjelmistoja jo 10 vuotta, mutta nyt ajatuksena on nostaa yhteistyö seuraavalle tasolle.
– Kun harkitaan firman kehittämistä ja uusien ohjelmien käyttöönottoa, ihmiset ovat sen muutoksen keskiössä. Täytyy myös iloisena todeta, että meidän sankarit suhtautuvat hyvinkin positiivisesti uudistuksiin. Ja tämä on oikeasti tärkeää, sillä vaikka sankarin viitta puettiin toimitusjohtajan päälle, niin hehän sankaritekoja tekevät päivittäin – en minä.

Heeroksen koko porukka onnittelee Yli-Rahkoa vielä kerran! Hyvää työtä!