Heeros Kasperi Karesvuori

Heeroksella voi olla ihan oma itsensä

Kasperi Karesvuori ei osannut kuvitella ennen Heeros-uraansa, että töihin voi tulla myös ilman pientä harmitusta. Rento ja kannustava tunnelma sekä hauskat kollegat ovat saaneet ohjelmistokehittäjän viihtymään työssään, kouluttautumaan lisää ja antamaan parastaan omana itsenään.

Yliopistossa matematiikkaa ja tietojenkäsittelytiedettä, taksikuskin hommia ja kaikkea mahdollista perheen marjatilalla Hämeenkoskella. Sitä kaikkea mahtui Kasperin elämään ennen Heerosta. Nyt työkuvaan kuuluu toimia kehitystiimin esimiehenä ja scrum masterointi eli tuotekehitystiimin agile coaching.

­– Fasilitoin scrumiin kuuluvia palavereja, edistän tuotehallinnan ja tiimin välistä kommunikaatiota sekä kehitän prosessejamme yhdessä muiden tiimien kanssa. Joskus on päiviä, jolloin en ehdi koodin kimppuun juuri lainkaan. Sen jälkeen on taas kiva pitää etäpäivä ja rakentaa uusia ratkaisuja koodilla.

Meillä fokus on töissä, ei tärkeilyssä

Kasperin hyvien asioiden top-listalla Heeroksella on rento työympäristö, jossa pystyy oppimaan uusia asioita omassa tahdissa, eikä kenelläkään ole tarvetta esittää yhtään sen fiksumpaa kuin mitä on.

– Esimieheni mahdollistaa uusien asioiden opiskelun tarpeiden mukaan ja joustaa hienosti hankalissa tilanteissa. Ja vaikka töissä olisi isojakin haasteita, tunnelma toimistolla ei ole koskaan kireä ja eteen tuleviin yllätyksiin suhtaudutaan ratkaisukeskeisesti. Lisäksi pidän siitä, että Heeroksella fokus on töissä. Jokainen voi esimerkiksi pukeutua kuten haluaa, eikä kahvihuoneessa huomaa kuka on kenenkin pomo.

Oman elämänsä kokki ja pelimies

Kasperin mukaan Heeroksen tuotekehityksestä löytyy paljon samanhenkisiä koodareita, joiden kanssa järjestetään erilaisia tapahtumia.

– Työkaverit ovat saaneet minutkin ulos urheilemaan ja kokeilemaan muun muassa frisbeegolfia ja lentopalloa. Se on hyvä, koska siviilielämän puolella suuret intohimot keskittyvät aivan erilaisiin asioihin. Kokeilevan ruoanlaiton ja erilaisten makumaailmojen haltuunoton lisäksi pelaan Magic-keräilykorttipeliä ja osallistun myös lajin kilpaturnauksiin. Eli olen siis tavallaan pienten mukavien haasteiden edessä sekä töissä että vapaalla.

Töihin Heerokselle