Uudistuva Venda tuo lisää tehokkuutta myyntilaskuprosessiin

Heeroksen myyntilaskutusjärjestelmä Vendan tarina käynnistyi vuonna 2007. Silloin Web-myyntilasku -nimellä startannut Venda sisälsi vain simppelit perusominaisuudet. Vaikka kuluneiden vuosien varrella ohjelma on täydentynyt erilaisin ominaisuuksin ja toiminnallisuuksin – oli sopiva hetki isommalle uudistukselle.

Uudistuvan Vendan tavoitteet

Vendan uudistuksen päällimmäisiksi tavoitteiksi nousi koko laskuprosessin kehittäminen sekä modernin ulkoasun lisäksi suorituskyvyn ja käytettävyyden parantaminen. Todettiin, että yhä helpommin ja nopeammin toteuttava laskutus parantaa kassavirran hallintaa ja mahdollistaa samalla yrityksen toiminnan kehittämisen ja kasvun nopeammalla syklillä.

Ohjelmien modulaarista käyttöönottoa ajatellen haluttiin myös yhä enemmän panostaa Vendan integroitavuuteen. Valmiiden, automaattisten REST-rajapintojen rakentaminen asiakkaan ERP-järjestelmän ja Vendan välille toisi entisestään lisää tehoa laskuprosessiin manuaalityön vähentyessä ja virhemarginaalin pienentyessä.

Muutoksen edistäminen yhteistyössä asiakkaiden kanssa

Muutostyöhön lähdettiin innolla. Tuotehallinnan tarvekartoituksen jälkeen Vendan kehitystyöhön kutsuttiin mukaan asiakkaista koostuva ohjausryhmä. Iloksemme mukaan saatiin runsas joukko Vendan käyttäjiä, ja pääsimme heti alusta alkaen kuulemaan tarkalla korvalla asiakkaidemme toiveita ja samalla priorisoimaan muutosten tärkeysjärjestystä. Yhteistyössä mietitty sisältö ja toteutus parantavat käytettävyyttä ja helpottavat käyttäjän rutiineja.

Jo toteutettuja uudistuksia

Koska ohjelman kokonaisuudistus on aina iso ja pitkäkestoinen prosessi, päätimme tarjota uudet ominaisuudet ja palvelut pala kerrallaan asiakkaidemme käyttöön. Näin käyttäjät pääsisivät nopeammin hyödyntämään jo tehtyjä muutoksia.

Ensimmäisenä tarjolle tullut ominaisuus oli laskujen Finvoice-tuonti. Tällä nopeutettiin niiden asiakkaiden laskutusprosessia, jotka muodostavat myyntilaskunsa omassa ERP-järjestelmässä. Toisena pääsimme toteuttamaan uudistetun laskulomakkeen. Lomakkeen ulkoasua selkeytettiin ja siihen lisättiin uusia kenttiä, jotka mahdollistavat monipuolisemman laskun käsittelyn. Asiakasrekisterin sisältöä myös täydennettiin ja tietojen siirtymistä laskulomakkeelle automatisoitiin.

Pellin alla tehdään myös koko ajan paljon asioita, jotka eivät varsinaisesti näy asiakkaalle. Nämä tekniset muutokset mahdollistavat uusien toiminnallisuuksien toteuttamisen yhä monipuolisemmin ja takaavat modernin kehitystyön myös asiakkaidemme hyödyksi.

Odotettavia muutoksia keväällä 2019

Kevään 2019 aikana saamme jatkoa laskujen tehokkaampaan käsittelyyn. Tällöin laskujen luonnin yhteyteen mahdollistuu uuden asiakkaan luonti ja jo lähetettyjen laskujen muokkaus, esimerkiksi eräpäivän ja tiliöintien osalta. Lisäksi laskujen hallinta selkeytyy, kun jatkossa myös vanhat laskut aukeavat uudelle laskulomakkeelle.

Miten saat Vendasta kaikki hyödyt irti

Vendan uudistus jatkuu edelleen. Heeroksella tuttuun tapaan, saat ohjelmien viimeisimmät versiot aina automaattisesti maksutta käyttöösi. Seuraat helposti Vendaan tulevia muutoksia Help Centerin versiosaatteista, jonka lisäksi olemme tehneet avuksesi videon, joka opastaa sinut uuden laskulomakkeen käyttöön. KATSO VIDEO Vendan uudesta laskulomakkeesta TÄÄLTÄ.

Terveisin
Heeroksen tuotekehitys