Heeros tuotehallinta – silta asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen

Heeros tuotehallinta – silta asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen

Kevään organisaatiomuutoksessa koostimme Heeros tuotteiden asiantuntijat samaan tiimiin, sen aiemmin ollessa osa tuotekehitysorganisaatiotamme. Tuotehallintatiimin keskeisenä tehtävänä on ohjata Heeroksen tuotekehitystä ja määrittää ratkaisujemme tulevaisuuden suuntaa. Kehitystyömme kulmakiviä ovat asiakkaidemme toiveiden kuunteleminen, jonka lisäksi muuttuva lainsäädäntö, kehittyvä teknologia ja monien megatrendien vaikutukset toimintaympäristöön tuovat perustan ratkaisujemme kehittämiseen. Mutta mistä kaikesta asiakaslähtöisessä tuotehallinnassa oikein on kyse?

Asiakaslähtöinen tuotehallinta tukee liiketoimintatarpeita

Yksi tehtävistämme on varmistaa, että asiakkaamme saavat jatkuvasti kehittyviä ratkaisuja ja pystyvät hyödyntämään tulevaisuuden ominaisuuksia, joilla luodaan lisäarvoa työskentelyyn. Asiakaslähtöisessä tuotehallinnassa on kyse myös siitä, että ymmärrämme asiakkaidemme liiketoimintaa ja toimialan tarpeet sekä huomioimme asiakkaidemme työprosessin näkökulman. Tämä ei tarkoita jokaisen asiakastoiveen toteuttamista, vaan kykyä kuunnella, kerätä ja analysoida erilaista informaatiota koostaen niistä kokonaiskuvan ja parhaimman ratkaisun. Uskon, että asettamalla itsensä empaattisesti asiakkaan tuoliin, voidaan saavuttaa ymmärrys, mitä asioita on järkevää kehittää asiakkaiden edun maksimoimiseksi, nyt ja tulevaisuudessa.

Heeros-tuotehallinta-–-silta-asiakaslähtöiseen-tuotekehitykseen_png-1

Kehityksen pohjana ymmärrys asiakkaamme tarpeista

Organisaatiomuutoksemme tavoitteena on vauhdittaa organisatorista-, kulttuurillista- ja toimintamalleihin liittyvää muutosta entistä asiakaslähtöisemmäksi. Heeros tuotehallinnassa haluamme lisätä tekemistä, jolla kartutamme jatkuvasti parempaa ymmärrystä asiakkaistamme ja heidän toimintaympäristöistään. Tulemme hyödyntämään dataa ja sen pohjalta saatuja oivalluksia tekemisessämme sekä rakentamaan uusia asiakasta paremmin palvelevia toimintamalleja Heeroksen eri funktioiden välille. Tämä tarkoittaa enemmän yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, asiakkaillemme enemmän näkyvyyttä tekemiseemme ja samalla mahdollisuutta osallistua entistä enemmän tuotekehityksen suunnitteluun esimerkiksi tuotekehityksen ohjausryhmissä.

Yhteistyössä paljon positiivista aikaiseksi

Tätä kirjoittaessani olen ollut Heeros tuotehallinnan tiimivetäjänä ja johtoryhmän jäsenenä noin kuukauden. Ilokseni olen päässyt tutustumaan jo moniin asiakkaistamme sekä ammattitaitoisiin kollegoihini. Olen todella innoissani, sillä näen ympärilläni todella paljon osaamista ja potentiaalia. Olen varma, että yhdessä saamme jo tämän vuoden aikana paljon konkreettista ja positiivista muutosta aikaan, joka realisoituu lopulta käsinkosketeltavana arvona ja hyvänä fiiliksenä meille kaikille. Uusi Heeros Ostolaskut -ratkaisumme on hyvä esimerkki siitä, mitä asiakaslähtöisellä tuotekehityksellä voidaan saavuttaa. Tästä kertoo ensimmäisten pilottiasiakkaidemme positiiviset kokemukset uudesta, nopeammasta ostolaskuprosessista.

Rakennetaan yhdessä jotain, mistä voimme kaikki olla ylpeitä!

Henri Liuska
Director, Products