Laskutusohjelma

Helppo laskutusohjelma osana toiminnanohjausta vai erityisesti laskutukseen kehitettynä? Meiltä löydät molemmat joko erikseen tai yhdistettynä, jolloin käytössäsi on toiminnanohjauksen ja laskutuksen powerhouse.

Alkaen 19€/kk.

Plus-3D-invoicing-350x296-lift

Millainen on hyvä laskutusohjelma?

Hyvä laskutusohjelma on monipuolinen ja joustava työkalu, joka palvelee liiketoimintaasi tarvitsemallasi tavalla ja on helposti yhdistettävissä muihin käytössä oleviin järjestelmiin. Esimerkiksi asiantuntijayritykselle laskutusohjelmassa on usein tärkeää, että laskutus onnistuu tunti- tai projektiperustaisesti, kun taas toisille yrityksille tehokas saatavien hallinta reskontraan saakka on tärkeää. Mielestämme hyvä laskutusohjelma:

  • nopeuttaa työntekoa ja vähentää virheitä
  • tarjoaa raportteja ja dataa liiketoiminnan tueksi
  • on tietoturvallinen
  • on helposti integroitavissa muihin järjestelmiin
  • on helppokäyttöinen. 

Käymme alla jokaisen kohdan vielä tarkemmin läpi.

Tarpeesi mukainen laskutusohjelma Heerokselta

Heeros PSA icon

Heeros PSA

Kun haluat laskuttaa asiakastasi helposti projekti- tai tuntiperusteisesti muun toiminnanohjauksen yhteydessä.

Alk. 19€/kk

Lue lisää
Heeros Sales invoice icon

Heeros Myyntilaskut

Kun tarvitset laskutukseen keskittyvän ohjelman, jolla hoituu esimerkiksi verkkolaskutus sekä reskontra myös kansainvälisesti.

Alk. 199€/kk

Lue lisää
Get started guickly

Heeros PSA + Heeros Myyntilaskut

Kun haluat kaikki keskeiset toiminnot yhteen alustaan, ja tehokkaan verkkolaskutuksen kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lue lisää

Laskutusohjelmalla nopeampaa työskentelyä ja vähemmän virheitä

Laskutusohjelman tarkoitus ei ole tuoda manuaalisen, vaikkapa taulukkotyökalulla tehdyn laskutuksen vaiheita hienompaan ohjelmaan, vaan aidosti automatisoida työtä. Esimerkiksi laskupohjat ja ohjelmaan määritellyt asiakaskohtaiset tiedot vähentävät myös virheiden määrää, kun tietyt asiat tulevat annettuna. Laskutusohjelman tulisi myös tukea laskutusta niin, ettei laskuja jää lähettämättä inhimillisten virheiden vuoksi.

Raportteja ja dataa liiketoiminnan tueksi

Laskutusohjelmassa tulee olla raportointi- ja analytiikkatyökaluja. Tämä auttaa yrityksiä seuraamaan taloudellista suorituskykyä, asiakas- tai projektikohtaisia tietoja sekä laskutuksen tehokkuutta. Jos laskutusohjelmaan kuuluu myyntireskontra, sen raportointimahdollisuudet voivat kattaa kaikki vaiheet laskusta maksuun.

Laskutusohjelman tietoturvallisuus

Tiedot, kuten asiakastiedot ja laskut, ovat suojassa pidettäviä. Siksi laskutusohjelman on tarjottava vahva tietoturva ja noudatettava tietosuojasäädöksiä, kuten GDPR:ää.

Helppo integroitavuus muihin järjestelmiin

Monet yritykset käyttävät useita erilaisia ohjelmistoja liiketoimintansa eri osa-alueilla. Siksi on tärkeää, että laskutusohjelma voidaan integroida muihin järjestelmiin, kuten kirjanpito-ohjelmiin, CRM-järjestelmiin ja maksupalveluihin.

Laskutusohjelman tulisi olla helppokäyttöinen

Lopuksi, laskutusohjelman tulisi olla käyttäjäystävällinen ja helppo oppia, jotta laskutus on mahdollisimman sujuvaa. Tämä vähentää koulutustarvetta ja tekee ohjelman käytöstä sujuvaa. Yritykset tarvitsevat hyvää asiakaspalvelua ja teknistä tukea, jotta voivat ratkaista mahdolliset ongelmat nopeasti. Laskutusohjelman tarjoama tuki on siten tärkeä tekijä valinnassa.

Pilvipohjainen laskutusohjelma skaalautuu liiketoimintasi mukana 

Pilvipohjaiset ohjelmat ovat yleensä skaalattavissa vastaamaan yrityksen kasvavia tarpeita. Heeroksen laskutusohjelmat ovat tästä hyvä esimerkki. Heeros PSA:ssa voit mm. lisätä käyttäjiä sekä muokata ohjelmaa tarpeesi mukaan. Pilvipohjaisissa laskutusohjelmissa on lisäksi muitakin etuja, tässä niistä muutama.

1. Laskutusohjelma aina omalla koneella - tai vaikka puhelimella

Pohditko, pitäisikö hankkia koneelle ladattava laskutusohjelma vai sittenkin valita pilvipalvelu? Heeroksen laskutusohjelmat ovat selainpohjaisia, jolloin laskutus ei ole laitteesta riippuvaista. Saat ne myös puhelimellesi, jolloin voit hoitaa laskutusta vielä näppärämmin myös silloin, kun työ vie tien päälle. Heeros PSA ja Heeros Mobiili ovat saatavilla sekä Google Playstä että App Storesta. Käytön aloittamiseksi tarvitset tunnukset valitsemaasi ohjelmistoon.

2. Laskutusohjelmasi on automaattisesti päivitetty 

Pilvipohjaiset ohjelmat päivitetään yleensä automaattisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee huolehtia päivityksistä. Tämä varmistaa, että käytössäsi on aina uusimmat toiminnot ja turvallisuuspäivitykset.

3. Kustannustehokkuutta

Pilvipohjaisissa laskutusohjelmissa hinnoittelu on yleensä joustava, ja se perustuu käyttöön. Pienet ja keskisuuret yritykset voivat välttää suuria alkuinvestointeja ja maksaa vain tarvitsemastaan palvelusta.

Usein kysytyt kysymykset

Laskutusohjelman hinta - millaisia hintanne ovat?

Laskutusohjelman hinta riippuu monesta tekijästä, kuten esimerkiksi ohjelman ominaisuuksista sekä lähetettyjen laskujen määrästä. Tutustu Heeroksen hinnoitteluun hinnoittelu-sivullamme.

Voiko laskutusohjelmaa kokeilla?

Heeros PSA:ssa on ilmainen 14 päivän kokeilujakso, jolloin voit tutustua ohjelman laskutustoimintoihin, mutta myös kaikkiin muihin ominaisuuksiin: projektinhallintaan, tuntiseurantaan, myyntiputken hallintaan jne. Aloita koekäyttö haluamallasi versiolla vaikka heti!

Millaiset integraatiot laskutusohjelmista on muihin järjestelmiin?

Heeroksella on olemassa jo satoja integraatioita, ja pystymme joustavasti tekemään niitä myös uusiin järjestelmiin. Voit tutustua tarkemmin sekä Heeros Myyntilaskut -ohjelman integraatioihin sekä Heeros PSA:n integraatioihin.

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.