Työajanseuranta

Työajanseuranta on avainasemassa yrityksen resurssien tehokkaassa johtamisessa ja hallinnassa. Työajanseuranta ei ainoastaan auta ymmärtämään, mihin aika kuluu, vaan myös tehostaa projektien kannattavuutta ja työntekijöiden tuottavuutta. Tutustu, miten helppo työajanseuranta osana Heeros PSA-toiminnanohjausjärjestelmää voi muuttaa yrityksesi toimintaa.

Product PSA Time tracking FI header

Miksi valita työajanseuranta osana Heeros PSA -ohjelmistoa?

Toimitko asiantuntijayrityksessä, jolla on projektiliiketoimintaa? Työajanseuranta osana Heeros PSA-toiminnanohjausjärjestelmää on sinulle erinomainen vaihtoehto. Useat Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmän valinneet asiakkaamme ovat ensin hakeneet pelkkää työajanseurantaa.

Cloud service

Työajanseurantaan kirjaat työajan ja poissaolot helposti

Heeros PSA:n työajanseurantaan voit kirjata niin työajan, lomat kuin muutkin poissaolot helposti. Järjestelmän käyttäminen on helppoa ja merkintöjen kirjaus on osa työntekijöiden päivittäisiä rutiineja. Halutessanne esihenkilö voi tarkistaa tuntimerkinnät.  
Developing a business plan

Työajanseuranta tehostaa projektinhallintaa

Työajanseuranta Heeros PSA:ssa tarjoaa reaaliaikaisen näkymän eri tehtävien ja projektien edistymiseen sekä auttaa tunnistamaan mahdolliset pullonkaulat ennen kuin niistä syntyy ongelmia. Tämä mahdollistaa nopeamman päätöksenteon ja voi parantaa projektien kannattavuutta. Vähimmillään työajanseuranta paljastaa piilevät hukkatunnit ja tehottomuudet.
Work together

Työajanseuranta auttaa asiantuntijoiden johtamisessa

Heeros PSA:n työajanseurannassa on monipuoliset tuntiraportit. Kun työajanseuranta on kunnossa ja kytketty osaksi projektinhallintaa, voit seurata asiantuntijoidesi käyttöastetta reaaliajassa. Pääset paitsi laskuttamaan tehdyn työn asiakkailta, voit myös keskustella yrityksesi asiantuntijoiden kanssa työajan käytöstä faktoilla. Paljonko erilaiset työt vaativat? Onko työt hinnoiteltu oikein ajankäyttöön nähden? Parhaimmillaan työajanseurannan avulla voit optimoida resurssien käyttöä ja varmistaa, että oikeat ihmiset työskentelevät oikeissa tehtävissä oikeaan aikaan. Tämä parantaa myös asiakastyytyväisyyttä, kun projektit toteutuvat ajallaan. 
Sales funnel

Työajanseurannan avulla säästät aikaa ja rahaa

Asiantuntijoiden helmasynti on ilmaisen työn tekeminen asiakkaalle. Jos jätät tai työntekijäsi jättävät laskutettavaa työaikaa päivittäin vartin kirjaamatta henkilöä kohden, tästä kertyy vuoden aikana huomattava summa. Kannattaa varmistaa, että työajankirjauksen prosessi ja käytännöt on kunnossa. Kun tähän on sopiva järjestelmä, työajankirjaus on helppoa ja sujuvaa. Aikaa säästyy ja lopputulos näkyy myös viivan alla.
Product Ontime FI banner image

Etsitkö ratkaisua, jossa työajanseuranta on ainoa ominaisuus?

Jos etsit yrityksellesi vain työajanseurantaa, tutustu Ontime -työaikaraportointiin. 

Kokeile Heeros PSA:ta ilmaiseksi!

Ilmainen 14 päivän kokeilu. Et tarvitse luottokorttia.

Product PSA banner image

Työajanseurannan ominaisuudet Heeros PSA:ssa

Oheisen taulukon avulla voit verrata mitä työajanseurannan ominaisuuksia löytyy Heeros PSA:n eri paketeista - Growth, Business, Enterprise ja Enterprise +.

 

Lataa ominaisuuksien vertailutaulukko pdf-versiona täältä.
Growth
Growth
Business
Enterprise
Enterprise+
Ajanhallinta
Lisäosat hinnoitellaan erikseen
Growth
Business
Enterprise
Enterprise+

Työajanseuranta

Työaikapohjat

Tuntien hyväksyntä

Työlajihinnoittelu

Käyttäjä- ja ammattinimikehinnoittelu

Asiakas- ja projektikohtaiset tuntihinnat

Tuntien saldohallinta

Ylitöiden hallinta

Tuntien resursointi

Lisäosa

Kenelle työajanseuranta osana Heeros PSA:ta sopii?

Heeros PSA:ta käyttävät monipuolisesti eri toimialojen yritykset. Tämän takia ohjelmistostamme on valittavana erilaisia paketteja, joiden sisältämät toiminnallisuudet vaihtelevat.

Person-inside-plus-template

Yhdistävä tekijä asiakkaillemme on, että kirjattua työaikaa yleensä myös laskutetaan asiakkailta eli tehdään joko tunti- tai projektitöitä. Yritysten koko vaihtelee muutaman hengen yrityksistä yli 100 henkeä työllistäviin, useissa maassa toimiviin yrityksiin.

Asiakkainamme on paljon esimerkiksi mainos- ja viestintäalan yrityksiä, it-yrityksiä, arkkitehtitoimistoja ja konsultteja. Esimerkiksi Arkkitehtitoimisto Lahdelma ja Mahlamäki valitsivat Heeros PSA:n tämän selkeän työajanseurannan vuoksi.

Lue asiakastarina

Työajanseuranta - Usein kysytyt kysymykset

Mitä on työajanseuranta?

Työajanseuranta on työaikakirjanpitoa, jota yrityksen on lakisääteisesti pidettävä. Käytetyn työajan seuraaminen on sekä työntekijän että työnantajan yhteinen etu, joka lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä auttaa varmistamaan, että töitä tehdään sopivasti. Työajanseuranta tehdään usein erillisellä ohjelmistolla joko selaimessa tai älypuhelimessa. 

Pitääkö työaikaa seurata?

Kyllä. Työajan seurannan vaatimus on lakisääteinen. Lisäksi asiantuntijaliiketoiminnassa toimivat yritykset voivat työajanseurannalla varmistaa esimerkiksi, että projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. 

Miten työaikaa seurataan?

Työaikaa seurataan yleensä erillisellä ohjelmistolla, tai ohjelmiston osalla, jota käytetään selaimessa tai älypuhelimen sovelluksena. Työaikaa voi seurata myös manuaalisesti esimerkiksi excelissä, mutta emme suosittele tätä edes pienille yrityksille, koska tämä tapa on altis virheille ja kasvun este.  

Voiko työaikaa seurata esimerkiksi excelissä?

Periaatteessa kyllä, mutta emme suosittele tätä edes pienille yrityksille, koska tämä tapa on altis virheille ja mahdollisen kasvun este. Markkinoilla on paljon erilaisia sovelluksia työajanseurantaan, joita kannattaa harkita pelkän taulukkolaskentaohjelman sijaan. Esimerkiksi Heeros PSA soveltuu työajanseurantaan.  

Mitä ohjelmia ja sovelluksia on työajanseurantaan?

Markkinoilta löytyy monipuolisesti erilaisia ratkaisuja työajanseurantaan. Esimerkiksi Heeros PSA soveltuu työajanseurantaan. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Harvest, Ontime-työaikaraportointi ja Clockify.  

Mitä työaikalaki sisältää?

Työaikalaki sisältää asioita säännöllisen työajan järjestelyistä (esimerkiksi päivittäinen ja viikoittainen enimmäistyöaika sekä ylityö) sekä työaikaan liittyvistä asiakirjoista, esimerkiksi työaikakirjanpidosta. Työaikalakiin voi tutustua täällä.

Mikä on työajanseuranta englanniksi?

Työajanseuranta kääntyy englanniksi time tracking. Asiayhteyden mukaan myös termit labor time tracking ja employee time tracking ovat käytössä. Time management puolestaan on laajempi termi, joka viittaa työajanseurannan lisäksi ajanhallintaan ja -suunnitteluun. 

Koe Heeros PSA 6 minuutissa - Katso demovideo

 

Videon osio työajanseurannasta alkaa kohdasta 2:08. Video on englanninkielinen.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleistamme

Työajanseuranta on olennainen toiminto kaikissa asiantuntijayrityksissa, jotka haluavat parantaa projektien kannattavuutta, tehostaa laskutusta ja varmistaa liiketoiminnan positiivisen kehittymisen. Opi lisää lukuisista artikkeleistamme!

Blogi
Työajanhallinnan työkalut ja tekniikat projektipäälliköille
Lue lisää
Blogi
Mitä kaikkea työajanseurantaan liittyy?
Lue lisää
Blogi
Työajanseuranta kasvattaa projektikatettasi
Lue lisää

Valmiina tehostamaan työajanseurantaasi?

Varaa demo Fredi Palmgrenin kalenterista tai lähetä meille viesti. Fredi on erittäin kokenut PSA-asiantuntija ja työskennellyt pitkään asiantuntijayritysten liiketoiminnan parissa. Varaa aika heti ja ota askel kohti sujuvampaa arkea!