Heeros tuotekehityksen näkymiä vuodelle 2019

Heeros tuotekehityksen näkymiä vuodelle 2019

Alkanut vuosi pyörähti käyntiin vauhdikkaissa tulorekisteritunnelmissa. Kuukausien rakennustyö huipentui vuodenvaihteeseen, kun tulorekisteri-ilmoitukset viimein alkoivat virrata taloushallinnon järjestelmistä verottajalle. Ilmoittamisen korkea automaatioaste on alusta alkaen ollut Heeroksen ratkaisun suunnittelun kulmakiviä. Seuraavina askeleina on parantaa entisestään ilmoittamisen näkyvyyttä, jotta ilmoitustilanteen seuraaminen on yksinkertaista ja selkeää.

Vuosi 2019 tuo mukanaan yhä kattavampaa automaatiota. Automaation kasvun edellytyksenä on toimivat integraatiot eri järjestelmien välillä. Harvalle yritykselle taloushallinnon järjestelmä on liiketoiminnan pääjärjestelmä. Integroitu taloushallinto on Heeroksen visio siitä, minkälaiseksi taloushallinnon järjestelmän rooli on muuttumassa. Päivittäistä tekemistä ohjataan esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmällä, johon taloushallinnon järjestelmä on saumattomasti integroitu. Järjestelmät vaihtavat tietoja keskenään, jolloin käyttäjän ei enää tarvitse manuaalisesti siirtää tietoja eri järjestelmien välillä.

Automaatioasteen kasvaessa käyttäjän rooli muuttuu yhä enemmän suorittajasta valvojaksi. Julkaisemme tänä vuonna uusia työkaluja tämän muutoksen tueksi. Esimerkiksi Heeros Dashboardien kautta on mahdollista seurata yhä paremmin järjestelmän automaattisesti suorittamia toimia, ja kohdistaa omat toimet niihin asioihin, jotka edellyttävät manuaalista työtä tai päätöksentekoa. Myyntilaskuprosessin osalta Vendan uudistaminen jatkuu, julkaisemme uudistettuja toimintoja pala kerrallaan. Ostolaskuprosessin uudistaminen on myös käynnistymässä. Kuluvan vuoden aikana tuomme tekoälyyn ja robotiikkaan perustuvia toiminnallisuuksia osaksi Circulaa ja Linkiä.

Heeroksen ulkoasu tulee myös uudistumaan tämän vuoden aikana. Muutos käynnistyy sisäänkirjautumisruudusta ja etenee vaiheittain muihin toimintoihin. Uudistus ei ole pelkästään kosmeettinen, vaan se mahdollistaa meille yhä monipuolisempien toimintojen rakentamisen. Samalla järjestelmän käyttö mobiili- ja tablet-laitteilla muuttuu aiempaa joustavammaksi.

Kaikki edellä mainitut toiminnot hyödyntävät Heeroksen uutta teknologia-arkkitehtuuria, jota olemme kehittäneet vuodesta 2016 alkaen. Rakentamamme arkkitehtuuri on jo nyt mahdollistanut toimintoja, joiden kehittäminen ei olisi aiemmin ollut mahdollista. Nyt vuonna 2019 saamme tästä tekemästämme pohjatyöstä yhä enemmän hyötyjä irti. Näistä hyödyistä luotettavuus, nopeus ja helppokäyttöisyys ovat suoraan käyttäjien havaittavissa.

Vuosi 2018 oli tuotekehityksen näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen, mutta olen vielä enemmän innoissani alkaneesta vuodesta. Vauhdikasta kevään odotusta kaikille!

Juha Takala
Tuotekehitysjohtaja
Heeros Oyj