Heeros tuotekehityksen suuntaviivat vuodelle 2021

Heeros tuotekehityksen suuntaviivat vuodelle 2021

16.2.2021

Taakse jäänyt vuosi oli Heeroksella isojen muutosten vuosi. Otimme käyttöön uuden strategian ja muutimme toimintamallejamme entistä asiakaslähtöisemmiksi ja sujuvammiksi. Uudistukset vaikuttivat vahvasti myös vuoden 2021 tuotehallinnan suunnitteluun sekä tuotekehityksen tapaan toteuttaa suunnitelmia vieläkin ketterämmin.

Asiakkaidemme työskentelyn tehostamiseksi pääsimme jo heti alkuvuodesta lanseeraamaan useita uudistuksia, kuten uuden Rest-rajapinnan ostolaskuille, ALV-laskelmien rajapinnan kirjanpidosta suoraan verottajalle, palkanlaskennan käyttöliittymäuudistuksen sekä käyttäjää ohjaavan asiakkaan perustamistoiminnon. Mutta mitä kaikkea tälle vuodelle on vielä luvassa, mitkä teemat toimivat tuotekehityksen punaisena lankana ja miten hommat toteutetaan, niistä haluan vielä kertoa.

Asiakastoiveiden ymmärrys suunnittelun pohjana

Ymmärtääksemme aidosti asiakkaidemme tarpeita, kävimme tuntitolkulla läpi vuoden mittaan kerättyjä asiakaspalautteita, asiakastyytyväisyyskyselyiden tuloksia sekä saamiamme kehitysehdotuksia. Toiveiden ja ideoiden kuunteleminen on kuitenkin vasta ensimmäinen askel tuotekehityksen roadmapin rakentamiseen. Tärkeintä on ymmärtää, miksi tiettyjä asioita toivotaan. Ja tähän ymmärrykseen voi päästä vain tutustumalla asiakkaiden rutiineihin ja prosesseihin sekä keskustelemalla syvällisemmin heidän toimintatavoistaan. Kiitos siis osallistuneille arvokkaasta palautteestanne!

Uskon, että parhaat ratkaisut syntyvät, kun ymmärrämme asiakkaidemme liiketoimintaa, toimintatapoja sekä ennen kaikkea ongelmia ja tarpeita. Kun tuo ymmärrys yhdistetään asiantuntemukseen toimintaympäristöstä, teknologiasta ja markkinatrendeistä, ollaan oikeilla jäljillä tuotekehityksen suunnittelussa.

Toteutusten hyötyaste vaikuttaa priorisointiin

Eipä taida yhdelläkään useita asiakkaita palvelevalla organisaatiolla koko maailmassa olla mahdollisuutta toteuttaa kerralla kaikkia asiakkaiden toiveita, ideoita ja kehitysehdotuksia. Harvoin edes murto-osaa niistä. Ja jos se olisi mahdollista, luulen että se johtaisi todella vaikeakäyttöisiin, ei asiakasta palveleviin ratkaisuihin. Pidän tärkeänä, että tuotekehitykseen priorisoidaan toteutettavaksi juuri ne asiat, jotka luovat eniten arvoa mahdollisimman laajalle joukolle asiakkaita. Strategiassamme asetettujen kehitysteemojen lisäksi tämä on myös peruste, jolla valitsemme kehityskohteet ja niiden keskinäisen järjestyksen.

Kolme pääteemaa tuotekehityshankkeidemme ajurina

Heeros tuotekehityksen kolme pääteemaa; käyttökokemus, saumattomat rajapinnat ja sähköisten ratkaisujen johtajuus, tulevat näkymään läpi vuoden kaikissa tuotekehityshankkeissamme. Isojen linjojen ohella voimme uudistetun asiakaslähtöisen pienkehitysprosessimme puitteissa toteuttaa tuotteisiimme lisäksi helposti pieniä asiakastoiveiden mukaisia uudistuksia.

Uudistettu mobiiliratkaisu parhaimmalla käyttökokemuksella

Pääteemoistamme nostimme tärkeimmäksi käyttökokemuksen, sillä on aivan varmaa, että sen merkitys taloushallinnon ohjelmistoissa tulee korostumaan kiihtyvällä tahdilla. Uskallan rehellisesti todeta, että Heeroksen 20-vuotisen toimialataipaleen historiassa osa tuoteportfoliosta kaipaa päivitystä. Tämä on mahdollisuus tehdä useita pieniä ja suurempia uudistuksia niin tuotteidemme ulkoasuun kuin käytettävyyteen, ja samalla hypätä toimialan kärkeen käyttökokemuksessa.

Mielenkiintoisena uutisena voinkin kertoa, että tulemme myös kehittämään täysin uuden mobiiliratkaisun taloushallinnon loppukäyttäjille ja yrittäjille. Tavoitteenamme on tarjota toimialan parhain mobiilikäyttökokemus, ja kuten kaikessa kehitystyössämme tuottaa helppokäyttöisiä, automatisoituja ja tehokkaita sekä moderneja ratkaisuja.

Automaatiolla sähköisten ratkaisujen edelläkävijyyteen

Toinen tärkeä kehitysteemamme; sähköisten ratkaisujen johtajuus, vie Heeroksen fokusta takaisin alkuperäisille juurillemme ja vahvuuksiemme uudelleenviritykseen. Automatisoitujen ostolaskuratkaisujemme kehittäminen jatkuu edelleen ja tulemme hyödyntämään entistä enemmän mm. koneoppimista ja asiakkaillemme lisäarvoa tuovia partnereita. Ehkäpä merkittävin hanke on kuitenkin ensimmäisellä vuosipuoliskolla alkava uuden myyntilaskuratkaisun kehittäminen, jota asiakkaamme ovat toivoneet jo jonkin aikaa. Aiomme nyt vastata tuohon toiveeseen.

Saumaton yhteistoiminta ja helppo integroitavuus

Teemalla rajapintojen ja integraatioiden kehittäminen haemme ennen kaikkea saumatonta toimintaa taloushallinnon ja liiketoiminnan prosesseissa. Tulemme parantamaan eri Heeros-tuotteiden yhteentoimivuutta sekä helppoa integroimista muihin liiketoimintajärjestelmiin. Tällä haluamme varmistaa, että asiakkaidemme liiketoiminnalle tärkeiden järjestelmien käyttö sujuu jouhevasti ja ajantasaiset tiedot ovat helposti saatavilla.

Yhteistyössä rakennamme jatkossakin helppoa ja sujuvaa taloushallinnon tulevaisuutta!

Henri Liuska-1

Henri Liuska
Director of Products
Heeros Oyj

Kuulemme mielellämme lisää aiheeseen liittyviä  ideoita ja ajatuksia. Jos sinulle tulee mieleen siis hyviä käytäntöjä, kokemuksia tai vinkkejä ratkaisuihimme liittyen, ole ihmeessä yhteydessä tuotekehitykseemme.

Lähetä postia tuotekehitykselle

Roadmap – Kohti toimialan parasta käyttökokemusta

Tutustu alla myös Roadmap-webinaaritallenteeseen ja kuulet tarkemmin toteutettavista uudistuksista.