Kilometrikorvaus vuonna 2024

Vuonna 2024 kilometrikorvaus on 0,57 euroa, mutta korvauksen määrään vaikuttavat useat tekijät, kuten käytetty ajoneuvo, matkustajien määrä ja auton kuorma. Löydät eri korvausmäärät tältä sivulta.
Kilometrikorvaus

Kilometrikorvaus on työnantajan maksama korvaus työntekijöille työmatkoista, jotka työntekijä tekee omalla tai hallitsemallaan ajoneuvolla. Huomioitavaa on, että lain mukaan työnantajan ei ole pakko maksaa kilometrikorvauksia, vaan niiden maksu perustuu työehtosopimukseen, työsopimukseen ja työnantajan käytäntöihin.

Työntekijän kilometrikorvaus

Verohallinto määrittelee vuosittain Verohallinnon antamassa päätöksessä Suomessa tai ulkomailla tehdystä työmatkasta aiheutuvista matkakustannuksista korvauksien suuruuden eli enimmäismäärät, mitä työntekijälle voidaan maksaa verottomasti. Vuodelle 2024 kilometrikorvaus on 0,57 euroa/km.

 

Kilometrikorvaukset 2024

Palkansaajan matkustamiskustannusten korvausten enimmäismäärät:

Kulkuneuvo Korvaus per kilometri
Auto 0,57€ 
Moottorivene vene (max. 50hv) 1,00€
Moottorivene (yli 50hv) 1,45€
Moottorikelkka 1,38€
Mönkijä 1,30€
Moottoripyörä 0,44€
Mopo 0,23€
Muut kulkuneuvot 0,14€

Korotetut kilometrikorvaukset 2024

Autoilijoiden kilometrikorvausten korotukset: 

Tilanne Korotus per kilometri

Perävaunun kuljettamisesta autoon kiinnitettynä

0,10€

Työn suorittaminen edellyttää asuntovaunun kuljettamista autoon kiinnitettynä

0,15€

Työn suorittaminen edellyttää taukotuvan tai vastaavan raskaan kuorman kuljettamista autoon kiinnitettynä

0,29€

Autossa kuljetettavista koneista tai muista esineistä, joiden paino ylittää 80 kiloa tai joiden koko on suuri

0,04€

Palkansaaja työhönsä kuuluvien tehtävien vuoksi kuljettaa autossa koiraa

0,04€

Työn suorittaminen edellyttää liikkumista autolla metsäautotiellä tai muulta liikenteeltä suljetulla tienrakennustyömaalla, kyseisten kilometrien osalta

0,12€

Jos työntekijän matkassa on muita henkilöitä, joiden kuljetus liittyy suoritettaviin työtehtäviin korotetaan enimmäismääriä 4 senttiä kilometriltä kutakin mukana olevaa henkilöä kohden

 

Matkalaskut kätevästi eteenpäin puhelimella

Luo matkalaskut ja liitä kuitit laskulle jo tien päällä Heeros Mobiililla tai myöhemmin selainversiolla.

Matkalaskut-Banner-image

Usein kysyttyä kilometrikorvauksista

Mitkä matkat kuuluvat korvattavan työmatkan piiriin?

Korvattaviksi työmatkoiksi lasketaan työtehtävien suorittamiseen tehdyt tilapäiset matkat, kuten asiakaskäynnit. Työntekijän vakituinen työmatka työpaikalle ei kuulu työnantajan maksaman kilometrikorvauksen piiriin.

Millä ajoneuvolla korvattava työmatka tulee tehdä?

Kun työntekijä käyttää omaa tai hallitsemaansa autoa tai muuta kulkuneuvoa työhön kuuluvien tehtävien suorittamiseksi, on hän oikeutettu saamaan kilometrikorvauksia matkasta aiheutuneista kuluista. Ajoneuvon ei tarvitse olla työntekijän oma, vaan esimerkiksi vuokra-autolla tehdyistä matkoista voidaan maksaa kilometrikorvauksia.

Mikäli työntekijän käytössä on työnantajan tarjoama auton käyttöetu (työntekijä maksaa polttoaineet itse), on korvausten saaminen mahdollista. Mikäli käytössä on luontoisetuna saatu tai työnantajan muutoin työntekijän käyttöön antama kulkuväline (vapaa autoetu), ei työmatkasta makseta kilometrikorvauksia.

Miten työntekijä voi saada kilometrikorvaukset?

Jotta kilometrikorvaus voidaan maksaa työntekijälle on hänen tehtävä työmatkasta matkalasku, johon on liitetty myös kaikki matkaan liittyvät kulukuitit, kuten pysäköintimaksut, matka- ja paikkaliput sekä muut välttämättömät matkustamiseen liittyvät kulut (työvälineiden kuljetuskulut jne.).