Mahtuuko koko taloushallinto mobiiliin?

Mahtuuko koko taloushallinto mobiiliin?

”Pystyykö tätä käyttämään mobiililla?” kysytään aika usein ohjelmiston esittelytilaisuudessa. ”Pystyy”, kuuluu Heeroksen vastaus. Nykyään mobiilikäyttöä pidetäänkin aika lailla itsestäänselvyytenä ja moni haluaa hoitaa asiansa kännykällä tai tabletilla.

Verkkopankkien mobiili-appsit ovat kehittyneet ja kännykkä on tänä päivänä koko ajan vieressä ja matkalla mukana. Kuitenkin jatkokeskusteluissa törmätään usein myös siihen, että haluaako kukaan oikeastaan tehdä kirjanpitoa tai palkanlaskentaa kokopäiväisesti kännykällä? Ainakin palkanlaskennan osalta vastaus lieneekin ”toivottasti ei”, kuten eräs asiakkaamme sanoi.

Tablettien myynti laskee

Tuoreen uutisen mukaan tablettien myynti on kääntynyt laskuun (http://yle.fi/uutiset/3-9181657) ja sen uskotaan laskevan edelleen.  Syynä on toisaalta kännyköiden koon kasvu ja toimintojen paraneminen ja toisaalta se huomio, että tabletilla ei kuitenkaan pysty tekemään kaikkea – tarvitaan tietokone käyttöön. Moni on myös tuskastunut kirjoittamaan pidempiä tekstejä kosketusnäytöllä tai käyttämään tuntikausia ohjelmaa tabletin pieneltä näytöltä. Erilliset fyysiset näppäimistöt helpottavat paljon kirjoittavan tuskaa, mutta tuovat toisaalta taas yhden liikkuvan osan lisää ja vähentävät sitä kautta liikkuvuutta.

Mobiililaitteet: kännykkä ja tabletti, ovatkin jäämässä tärkeimpien toimintojen suorittamista varten. Matkalta hoidetaan nopeasti matkalaskun tekeminen, käteiskuitin kuvaus, ostolaskun hyväksyntä tai vaikkapa syötetään tunnit palkanlaskentaan. Mutta varsinainen kokopäiväinen työ tehdään edelleen mieluiten tietokoneella ja isolla ruudulla.

Mihin raja vedetään?

Mihin raja sitten vedetään? Aiemmin mainitut yksittäiset toimenpiteet ovat selkeitä. Ne (ja muutama muu) pitää pystyä hoitamaan mobiililaitteella. Varsinainen laskujen käsittely, tiliöinti ja palkanlaskenta jäävät väkisinkin sitten tietokoneelle.

Koko taloushallinto ei siis mahdu mobiiliin, mutta  iso osa tärkeimmistä toiminnoista mahtuu!

TUTUSTU HEEROKSEN MOBIILIRATKAISUUN >>

Heeros-Matti-Lattu-1

Matti Lattu
Heeros Oyj