<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=398868563803133&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Millainen tekijä on Ostolaskut-ratkaisumme takana?

Millainen tekijä on Ostolaskut-ratkaisumme takana?

23.8.2021

Haastattelimme Heeros Ostolaskut -ratkaisun automaatiosta ja sujuvan käyttöprosessin kehittämisestä vastaavaa heeroslaista. Tutustu 10 kovan kysymyksen avulla millainen tyyppi on Heidi ja mikä esimerkiksi ostolaskuratkaisussa saa hänellä sukat pyörimään jaloissa.

 1. Kuka olet, mistä tulet ja mistä ammatista haaveilit pienenä?
  Moikka, mä oon Heidi Hyyryläinen. Ikää on 32 vuotta ja olen kotoisin Lahden seudulta Kärkölästä. Nykyinen koti löytyy kuitenkin Espoosta, jossa olen asunut jo kohta seitsemän vuotta.

  Lapsuuden ammattihaaveeni oli poliisi, kun taas lukion jälkeen pyrin eläinlääkäriopintoihin. Tieni johti lopulta opiskelemaan liiketoimintaa, mistä maisteritutkinnon jälkeen päädyin, hiukan yllättäenkin, IT-alalle. Ja oikein hyvä niin!

 2. Miksi juuri Heeros?
  Työskentely Heeroksella houkutteli, sillä minulla oli lähes 5 vuoden kokemus ostolaskujen sähköisten automaatioratkaisujen (laskuvastaanotto, kierrätys, ostotilaustäsmäytys) toteutuksista käyttöönottoprojekteissa. Tämä ja kansainvälisten asiakkaiden monimuotoisten tarpeiden tuntemukseni antaisi hyvät eväät Heeroksella juuri käynnistyneeseen uuden Ostolaskut-ratkaisun kehittämisprojektiin sekä oman asiantuntijuuteni laajentamiseen. Lisäksi aiemmat kollegani viestivät hyvästä työyhteisöstä ja mukavasta työpaikasta Heeroksella. Siksi Heeros.

 3. Kumpi näistä luonnekuvauksista sopii paremmin sinuun?
  a) Johdonmukainen ja tehokas asiantuntija
  b) Innovatiivinen tekijä ja tiimipelaaja

  Valinta on vaikea, sillä minulle yhdessä tekeminen ja yhdessä ratkaisujen löytäminen ongelmiin on todella tärkeää ja palkitsevaa. Kallistun kuitenkin vaihtoehtoon a; johdonmukainen ja tehokas asiantuntija, sillä minulle on luontaista pyrkiä löytämään tavat tehdä asiat tehokkaasti ja selkeästi.

 4. Miten näet ostolaskuprosessin nykytilan yrityksissä?
  Puhuttaessa automaatiosta on isommissa yrityksissä usein jo pyritty ostolaskukäsittelyn tehostamiseen. Keskisuurissa yrityksissä toisilla taasen saattaa olla käytössä hyvinkin automatisoidut prosessit, kun toiset ehkä vasta harkitsevat käyttöönottoa. Pienemmät toimijat ovat kuitenkin kaikkein arempia satsaamaan automaatioon, sillä sen tuomia hyötyjä myös pienille yrityksille ei oikein tunneta, jolloin kustannukset koetaan kalliiksi. Pohjoismaiden ulkopuolisiin markkinoihin verrattuna on verkkolaskutus ja muut sähköiset prosessit meillä kuitenkin jo laajemmin käytössä.

  Kaiken kaikkiaan sanoisin, että yrityksen lähtötilanteesta huolimatta, on ostolaskuprosessin kehitysmahdollisuudet laajat. Tässä kaiken pohjalla on laskudata, jonka suurtenkin määrien käsittely tekoälyn avulla nopeuttaa prosessia. Lisäksi integraatioilla tuodaan reaaliaikaisuutta datan siirroille. Automaatio on selkeästi menestyvän liiketoiminnan perusta.

 5. Minkälaiset asiat saavat sinut innostumaan?
  Innostun onnistumisista ja uusista jutuista, jonka lisäksi tykkään tosi paljon interaktiivisuudesta, niin asiakkaiden kuin kollegojen kanssa. Tuotekehityksessä ei monetkaan asiat etene suoraviivaisesti. Itse tuijotan välillä liiankin vahvasti niitä asioita, joiden olisi toivonut menevän paremmin tai mitkä vielä puuttuvat. Mutta kun näkee metsän puilta, on aivan mahtavaa huomata saavutettu hyöty asiakkaalle tai organisaatiolle!

 6. Mikä ostolaskuratkaisussa saa sukat pyörimään jaloissa?
  No kyllä sukat pyörii jaloissa ja parhaimman fiiliksen saa silloin, kun asiakkailta tulee hyvää palautetta tehostuneesta ostolaskuprosessista ja saavutetusta ajansäästöstä! Toki tiedostan, että työ on vielä kesken ja Ostolaskut-kokonaisratkaisun kehitys on vuosien projekti, mutta onnistumiset ja hyötyjen huomaaminen muuttuvassa prosessissa jo nyt, saavat iloitsemaan – teemmehän tätä kuitenkin asiakkaitamme varten.

 7. Onko kumppanilla väliä, ja miksi?
  Kumppanilla on ehdottomasti väliä. Hyvä kumppanuus rakentuu molemminpuolisesta luottamuksesta ja samoista intresseistä. Se mahdollistaa ketterämmän tavan tarjota enemmän hyötyjä sekä parhaita ratkaisuja ja palvelua asiakkaillemme.

  Ostolaskut ratkaisu Heeros_

 8. Ovatko seuraavat väittämät mielestäsi totta vai tarua, perustele lyhyesti.

  Automaatio on hyvä juttu.

  Totta. Hallittu automaatio yksinkertaisesti helpottaa.

  Yhteistyössä saadaan parasta aikaiseksi.
  Totta. Asioissa on aina monta puolta, jolloin yhteistyötä suorastaan vaaditaan, että eri sidosryhmien tarpeet ja näkökulma voidaan kunnolla toteutuksissa huomioida.

  Muutos on riski.
  Tarua. Muutokseen sisältyvät riskit tulee tietysti aina arvioida, mutta kyllä muutos on ehdottomasti aina mahdollisuus. Pienilläkin muutoksilla voidaan saada paljon positiivista aikaiseksi.

  Prosessien kehittäminen kannattaa aina.
  Totta. Onnistuakseen, prosessien kehittämiseen tulee kuitenkin varata aina tarvittavat resurssit.

  Tuttua ja turvallista tapaa ei pidä muuttaa, se takaa tyytyväisyyden.
  Tarua. Pitäytyminen nykyisessä voi tuntua turvalliselta, mutta rohkaisisin kuitenkin aika ajoin ravistelemaan nykykäytäntöjä, sillä vain uskaltautumalla mukaan kehityksen kelkkaan, voi saada entistä enemmän hyötyjä ja sitä kautta parempaa tyytyväisyyttä.

  Omien työprosessien tarkastelu voi aikaansaada kehitystä parempaan.
  Totta. Usein asioita jämähtää tekemään vanhalla, tutulla tavalla, eikä edes huomaa tekevänsä jotain ehkä turhan monimutkaisesti. Työprosessien tarkastelun ansiosta rutiineja voidaan ehkäpä automatisoida, jolloin työpanos voidaan ohjata entistä mielekkäämpään tekemiseen. Itsekin pitäisi välillä ravistella rutiineja, mutta aika tuppaa kulumaan jossain mielestäni tärkeämmässä.

  Tekoälyn jälkeen ei enää tarvita ihmistä.
  Tarua. Tämä on yleisesti toisteltu mantra, mutta tekoäly ei korvaa ihmistä, vaan muuttaa ihmisen roolia. Esimerkiksi ostolaskuprosessin automaatio muuttaa ostolaskujen käsittelyssä käyttäjän roolia tietoja tuottavasta enemmän tarkastajan rooliin. Lisäksi suoriutuakseen paremmin, tekoäly tarvitsee ihmisen opetusta ja ohjausta.

 9. Miten lataat akkujasi ja rentoudut?
  Eläimet, luonto, liikunta ja urheilun seuraaminen ovat minulle ehdottomasti parhaimmat rentoutumiskeinot akkujen lataamiseen. Ne takaavat oman hyvinvoinnin ja toimivat vastapainona sille, että pystyn suoriutumaan asiakkaiden parhaaksi tässä aika hektisessä tuoteomistajan työnkuvassa. Tasapainoinen mieli tasapainottaa myös tekemisen.

 10. Miten näet tulevaisuuden, onko nykyvalinnoilla merkitys?
  Toki nykyvalinnat vaikuttavat tulevaisuuteen ja mitä aiemmin tekee päätöksiä muutoksesta, sitä nopeammin pääsee hyötymään sen tuomista eduista. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä eli mukaan vaan!

  Näin Ostolaskut-ratkaisun tuoteomistajana haluaisin vielä muistuttaa, että automaatio ja tekoäly ovat jo huomaamattamme monissa arkemme asioissa mukana. Niiden tuomista hyödyistä emme olisi enää valmiita luopumaan. Siksi myös taloushallinto, joka hyödyntää kehittyviä teknologioita, tuo eri toimialoilla selkeitä etuja, niin ajansäästössä kuin prosessien tehostamisessa. Siksi myös Heeros Ostolaskut-ratkaisu!
  Klikkaa ja tilaa uutiskirjeemme - saat ensimmäisten joukossa tiedon uudistuksista