Scrum Master Dmitrijs Ozerovs

2 min lukuaika

Latviasta kotoisin oleva Dmitrijs Ozerovs on työskennellyt Heeroksella scrum masterina yli vuoden. Hän päätti suunnata IT-alalle lukion jälkeen ja työskenneltyään ensin useiden suomalaisten kollegoiden kanssa Latviassa, Dmitrijs sai idean muuttaa Suomeen, mihin Heeros tarjosi mahdollisuuden.

 

Dmitrijs on löytänyt ominaisen roolin Heeroksella


Scrum-mestarin tehtäviin kuuluu varmistaa, että tiimi noudattaa ohjelmistokehitysmetodologiaa nimeltä scrum. Vaikka Dmitrijs hoitaa myös tyypilliset hallinnolliset tehtävät, kuten työaikaraportit ja lomahyväksynnät, hänen roolinsa poikkeaa merkittävästi perinteisestä esihenkilön roolista. Hänen päävastuunsa on varmistaa, että tiimin jäsenet pystyvät työskentelemään tehokkaasti sekä noudattavat scrumin ja ketterän ohjelmistokehityksen periaatteita.

– Tehtävänäni on kommunikoida tiimin jäsenten kanssa, varmistaa, että heillä on kaikki tarvitsemansa resurssit ja työkalut sekä tarkistaa, ettei tiellä ole esteitä. Mikäli esteitä on, hoidan kommunikaation näiden suhteen.

Normaalin työviikon aikana Dmitrijs keskustelee tiimin jäsenten kanssa ja varmistaa, että he pystyvät suoriutumaan työtehtävistä parhaan kykynsä mukaan. Tarvittaessa Dmitrijs poistaa tehokkuutta heikentäviä esteitä kommunikoimalla ja ylläpitämällä erilaisia scrum- ja agile seremonioita asioiden koordinoimiseksi eri sidosryhmien kanssa.

Career-story-quote-Dima

Heeros tarjoaa Dmitrijsille ympäristön menestyä roolissaan


Dmitrijs kuvailee itseään maanläheiseksi ja realistiseksi henkilöksi. Hän uskoo, että scrum masterin rooli vaatii jokseenkin ainutlaatuista ajattelutapaa ja kokee roolin sopivan hänen luonteelleen hyvin. Dmitrijs toteaa, että kyky motivoida ammattilaisia, joiden kanssa hän työskentelee, on tärkeä osa työtä. Dmitrijsin mukaan Heeros tarjoaa työympäristön, jossa tämä on mahdollista ja antaa hänelle mahdollisuuden menestyä roolissaan.

– Varmistan, että ammattilaiset, joiden kanssa työskentelemme, ovat motivoituneita, pystyvät työskentelemään tehokkaasti ja ilman keskeytyksiä. Heeros antaa minulle ehdottomasti mahdollisuuden menestyä roolissani.

Dmitrijs pitää Heeroksen työkulttuurista ja ilmapiiristä. Hän suosii lineaarista ja horisontaalista organisaatiorakennetta, jossa ei ole tiukkoja vastuualueita. Heeroksella kaikki ymmärtävät yrityksen tavoitteet ja työskentelevät niiden eteen. Esihenkilöiden tehtävänä on auttaa muita työskentelemään parhaimmillaan.

– Heeroksen työkulttuuri on työntekijäystävällinen ja tavoitteellinen. Nautin siitä, että pystyn tutustumaan jokaiseen kollegaan yrityksen pienemmän koon ansiosta.

 

Kiinnostuitko? Hae meille työkaveriksi!

lue lisää Heeroksesta työnantajana.

Jaa artikkeli:

Uratarina
Head of Customer Success Henrik Forsberg
Lue lisää
Uratarina
Senior Application Specialist Maija Hiljanen
Lue lisää
Uratarina
Scrum Master Dmitrijs Ozerovs
Lue lisää