Head of Customer Success Henrik Forsberg

3 min lukuaika

Henrik Forsberg aloitti Heeroksella Customer Success Managerina vuonna 2020 ja eteni vajaassa kolmessa vuodessa Head of Customer Success -rooliin. Sitä ennen hän johti kumppanuuksia ja toimi yhteyshenkilönä asiakkaiden ja Heeroksen sisäisten tiimien välillä. Heeroksen customer success -tiimin vetäjänä hän pääsee kehittämään kyseisiä tehtäviä yhdessä tiiminsä ja muiden sidosryhmien kanssa. Henrikin ammattiurheilijan tausta heijastuu työssä määrätietoisena tekemisenä ja korkeina tavoitteina.

Mielekkäät työtehtävät ja yhdessä tekeminen motivoivat


Henrikille on tärkeää, että työ on mielekästä ja sitä voi yhdessä esihenkilön kanssa muotoilla vastaamaan omia kiinnostuksen kohteita ja tavoitteita. Arjen kiireiden keskellä pysähtyminen ja työelämän tulevaisuuden suunnan pohtiminen myös laajemmassa kontekstissa vaikuttavat motivaatioon positiivisesti.

Kyllä me käytetään niin paljon aikaa elämästä työntekoon, että sen mielekkäälle tasolle saattaminen on tärkeää.

Omassa työssä parasta on arjen monipuolisuus. Henrikin roolille ominaista ovat laajat verkostot ja päivittäin vaihteleva työnkuva. Päivittäisiä kohtaamisia hänellä on useiden eri ammattilaisten kanssa sekä Heeroksen sisällä että ulkopuolella.

Monipuoliset työtehtävät tuovat sopivasti haastetta ja vaihtelua, mikä tekee työstä mielenkiintoista. Koen myös tärkeäksi, että tekemäni työ tuntuu merkitykselliseltä.

Henrik Forsberg

Yhdessä tekeminen on joukkueurheilun parissa kasvaneelle Henrikille kaiken suola, ja hän pitää yhteenkuuluvuuden tunnetta tärkeänä työpaikalla. Yhteisöllisyys on tärkeää sekä hänen oman tiiminsä että isomman joukkueen eli Heeroksen menestykselle.

Panostan merkittävästi hyvän fiiliksen rakentamiseen tiimilleni. Pyrin tunnistamaan tiimin jäsenten yksilölliset vahvuudet ja auttamaan heitä menestymään parhaan kykynsä mukaan.

Henrik nauttii mahdollisuudesta toteuttaa itseään tiiminvetäjänä ja yrittää vaikuttaa positiivisesti tiiminsä työilmapiiriin ja päivittäiseen työskentelyyn. Tavoitteena on varmistaa tasapainoinen, mutta tavoitteellinen työympäristö tiimin jäsenille.

Hyvä asenne on kaiken a ja o


Tärkein päämäärä on päästä hyödyntämään kaikkea tiimin ja yrityksen osaamista, jotta he pääsevät yhdessä loistamaan asiakkaiden kanssa. Avoimena, positiivisena henkilönä Henrik on aina valmis selvittämään, miten tehtävät saadaan valmiiksi.

Lähtökohtaisesti lähestyn asioita aina siitä näkökulmasta, että ne ovat toteutettavissa. Mielestäni on mukavaa, kun kehitetään jotain, jossa mennään vähän mukavuusalueen ulkopuolellekin.

Henrik kuvailee Heeroksen ilmapiiriä lämpimäksi, mutta vaativaksi. Urheilu-uralla hän on tottunut korkeisiin tavoitteisiin, minkä vuoksi määrätietoinen tekeminen ja tavoitteiden saavuttaminen lisäävät motivaatiota. Heeroksella koko organisaatio tekee työtä yhdessä johtoryhmästä lähtien ja Henrik arvostaa erityisesti omalta tiimiltä saamaansa tukea.

– Työnantajana Heeros on mielestäni kyennyt luomaan vahvaa luottoa omaan toimintaani, mikä taas luo sitoutuneisuutta. Haluan itse kehittyä ja nähdä kehitystä ympärilläni.

Henrik on halukas kehittymään ja haluaa myös nähdä asioiden edistyvän ympärillään, minkä vuoksi Heeroksen kasvun seuraaminen ja sen edistäminen ovat motivoineet häntä. Henrik pitää haasteista ja lähestyy asioita positiivisesti riippumatta siitä, kuinka vaikeilta ne vaikuttavat.

 

Kiinnostuitko? Hae meille työkaveriksi!

Katso avoimet työpaikkamme tai lue lisää Heeroksesta työnantajana.

Jaa artikkeli:

Uratarina
Head of Customer Success Henrik Forsberg
Lue lisää
Uratarina
Senior Application Specialist Maija Hiljanen
Lue lisää
Uratarina
Scrum Master Dmitrijs Ozerovs
Lue lisää

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.