Talous taskussasi, helposti Heeros mobiililla

Talous taskussasi, helposti Heeros mobiililla

15.6.2021

Alkuvuonna aloitettu Heeros mobiilin uudistus on saatu hyvään vauhtiin ja se etenee mallikkaasti yhteistyössä asiakkaidemme ja yhteistyökumppanimme kanssa.

Heeros Mobiilin kehitystyössä olemme käyneet läpi lukuisia ideoita ja prototyyppejä. Tällä olemme pyrkineet varmistamaan mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen jo ennen toimintojen toteutusta. Asiakasyhteistyössä olemme voineet kehittää alkuperäistä suunnitelmaamme vastaamaan myös entistä paremmin käyttäjien tarpeita. Ja vaikka itse sanonkin, olen todella tyytyväinen miltä uusi mobiiliappi jo tällä hetkellä näyttää. Yksinkertaiset toiminnot tekevät siitä helppokäyttöisen ja järkevästi toteutettu prosessi etenee luontevasti. Onhan kaiken takana kuitenkin ajatus, että käyttäjä voi mahdollisimman sujuvasti nähdä tarpeelliset tiedot ja saada hommat hoitumaan nopeasti.

Kysyimme asiakkailtamme nykyhaasteista ja kehitystoiveista

Asiakasyhteistyön lisäksi lähetimme kaikille asiakkaillemme pienen kyselyn mobiiliin liittyvistä nykyhaasteista ja toivotuista toiminnallisuuksista. Kyselyssä erittelimme tilitoimistojen asiakkaiden ja yritysasiakkaiden vastaukset. Näin saimme mielenkiintoisesti peilattua kahden eri ryhmän vastauksia toisiinsa, ja pääsimme paremmin hahmottamaan todellisia tarpeita. Kiitos vielä kaikille kyselyyn osallistuneille!

Yleisesti tunnistetut ongelmakohdat mobiiliappeissa

Kyselyn mukaan yritysasiakkaat kokivat suurimmaksi ongelmaksi mobiiliappien vajavaiset toiminnallisuudet, kun taas tilitoimistoasiakkaat kertoivat ongelmaksi ettei mobiilin toimintoja tunneta. Vaikka vastaukset eroavat toisistaan, uskon, että ne juontavat juurensa samasta ongelmasta. Kipukohtana usein on, että nykyiset taloushallinnon mobiiliappit ovat hyvin hajanaisia ja ne ovat kehitetty eri käyttötarkoituksiin. Usein myöskään käyttäjäryhmää tai käyttäjäpolkua ei ole mietitty huolellisesti. Nämä piirteet aiheuttavat helposti epätietoisuutta ja sekavuutta appin käyttötarkoituksesta. Tällöin tullaan helposti lopputulemaan, jossa mobiilin toiminnot voivat tuntua vajavaisilta tai toisaalta ei tiedetä mitä kaikkea sillä voidaan tai ei voida tehdä.

Näin Heeros vastaa tarpeeseen

Heeroksen uudessa mobiilissa on käyttökokemuksen lisäksi kiinnitetty huomioita myös käyttäjäpolkuihin. Kehitystyön lähtökohtana ovat olleet asiakkaat eli olemme miettineet millaiset käyttäjät tulevat käyttämään Heeroksen mobiilia ja millaiseen tarpeeseen sitä tahdotaan käyttää. Asiakasyhteistyön myötä meille vahvistui käsitys siitä, että mobiilissa käytetty aika tahdotaan pitää minimissä, eikä siellä haluta tehdä pitkäkestoisia toimintoja. Mobiiliappi koetaan kuitenkin erinomaiseksi työvälineeksi, kun tahdotaan tarkastaa jotakin tai suorittaa jokin tietty toiminto. Oleellisinta on, ettei kiireellisissä asioissa tarvitse palata tietokoneen ja selaimen pariin, vaan perustoiminnot voidaan tehdä mobiililla helposti alusta loppuun.

Mitä toimintoja käyttäjät pitävät mobiilissa tärkeänä?

Saatujen palautteiden perusteella taloushallinnon mobiilin tärkeimmiksi toiminnoiksi koettiin ostolaskujen hyväksyminen ja maksatus sekä kuittien tallennus sähköiseen formaattiin. Ostolaskujen kierrätys ja hyväksyntä onkin monelle jo aiemmasta mobiiliversiostamme tuttu juttu, ja nyt toimintoihin lisättävä maksatus täydentää prosessin erinomaiseksi kokonaisuudeksi. Enää ei kiireen keskellä tarvitse kopioida laskun tietoja manuaalisesti yrityksen mobiilipankkiin ja ehkäpä uumoilla jälkikäteen tuliko lasku maksettua vai ei. Jatkossa yksi appi hoitaa homman maaliin asti.

Heeros mobiili – luonnollinen osa digitaalista taloushallintoa

Kun maalaamme ison kokonaiskuvan asiakkaidemme toiveista, korostuu selkeästi ajatus siitä, että taloushallinnon toiminnot halutaan mobiiliin yhtä sujuviksi kuin mobiilipankin käyttö on tänä päivänä. Siis luonnolliseksi osaksi digitaalista taloushallinnon arkea.

Hyvillä fiiliksillä voin sanoa, että kuljemme vahvasti kohti taloushallinnon parasta mobiiliappia. Sujuvat ja helpot toiminnot tulevat antamaan käyttäjälle mielekkään käyttökokemuksen ja samalla kokonaisuutena toteutettu mobiiliappi pitää yrittäjän paremmin taloustilanteen tasalla sekä tuo helppoutta sen hallintaan.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä ja jutellaan lisää.

Heeros mobiililla on taloushallinto aina taskussa!

Heeros_Marjo Nupponen-285x300

Marjo Nupponen
Product Owner
Heeros