Taloushallinnon paras mobiiliappi pian saatavilla

Taloushallinnon paras mobiiliappi pian saatavilla

Täytyypä sanoa, että alkuvuosi on ollut mukaansatempaavaa aikaa Heeroksella, sillä aloitimme mobiiliappin uudistamisen. Tavoitteenamme on strategian mukaisesti tarjota asiakkaillemme markkinoilla selkeästi edukseen erottuva paras käyttökokemus, pian myös mobiilissa.

Parhaan käyttökokemuksen rakentaminen aloitettiin viime vuonna useassa Heeroksen sovelluksessa. Uuden ilmeen ja sujuvampien prosessien myötä saatava parempi käyttökokemus on havaittavissa jo Heeros Ostolaskut -sovelluksessa sekä ohjatussa asiakkaan perustaminen- ja sisäänkirjautumistoiminnoissa.

Millainen on paras käyttökokemus?

Käyttökokemus on viime vuosina puhuttanut paljon ohjelmistokehitystä. Parhaalla käyttökokemuksella pyritään varmistamaan, että ohjelman käyttö on käyttäjälle mielekästä, sujuvaa ja helposti ymmärrettävää. Se ei tarvitse tuekseen isoa ohjenivaskaa tai pitkää koulutusta, vaan on käyttäjälle luonteva tapa toimia ja mieltää asioita. Eli tehdään ohjelmat toimimaan niin kuin ihminen ajattelee niiden kuuluvan toimia. Helppoa, eikö vain?

Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä jokainen yksilö ajattelee ja mieltää asioita hieman eri tavalla, jolloin käyttökokemuksessa ei olekaan yhtä ainoaa totuutta. Parhaan käyttökokemuksen rakentamisessa on tärkeää ymmärtää käyttäjiä, heidän todellisia ongelmia ja tarpeita mahdollisimman hyvin. Vain näin voidaan rakentaa ohjelmat ratkaisemaan oikeita haasteita ja palvelemaan käytännön tarpeita.

Heeroksen mobiiliappin uudistumisen kulmakivet

Tavoitteenamme on uudistaa Heeroksen mobiiliappi kauttaaltaan. Käyttökokemukseltaan sen tulee olla helppokäyttöinen ja palvella taloushallinnon toiminnoissa niin yrittäjää kuin isomman yrityksen käyttäjiä sekä tilitoimiston asiakasyrityksiä mahdollisimman hyvin. Käyttäjille parhaimman käyttökokemuksen luomisen lisäksi laatu ja luotettavuus ovat meille tärkeitä kehityksen kulmakiviä, olemmehan tekemissä rahavirtojen kanssa. Uudistuksen jälkeen mobiiliappissa on helppo ja nopea hoitaa taloushallinnon tehtävät missä ja milloin vain.

Onko taloushallinnon hoito mobiilissa pian uusi normaali?

Mielenkiintoista on, että taloushallinnon hoito mobiilissa ei ole lyönyt itseään samalla tavalla läpi kuin esimerkiksi pankkiasioissa. Itse en edes muista milloin viimeksi olisin käyttänyt pankkipalveluita tietokoneelta. Mobiililla kaikki sujuu näppärästi ja laite on aina saatavilla. Samanlaista helppoutta ja vaivattomuutta tahdomme tuoda myös taloushallinnon mobiiliin. Miksi siis taloushallinnon hoito mobiililla olisi poikkeus?

Jos mietimme yrittäjän näkökulmasta, toisi mobiili helppoutta taloushallinnon hoitoon, jolloin työn mielekkyys kasvaisi. Ja ehkäpä kirjanpidon hoitaminenkaan ei olisi kuukauden harmittavin päivä, kun tositteet voisi helposti toimittaa mobiililla. Tästä koituisi myös kirjanpitäjälle hyötyjä, kun pienissä erissä saapuvat tositteet voisi työstää hyvissä ajoin. Kuulostaa suorastaan win-win-tilanteelta.

Yhteistyökumppanin kanssa kohti asiakaslupausta

Että löytäisimme timanttisen käyttökokemuksen mobiilin käyttöön, lähdimme mobiiliuudistuksen suunnitteluun yhdessä ohjelmistotalo Qvikin kanssa. Heidän kokemuksensa lukuisten ja nimenomaa kilpailijoista mahtavalla käyttökokemuksella erottuvien mobiilisovellusten kehittäminen sekä omaamme vastaava näkemys siitä, että parasta syntyy silloin kun käyttäjät ovat ihan ensimmäisistä suunnitteluvaiheista lähtien mukana kehitystyössä, tuo vankkaa osaamista mobiiliprojektiimme.

Meillä on yhdessä Heeroksen kanssa erinomainen mahdollisuus katsoa käyttäjien tarpeita tuorein silmin, ja tuoda moderneja työkaluja taloushallinnan arkeen. Siinä onnistuaksemme meidän on ymmärrettävä käyttäjien todelliset tarpeet ja ongelmat. Tällä ajatuksella käynnistimme projektin design sprintillä, jossa keskityimme tutkimaan vastaavatko tekemämme perusolettamukset käyttäjien tarpeista todellisuutta. Tämän pohjalta pystyimme kehittelemään toimivia ratkaisuja, joita taas testasimme käyttäjien kanssa. Design sprint on kuin suunnitteluprosessi miniatyyrikoossa. Tämä sama palautteen ja ratkaisujen kierre on suunnittelun perusta projektin alusta loppuun, kertoo Qvikin Designer Ville Brofeldt.

Taloushallinnon arkityö huimaan nousuun kanssasi

Yhdessä tekemisellä on tässäkin projektissa iso merkitys. Olisi kiva kuulla mitä asioita arvostat eniten mobiilikäytössä ja mitkä ovat ne ominaisuudet mitä siinä pitäisi ehdottomasti olla. Kerro myös muut ideasi ja mitä mielestäsi tulisi ottaa huomioon mobiilinsovelluksen uudistuksessa eli mitkä seikat tekisivät siitä timanttia. Lähetä terveiset tuotekehitykselle täällä!

Jos haluat päästä ensimmäisten joukossa kokeilemaan Heeros mobiilin uusia toimintoja, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tehdään yhdessä Heeros mobiilista arkityön pelastaja!

**

Lue tiedote Heeroksen ja Qvikin kumppanuusyhteistyöstä TÄÄLTÄ.