<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=398868563803133&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
AI-tiliöinti täydentää Heeros Ostolaskut -ratkaisua

AI-tiliöinti täydentää Heeros Ostolaskut -ratkaisua

7.2.2022

Tulemme lisäämään vuoden 2022 Q1-Q2 aikana Heeros Ostolaskut -ratkaisuun uuden toiminnallisuuden, joka mahdollistaa toimittajan oletustiliöinnin rinnalle haettavaksi myös tekoälyn muodostaman tiliöintiehdotuksen.

Tiliöintiehdotusprosessin kulku

Kun lasku saapuu järjestelmään, sille kohdistetaan toimittaja. Mikäli toimittajalla on käytössä oletustiliöinti, lisätään se laskulle, ja lasku siirtyy laskukäsittelijälle.  Mikäli toimittajalla ei ole käytössä oletustiliöintiä, haetaan laskulle tekoälyn muodostama tiliöintiehdotus, joka perustuu partnerimme Snowfox.AI:n tekoälymallin muodostamaan historiadataan.

Toimittajarekisterin oletustiliöinti

Heeros Ostolaskut hyödyntää kierrätysjärjestelmän toimittajarekisterin oletustiliöintiominaisuutta. Tämä riittää kattamaan useat laskut, jotka tiliöidään kokonaisuudessaan. Asetuksiin määritetään, että laskun saapuessa sille muodostetaan koko laskun summan kattava tiliöintirivi, joka pohjautuu toimittajanrekisterin lisätietoihin tallennettuihin oletusarvoihin. Kun toimittaja tunnistetaan laskulle onnistuneesti, voi laskun käsittelijä todeta tiliöinnin olevan valmis tai tarvittaessa tehdä muutoksia, jotka sillä kertaa ovat laskulle tarpeen.

Tekoälyn muodostama tiliöintiehdotus

Kun uusi toiminnallisuus otetaan käyttöön, syötetään tekoälymallille muutaman kuukauden ajalta opetusdataa käsitellyistä ostolaskuista. Kun Heeros Ostolaskuihin sitten saapuu lasku, tekoäly tulkitsee laskutiedot ja antaa muodostuneen tiliöintihistorian perusteella ennusteen tiliöinnistä. Laskukäsittelijän tehtäväksi jää tarkastaa tiliöintiennuste ja allokoida mahdolliset jakautuvat kustannukset. Mikäli tiliöintiennusteessa on virhe, saa järjestelmän tekoäly korjauksesta tiedon oppiakseen ja parantaakseen toimittajan seuraavaa saapuvaa ennustetta. Vasta sitten kun data tuottaa tarpeellisella varmuudella oikeanlaisen ennusteen, lisätään tiliöintiehdotus laskulle. Snowfoxin tiliöinnin ennustetarkkuus on keskimäärin noin 85-90% heti palvelun käyttöönotosta lähtien.

Uuden asiakkaan tiliöintihistoria

Uudella asiakkaalla ei ole historiadataa, minkä perusteella tekoälymalli voisi oppia kerralla. Oppiminen tapahtuu siis sitä mukaa kun laskuja käsitellään ja ennusteet alkavat muodostua laskuille, ja kun malli on saavuttanut tarpeeksi korkean ennustevarmuuden. Tämä yleensä tapahtuu noin 10 käsitellyn toimittajan laskun jälkeen.

Yksi poikkeava kirjaus ei harhauta tekoälyä

Koska kyseessä on oppiva tekoäly, on aika ystävämme. Ajan ja lisääntyvän datan myötä tekoäly pystyy yhä tarkempiin ennusteisiin. Yksi poikkeava kirjaus ei vielä harhauta tekoälyä, vaan taustalla on huikea ihmisen ohittava koneoppimisen logiikka. Tekoäly on tehty palvelemaan ihmistä lähes joka alalla ja se on ehkäpä tietämättäsi jo mukana monessa arjen asiassa. Tekoäly on tullut myös taloushallintoon ja olemme ylpeitä päästessämme tarjoamaan sen tuomaa ostolaskujen tiliöintiautomaatiota avuksesi.

AI-tiliöinti Heeros Ostolaskut

Heidi Hyyryläinen
Head of Automation

Tutustu Heeros Ostolaskuihin