Blogi

AI-tiliöinti täydentää Heeros Ostolaskut -ratkaisua

Heeros Ostolaskut -ratkaisun lisäpalvelulla, AI-tiliöinnillä, voit noutaa toimittajan oletustiliöinnin rinnalle tekoälyn muodostaman tiliöintiehdotuksen.
marraskuuta 24, 2023 | 1 min lukuaika

Heeros Ostolaskut -ratkaisuun on saatavilla  AI-tiliöintiehdotukset. Tämä ominaisuus mahdollistaa toimittajan oletustiliöinnin rinnalle myös tekoälyn muodostaman tiliöintiehdotuksen, ja voit käsitellä ostolaskut vieläkin nopeammin.

Oletustiliöinnin ja tekoälyn tiliöintiehdotusten ero käytännössä

Kun lasku saapuu järjestelmään, sille kohdistetaan toimittaja. Mikäli toimittajalla on käytössä oletustiliöinti, lisätään se laskulle, ja lasku siirtyy käsittelijälle. Heeros Ostolaskuissa oletustiliönti määritetään kierrätysjärjestelmän toimittajarekisterin lisätietojen avulla asetuksissa, ja koko lasku tiliöidään helposti yhdelle riville. Mikäli toimittajalla ei ole käytössä oletustiliöintiä, laskulle voidaan muodostaa lisäpalveluna tiliöintiehdotus, joka perustuu yhteistyökumppanimme Snowfox.AI:n tekoälyn ennusteeseen. 

Kun AI-tiliöintiehdotukset otetaan käyttöön, tekoälylle syötetään muutaman kuukauden ajalta opetusdataa käsitellyistä ostolaskuista. Jos historiadataa laskuista ei vielä ole, tekoäly alkaa oppia, kun laskuja on käsitelty noin 10 kappaletta. 

AI-tiliöinti säästää aikaa ja rahaa ostolaskujen käsittelyssä

Kun Heeros Ostolaskuihin saapuu lasku, tekoäly tulkitsee laskutiedot ja antaa muodostuneen tiliöintihistorian perusteella ennusteen tiliöinnistä. Laskunkäsittelijän tehtäväksi jää tarkastaa tiliöintiennuste ja kirjata mahdolliset jakautuvat kustannukset. Jos muutoksia ei tarvita, on laskunkäsittely tältä osaa valmis.

Mikäli tiliöintiennusteessa on virhe, tekoäly oppii tehdystä korjauksesta ja parantaa seuraavaa saman toimittajan ennustetta. Tekoälyn oppiessa ostolaskujen käsittely nopeutuu entisestään, ja laskuja käsittelevät työntekijät voivat käyttää aikaansa tuottavampiin tehtäviin. Snowfoxin tiliöinnin ennustetarkkuus on keskimäärin noin 85-90 % heti palvelun käyttöönotosta lähtien.

Haluatko nostaa automaatiotasoasi tekoälyn verran lisää? 

Jos etsit uusia ratkaisuja nykyiseen ostolaskuprosessiisi, tutustu Heeros Ostolasku -ratkaisuun kokonaisuudessaan tai ota yhteyttä.

Jos sinulla on jo Heeros Ostolaskut käytössä, ota yhteyttä Heeros-yhteyshenkilöösi tai täytä sivun lopussa oleva lomake, niin sovitaan käyttöönotosta. 

Jaa artikkeli:

Lisää samasta aiheesta

Blogi
Kansainvälisen yrityksen taloushallinnon järjestelmät
Lue lisää
Blogi
Open Banking – avointen pankkirajapintojen uusi aikakausi
Lue lisää
Blogi
Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon
Lue lisää

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.