Blogi

Verkkolaskut pakollisiksi Saksassa vuoden 2025 alusta alkaen

Maaliskuun 22. päivä 2024 Saksan liittopäivät vahvisti verkkolaskumandaatin voimaantulon Saksassa 1.1.2025 alkaen hyväksyessään nk. kasvumahdollisuuslain (Wachstumschancengesetz / Growth Opportunities Act). Laki koskee yritysten välistä kauppaa. 

Nuutti Rautiainen
Nuutti Rautiainen  | 1 min lukuaika

Saksa siirtyy pakollisten verkkolaskujen aikakauteen vaiheittain vuoden 2025 alusta alkaen.

Saksan verkkolaskumandaatti - soveltamisaikataulu  

1.1.2025 EN-yhteensopivat ostopuolen verkkolaskut oletukseksi – vaihe 1

Yritysten on oltava valmiita vastaanottamaan EN 16931 –standardin mukaisia verkkolaskuja. Paperilaskujen lähettäminen on edelleen sallittua ostajan suostumuksella. Myös pdf-laskujen ja EN-yhteensopimattomien verkkolaskujen lähettäminen on sallittua, mutta näihinkin tarvitaan ostajan suostumus.

1.1.2027 EN-yhteensopivat myyntipuolen verkkolaskut pakollisiksi – vaihe 2

Yritykset, joiden liikevaihto edellisenä vuonna on ollut vähintään 800 000 €, eivät enää saa lähettää paperilaskuja edes vastaanottajan suostumuksella. EDI-laskujen lähetys on edelleen sallittua.

1.1.2028 EN-yhteensopivat verkkolaskut kaikille pakollisiksi – vaihe 3

Myöskään alle 800 000 € liikevaihdon yritykset eivät 1.1.2028 eteenpäin saa enää lähettää paperilaskuja. Myös EN-yhteensopimattomien EDI-laskujen lähetys kielletään.

Heeros ja Saksan verkkolaskumandaatti

Heeros tarjoaa jo nyt ratkaisut sekä verkkolaskujen lähettäjille että vastaanottajille Saksassa. Heeros Myyntilaskut automatisoi myyntilaskutuksen ja mahdollistaa 100 % verkkolaskutuksen kustannustehokkaasti. Heeros Ostolaskut tehostaa ostolaskujen käsittelyn vastaanotosta ja kierrätyksestä maksatukseen. Molemmat ratkaisut ovat saumattomasti integroitavissa käytössä olevaan ERP-järjestelmään tai muihin järjestelmiin.

Jaa artikkeli:

Kiinnostavia artikkeleita samasta aiheesta

Artikkeli
Verkkolaskuvaatimukset Euroopassa
Lue lisää
Artikkeli
Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon

Lue lisää
Artikkeli
Peppol auttaa yritystäsi verkkolaskuttamaan kansainvälisesti
Lue tästä

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.