Verkkolaskuvaatimukset Euroopassa

Accountant

Miksi verkkolaskuvaatimuksia asetetaan?

Monet Euroopan valtiot ja veroviranomaiset ovat alkaneet nähdä verkkolaskutuksen keinona lisätä näkyvyyttä taloustilanteeseen, vähentää veronkiertoa ja lisätä digitalisaatiota.

Useat valtiot ovat julkistaneet valmistelevansa B2B-verkkolaskutusmandaattia tai harkitsevansa sitä mahdollisten B2G- ja verkkoraportointivaatimusten lisäksi.

 

Reports

Mitä vaikutuksia vaatimuksilla on liiketoiminnalle?

Euroopassa toimiville yrityksille mandaateilla voi olla merkittäviä vaikutuksia taloushallintoon, joten valmisteluiden olisi hyvä olla jo käynnissä.

Tilanne kehittyy jatkuvasti, ja yksittäisten vaatimusten täyttämisen sijaan kannattaakin automatisoida ja modernisoida laskutus sekä osto- ja myyntireskontran (I2C ja I2P) prosessit kerralla kuntoon tulevaisuutta varten.

 

Notifications

Mistä tiedän missä laki on jo voimassa ja missä ei?

Teimme avuksesi kartan ja listan maista, joissa verkkolaskutuksen pakolliseksi tekemistä arvioidaan, se on tulossa lähivuosina tai on jo voimassa. Saat helposti kokonaiskuvan ja näät mikä teille relevanttien maiden tilanne on.

Jos teillä pohditaan, miten vastata tuleviin verkkolaskuvaatimuksiin, me Heeroksella autamme. Ota yhteyttä ja aloitetaan laskutuksen modernisointi!

Kartta verkkolaskuvaatimuksien tilanteesta Euroopassa

Mandaattikartta 020524

Lista verkkolaskuvaatimuksista Euroopan maissa

Voimassa
Voimassa
Tulossa 2024-25
Tulossa 2026-27
Arvioitavana
Maa
Voimassa
Tulossa 2024-25
Tulossa 2026-27
Arvioitavana

Albania

Belgia

Espanja

Irlanti

Italia

Kroatia

Latvia

Puola

Ranska

Romania

Ruotsi

Saksa

Serbia

Slovakia

Slovenia

Tanska

Turkki

Viro

Tarkka ja viimeisin tieto on saatavilla Euroopan Komission sivuilta eInvoicing Country Factsheets for each Member State & other countries.

Ohjelmistot kansainväliseen liiketoimintaan

Varmista lainmukainen verkkolaskutus, yhtenäinen osto- ja myyntilaskujen käsittely ja sujuvat ERP-integraatiot Heeroksen taloushallinto-ohjelmilla.

Heeros Sales invoice icon

Myyntilaskut

Nopeuta kassavirtaa parantamalla saatavien hallintaa. Luo ja lähetä laskuja tai tehosta ERP-laskutusta sekä hallitse myyntireskontraa helposti kotimaassa ja kansainvälisesti. 
 
Tutustu Heeros Myyntilaskuihin
Heeros Purchase invoice icon

Ostolaskut

Yhdistä kaikki verkkolaskut sekä PDF-laskut eri maista yhteen järjestelmään. Ratkaisu tulkitsee laskutiedot automaattisesti sekä käsittelee eri maiden ALV-kannat. Lisäksi kierrätät laskut ja siirrät ne halutessasi toiminnanohjausjärjestelmään.

Tutustu Heeros Ostolaskuihin
Import and export

ERP connector -palvelu

ERP Connector -palvelulla voit taata muutoshankkeiden aikanakin luotettavan näkymä liiketoimintadataan. Saat käyttöösi valmiit integraatiopaketit sekä Heeroksen tiimin laajan asiantuntemuksen.
Tutustu ERP connectoriin

Tutustu lisää aiheeseen

Webinaari
Kohti kansainvälistä kasvua - 3 vinkkiä talouspäättäjän järjestelmähaasteisiin
Katso tallenne
Blogi
Kansainvälinen verkkolaskutus käyntiin: termit, käytännöt ja vinkit
Lue lisää
Blogi
Virossa toimivalla yrityksellä pitää olla kyvykkyys toimittaa verkkolaskuja 2025 alusta
Lue lisää

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.