Asiakastarina

Cavotec kasvaa kansainvälisesti

Cavotecin kansainvälinen taloushallinto hoituu helposti Heeroksella, sillä avun antaminen ja saanti yli maarajojen onnistuu vaivattomasti. 

Morbi a magna purus. Donec in ex commodo risus pulvinar cursus. Mauris venenatis tincidunt fermentum. Curabitur sodales sed diam sit.

Yritys: Cavotec

Toimiala: Teknologiateollisuus

Yrityksen koko: 600 työntekijää

Liikevaihto 2021(arvio): 116 M€

Heeros-palvelut: Ostolaskuratkaisu globaalisti, myyntilaskuratkaisu osassa toimintamaita

Cavotec on kansainvälinen teknologiayritys, joka kehittää ja valmistaa automaatio- ja sähköistys­järjestelmiä satamien ja eri teollisuusalojen käyttöön.

Cavotecin ratkaisujen avulla sen asiakkaat voivat vähentää haitallisia päästöjään ja pienentää hiili­jalanjälkeään. Ympäristö­ystävällisten ratkaisujen kysyntä on maailman­laajuisesti kovaa, joten myös Cavotecin liike­toiminta on vahvassa kasvussa. Mukana yrityksen kasvumatkalla on myös Heeros, jonka kansainvälisen taloushallinnon palveluita Cavotec hyödyntää.

Kytkettävyyttä, automaatiota ja sähköistystä – ja vähemmän päästöjä

Suuri osa laivoista tuottaa edelleen satamissa maatessaan tarvitsemansa energian aluksen omilla koneilla, mikä aiheuttaa valtaisat päästömäärät. Samaten valtaosa eri teollisuusalojen liikkuvasta kalustosta toimii edelleen saastuttavilla dieselmoottoreilla. Cavotecin missio on on muuttaa tilanne ja mahdollistaa satamien ja teollisuuslaitosten vähä- tai jopa nollapäästöisyys innovatiivisilla ratkaisuillaan. 

Cavotecin kytkentäjärjestelmät sähköistävät satamissa olevat laivat sekä satamissa käytettävät nosturit ja logistiikkakaluston. Cavotecin tarjoomaan sisältyvät myös mitä moninaisimpien teollisuusalojen automatisointi- ja sähköistysratkaisut.

Cavotecin liiketoiminta on ymmärrettävissä syistä kasvu-uralla, sillä paineet päästöjen pienentämiseen kasvavat jatkuvasti.

Cavotec_automated-mooring_web

 

Kansainvälinen yritys tarvitsee kansainvälisesti toimivat palvelut

Cavotec on aidosti kansainvälinen yritys, jolla on noin 600 työntekijää ja 18 toimipistettä eri puolilla maailmaa. Globaali toiminta edellyttää toiminnanohjaukselta ja taloushallinnolta yhteenopivaa järjestelmäkokonaisuutta, joka toimii saumattomasti yli rajojen. Heeroksen ratkaisut ovat osa tätä kokonaisuutta.

– Käytämme Heeros Ostolaskuja kaikissa toimintamaissamme. Ostolaskujen kierrätys- ja hyväksyntäprosessi toimii täysin sähköisesti, samoin kuin laskujen kirjaaminen ERP-järjestelmäämme. Lisäksi meillä on käytössä Heeros Myyntilaskut tietyissä maissa, Cavotecin Group ERP Finance Manager Matt Pozsik kertoo.

Matt Pozsikin mukaan Heeroksen ratkaisu on sujuvoittanut huomattavasti ostolaskujen käsittelyä.

– Nyt kaikki meille tulevat laskut muunnetaan sähköiseen muotoon ja kirjataan järjestelmäämme. Työntekijämme voivat käsitellä ja hyväksyä heille kuuluvat laskut suoraan järjestelmässä, riippumatta aikavyöhykkeestä ja paikasta. Se on käsittämättömän paljon helpompaa, kuin vaikkapa pdf-laskujen lähetteleminen ympäri maailmaa sähköpostitse ja vastausten odottelu niihin.

Cavotecin ja Heeroksen yhteistyö on jatkunut jo kymmenkunta vuotta.

connector-bg

 

– En osaa suoraan sanoa, miksi juuri Heeros valikoitui aikoinaan kumppaniksemme ostolaskujen käsittelyyn, sillä päätös tehtiin edeltäjäni aikaan. Mutta sen voin sanoa, että oman kokemukseni ja yhteistyömme perusteella minäkin valitsisin heidät, Matt Pozsik naurahtaa.

– Lähinnä siksi, että heidän ratkaisunsa on erittäin helppo käyttää ja olen omin silmin nähnyt, miten paljon se sujuvoittaa laskujen kierrätystä ja hyväksyntää sekä niiden arkistointia ja löydettävyyttä arkistosta, Matt Pozik jatkaa.

 

Virtaviivaistaminen säästää aikaa ja tahaa - ja helpottaa resurssien kohdentamista

Ostolaskujen käsittely on työlästä, jos sitä ei ole automatisoitu ja sähköistetty. Matt Pozik pitääkin Heeroksen ratkaisun tärkeimpänä etuna, että se säästää aikaa ja vaivaa ja siten myös rahaa.

– Aikaisemassa tehtävässäni Cavotecin USA:n talousjohtajana huomasin konkreettisesti, että Heeroksen ratkaisun avulla kykenimme vähentämään henkilötyövoiman käyttöä ratkaisevasti.

Vaikka ajansäästö on tärkeä tekijä, se ei ole itseisarvo.

– Me olemme kiinnostuneita ennen kaikkea ydinliiketoimintamme kehittämisestä. Siksi tavoitteemme ei olekaan leikata työntekijöiden määrää, vaan ohjata henkilöresurssit sellaisiin tehtäviin, jotka edistävät varsinaista liiketoimintaamme mahdollisimman hyvin. Meidän on turha tuhlata ammattilaistemme aikaa laskujen  pyörittämiseen, kun sen voi hoitaa järkevämminkin. On kaikille parempi, että he voivat keskittyä tärkeämpiin töihin.

Heeroksen ostolaskuratkaisun etu on myös se, että se on helppo skaalata liiketoiminnan kasvaessa tai uusia toiminta-alueita tai liiketoimintoja haltuun otettaessa. 

Cavotec_Motorized-cable-reels_web

Cavotecin kytkentäjärjestelmät sähköistävät satamissa olevat laivat sekä satamissa käytettävät nosturit ja logistiikkakaluston.

 

Yhteistyö syventää kumppanuutta 

Matt Pozsikin mukaan yhteistyö Heeroksen kanssa sujuu erinomaisesti.

– Nyt kun olen vuoden verran ollut nykyisessä tehtävässäni, voin sanoa, että heidän kanssaan on helppo tehdä töitä. He kuuntelevat toiveitani ja tarpeitani ja reagoivat aina viipymättä tiedusteluihini. Aikaero USA:n ja Suomen välillä toki aiheuttaa välillä viivettä, mutta olen aina saanut vastauksen viimeistään seuraavana työpäivänä. Tietenkin jos voisi toivoa mitä tahansa, 24/7-tuki olisi fantastinen palvelu, mutta ymmärrän, että toiveeni on kohtuuton, Matt Pozsik virnistää.

Yksi onnistuneen yhteistyön edellytyksistä on ollut tiivis vuorovaikutus.

– Olemme viime aikoina pitäneet tiiviiseen tahtiin kokouksia, joissa olemme käyneet läpi, miten voimme yksinkertaistaa prosessejamme puolin ja toisin sekä tehostaa ostolaskujen käsittelyä entisestään. Olemme yhdessä todenneet, että jatkossakin meidän kannattaa keskustella yhdessä useammin. Tulemmekin vastaisuudessa järjestämään säännölliset kvartaalipalaverit, joissa voimme pohtia asioita strategisella tasolla ja myös käydä läpi operatiivisella tasolla, missä mennään.

Heeroksen myyntilaskuratkaisun kattavampi hyödyntäminen on yksi tulevaisuuden keskustelunaiheita ja kehittämiskohteita.

– Heeros Myyntilaskut on jo käytössämme joissakin maissa laskutuksessa. Kokemukset siitä ovat hyvät, joten nyt tutkimme aktiivisesti mahdollisuuksia ottaa se käyttöön laajemminkin, Matt Pozsik kertoo.

Cavotec_ShorePower_web

Cavotecin maasähköjärjestelmien ansiosta laivojen ei tarvitse satamassa ollessaan tuottaa tarvitsemaansa energiaa omilla koneillaan, mikä vähentää päästöjä.

 

Ennen kaikki oli toisin - nyt kaikki on paremmin

- Yhteenvetona Heeros-yhteistyöstä voisin sanoa, että olen pitkän Cavotec-urani aikana nähnyt, miten asiat olivat ennen Heerosta ja miten ne ovat olleet heidän ratkaisunsa käyttöönoton jälkeen. Täytyy sanoa, että nyt kaikki on huomattavasti yksinkertaisempaa, helpompaa ja sujuvampaa, Matt Pozsik summaa.

Invoice icon

TIETOA ASIAKKAASTA

Cavotec on kansainvälinen teknologiayritys, joka kehittää ja valmistaa automaatio- ja sähköistys­järjestelmiä satamien ja eri teollisuusalojen käyttöön. Cavotecin ratkaisujen avulla sen asiakkaat voivat vähentää haitallisia päästöjään ja pienentää hiili­jalanjälkeään. Ympäristö­ystävällisten ratkaisujen kysyntä on maailman­laajuisesti kovaa, joten myös Cavotecin liike­toiminta on vahvassa kasvussa. Cavotecin palveluihin voit perehtyä osoitteessa www.cavotec.com. 

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.

Asiakastarina
Integroituja ratkaisuja ja yhteistyön voimaa
Lue lisää
Asiakastarina
Siirtyminen Heeros HR:ään Excelistä toi ajansäästöä Auranmaan Tilitiimille
Lue lisää
Asiakastarina
4 milj. liikevaihto Heeros PSA:n avulla: Superstar Agency priorisoi projektinhallinnan
Lue lisää