Blogi

Optimoitu myyntiputki: viisi ratkaisevaa vaihetta myynnissä

4 min lukuaika

1. Liidien generointi ja hallinta

Myyntiprosessi lähtee liikkeelle liideistä, ja niiden hankkiminen on onnistumisesi kannalta erittäin ratkaisevaa. Mistä haet liidejä ja kuinka paljon sinulla menee siihen aikaa? Kuinka monta eri ohjelmaa tarvitset siihen?

PSA-ohjelmiston käyttäjänä saat hyvät myyntiliidit suoraan järjestelmään esimerkiksi Leadfeederin, Vainun ja Suomen Asiakastiedon kautta. Suomen Asiakastiedolta löytyy kattava tietokanta kohderyhmääsi kuuluvista suomalaisyrityksistä, joita voit helposti lisätä ohjelmistoon. Leadfeeder tunnistaa nettisivuillasi käyneet vierailijat ja sen, mistä he ovat tulleet, ja saat tuotua heidän tietonsa napin painalluksella Heerokseen. Vainu taas löytää sinua kiinnostavat yritykset ja rutkasti tietoa tutkimalla netin avointa dataa. Tämä integraatio on myös Heeroksen PSA toiminnanohjausjärjestelmässä.

Entä miten pidät liidit hallinnassasi? Irrallisina liidejä on vaikea käsitellä. Siksi tarvitset tehokkaaseen liidien hallintaan järjestelmän, jossa erityyppiset ja eri vaiheissa olevat liidit pysyvät suunnitelmallisesti hallinnassa. Kun näet kokonaisuuden, sitä on mahdollista myös johtaa. 

PSA-ohjelmistolla pystyt hallitsemaan liidejä järjestelmällisesti niiden synnystä lähtien koko myyntiputken läpi kaupaksi asti. Voit hallita eri yrityksiä ja projekteja eri statuksilla ja ryhmitellä liidit haluamallasi tavalla, jotta niiden käsitteleminen olisi mahdollisimman helppoa ja tehokasta.

 

Myyntiputki Heeros PSA:ssa - Katso miten se toimii

Videolla Customer Success Manager Saara näyttää keskeisiä toimintoja myyntiputken hallintaan Heeros PSA:ssa.

 

2. Kauppojen klousaus: Liidistä voitetuksi kaupaksi

Kun liidi on muuttunut toteutuneeksi kaupaksi ja aloitettavaksi projektiksi, on tehokkuus myös prosessin liikkeelle saamisessa tärkeää. Vaativatko tällä hetkellä käyttämäsi järjestelmät projektin aloitusvaiheessa paljon työtä ja joudutko vaihtamaan ohjelmaa?

PSA-ohjelmistossa liidit siirtyvät näppärästi voitetuiksi projekteiksi ja asiakkuuksiksi, eikä tietojen uudelleen naputtelua tarvita. Kun säästät aikaa tässä vaiheessa, pääset nopeammin toteuttamaan projektia ja tekemään tuottavaa työtä.

PSA myyntiputki

 

3. Voitetun kaupan vieminen laskutukseen asti

Yhtenäisyys koko prosessissa mahdollistaa onnistumisen myös projektin toteutuksessa. Kun vaiheet etenevät saumattomasti eteenpäin samassa ohjelmassa, kaikki jo hankittu tieto on käytössä myös projektin toteutuksessa.

Projektin elinkaarta hallitset vaivattomasti Heeroksessa. Pystyt hoitamaan samassa ohjelmassa kaiken, mitä projektinhallinta vaatii: esimerkiksi kustannuslaskelmat, muistiot, liitteet, aktiviteetit, projektin viestinnän, matkalaskut, kululaskut ja laskutusennusteet. Hyvässä järjestelmässä projektia on helppo viedä eteenpäin.

 

Heeros PSA insights FI

 

4. Sujuva ja virheetön laskutus

Jotta voidaan puhua myynnistä, on synnyttävä myös laskutusta. Jos yrityksesi nykyiset laskutuskäytännöt eivät ole sujuvia, on selvää, että eurot eivät kilahtele tilillesi ihan tasaiseen tahtiin. Ideaalitilanne tietysti on sellainen, että laskutus on mahdollisimman vaivatonta ja hoituu luontevasti muun tekemisen ohessa.

PSA-ohjelmistolla laskuttaminen on tehty erittäin helpoksi. Kaikki laskutettavat kulut alihankinnoista käytettyihin työtunteihin tallentuvat oikean projektin alle, jolloin ne tulevat varmuudella lisättyä laskulle oikeassa kohtaa. Laskutus onnistuu suoraan ohjelmasta vaikka pdf-tiedostona, ja sähköisen tai verkkolaskutuksen avulla paperilaskuistakin päästään eroon. Laskutusohjelmistoista voit lukea lisää täältä.

 

PSA myyntilaskut

 

5. Taloushallinto ja raportointi - merkityksellistä dataa

Tehokkaassa myynnin johtamisessa prosessi ei lopu laskuttamiseen, vaan toteutetusta projektista kerätyn datan perusteella prosesseja kehitetään edelleen. Osuiko resurssien mitoitus kohdalleen ja käytettiinkö ne tehokkaasti? Mitä seuraavassa projektissa pitäisi tehdä toisin?

Heeros PSA:n markkinoiden parhaat raportointiominaisuudet sitovat myynnin hallinnan, taloushalllinnon ja raportoinnin yhtenäiseksi, ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi, joka hyödyntää samoja tietoja. Selkeiden raporttien avulla projekteja pystytään analysoimaan sekä niiden ollessa käynnissä että niiden päätyttyä. Niistä saatu tieto on käytettävissä seuraavia projekteja hinnoiteltaessa, myytäessä ja toteutettaessa. 

mobile-PSA-myyntilaskut

Kaikki asiantuntijayrityksen työkalut samassa paketissa 

Myyntiputken tehokkuus syntyy kaikkien vaiheiden kokonaisvaltaisesta hallinnasta, ja nimenomaan se on Heeroksen PSA-ohjelmiston etu. Voit tehdä kaiken tarvittavan yhdellä ohjelmalla.

Heeroksen PSA-ohjelmisto on toiminnanohjausjärjestelmä , joka korvaa yritysten arjessa keskimäärin 8 eri sovellusta. Sillä hoituvat CRM ja myynninhallinta, projekti- ja työajanhallinta, laskutus ja raportointi sekä projektiviestintä. Kaikki ominaisuudet ovat saatavilla yhdellä, selkeällä hinnalla.

 

Kokeile Heeros PSA:ta ilmaiseksi!

Ilmainen 14 päivän kokeilu. Et tarvitse luottokorttia.

Product PSA banner image

Lue lisää

Uutiset
Hallitse myyntiputkea varmoin ottein
Lue lisää
Blogi
Kaikki, mitä Hubspot ja PSA -integraatiosta tarvitsee tietää
Lue lisää
Blogi
6 vaihetta asiantuntijayrityksen ohjelmistokustannusten optimointiin
Lue lisää

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.