Blogi

Hallitse myyntiputkea varmoin ottein

2 min lukuaika

Räätälöi myyntiputkesi tuottamaan parasta tulosta

Kun joku “menee putkeen”, tarkoittaa se käytännössä täydellistä onnistumista. Myös myyntiputkiajattelun on tarkoitus mahdollistaa myynnin hallinta niin, että se tuottaa onnistumisia kauppojen teossa.

Myyntiputken hallinnan avulla pysyt ajan tasalla esimerkiksi siitä, missä kohtaa myyntiprosessia yksittäisten kauppojen suhteen ollaan menossa, kuinka paljon kauppoja myyntitavoitteiden toteutumiseksi vielä tarvitaan tai mihin myyntiprosessin kohtaan kannattaisi kiinnittää erityistä huomiota.

Heeroksen PSA-ohjelmistossa myyntiputken hallinnasta on tehty mahdollisimman helppoa. Yritys räätälöi myyntiputkensa oman liiketoimintansa piirteiden mukaan ja käyttää PSA:ta myyntinsä hallinnassa koko myyntiprosessin alusta loppuun – ja vielä pidemmällekin.

 

Myyntiputki Heeros PSA:ssa - Katso miten se toimii

Videolla Customer Success Manager Saara näyttää keskeisiä toimintoja myyntiputken hallintaan Heeros PSA:ssa.

 

Organisoi viikkosi aktiviteettien ja muistutusten avulla

Jotta myyjän arki ja myyntiputken vaiheet pysyvät siististi hallinnassa, on aikataulutuksen oltava kohdallaan. Tätä varten PSA-ohjelmistossa löytyy aktiviteetit ja muistutukset. Ne varmistavat, että työpäivät ovat organisoituja ja kaikki tarvittavat asiat tulevat hoidettua, sekä yksittäisen myyjän että koko tiimin osalta.

Aktiviteetit ovat selkeästi esillä myyjän omassa PSA-kalenterissa. Myynnin aktiviteetteja voi jokainen makunsa mukaan luoda esimerkiksi asiakkaille soitoista, palavereista ja muista sovituista toimenpiteistä. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän aktiviteetteja on asiakkaan suuntaan, sitä todennäköisempää on, että saat kaupan.

Muistutuksilla voi vielä täydentää viikko-ohjelmaa niin, etteivät pienetkään yksityiskohdat pääse unohtumaan. Muistutuksia voi laittaa sekä itselle että muille tiimin jäsenille.

Pidä kokonaisuudet yhtenäisinä

Kokonaisuuksien hahmottaminen on välttämätöntä suunnitelmallisessa toiminnassa, ja siihenhän juuri myyntiputken hallinnalla pyritään. PSA-ohjelmistossa on helppo pitää kaikki yrityksen myyntiin liittyvät asiat koottuina samaan paikkaan, jolloin myyntiputki pysyy yhtenäisenä ja luotettavana. PSA:n avulla asiakasta kuljetetaan myyntiputkessa sujuvasti eteenpäin tilan muuttuen prospektista liidiksi, kontaktoiduksi ja sitä kautta toteutuneeksi kaupaksi asti.

Prosessin yhtenäisyys ei suinkaan lopu vielä tähän. Kun kaupat ovat toteutuneet, PSA-ohjelmistossa säilyvät kaikki myyntiputken varrella asiakkaasta kerätyt tiedot. Samat tiedot ovat käytettävissä projektinhallinnassa. Myös laskujen luonti ja lähetys eli työn laskutus onnistuu PSA:lla helposti napin painalluksella, eikä siinäkään vaiheessa tarvita siirtymistä eri ohjelmaan.

mobile-PSA-myyntilaskut

Hyödynnä liikkuvassa työssä mobiilisovellusta

Myyntityö harvoin tapahtuu pelkästään toimistolta tai etätyöpisteeltä käsin, joten myynnin työkalujen on myös joustettava liikkuvan työn mukaan. PSA:ssa kaikki myyntiputken kannalta tärkeät toiminnot ovat käytettävissä myös mobiilisovelluksella, joka kulkee mukanasi missä vain.

Mobiilisovellusta käyttämällä myyjän on kätevää laittaa tärkeimmät tiedot muistiin paikan päällä myyntitapaamisessa, tarkastaa tarvitsemansa yksityiskohdat PSA-ohjelmistosta tai merkitä omat työtunnit heti tuoreeltaan. Lisäksi myyjän arkea helpottavat matka- ja kululaskujen teko, työyhteisön jäsenille viestintä ja projektien luominen mobiilisovelluksen kautta.

 

Kokeile PSA-ohjelmisto ilmaiseksi nähdäksesi, miten se sopii sinun yrityksellesi!

Kokeile PSA-toiminnanohjausjärjestelmää ilmaiseksi!

Jaa artikkeli:

Lue lisää

Uutiset
Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon

Lue tästä
Blogi
Kaikki, mitä Hubspot ja PSA -integraatiosta tarvitsee tietää
Lue lisää
Blogi
6 vaihetta asiantuntijayrityksen ohjelmistokustannusten optimointiin
Lue lisää

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.