Blogi

Verkkolaskut pakollisiksi Puolassa vuoden 2026 alkupuolella

Puolan valtiovarainministeriö on ilmoittanut aikatulun koskien vaiheittaista siirtymistä pakollisiin verkkolaskuihin. Verkkolaskut tulevat pakollisiksi helmikuussa 2026 niille yrityksille, joiden liikevaihto edellisenä vuonna ylitti 200 miljoonaa zlotya, eli n. 46 miljoonaa euroa. 

Nuutti Rautiainen
Nuutti Rautiainen  | 1 min lukuaika

Puola siirtyy pakollisten verkkolaskujen aikakauteen vaiheittain vuonna 2026.

Puolan verkkolaskumandaatti - soveltamisaikataulu  

1.2.2026 - Vaihe 1

Suuret yritykset, joiden liikevaihto ylitti 200 miljoonaa zlotya, eli noin 46 miljoonaa euroa, vuonna 2025.

1.4.2026 - Vaihe 2

Kaikki jäljellä olevat yritykset.

Mikä on uutta

Puolan hallitus esitteli vuonna 2021 lakiehdotuksen, joka tähtäsi verkkolaskujen laajaan käyttöönottoon. Määräyksen mukaan kaikki laskut on käsiteltävä keskitetyn järjestelmän (KSeF) kautta. Vaatimus koskee kaikkia Puolassa toimivia arvonlisäverovelvollisia toimijoita.

Alun perin verkkolaskujen lähetyksestä ja vastaanottamisesta KSeF-järjestelmän kautta piti tulla pakollista Puolassa verovelvollisille yrityksille heinäkuussa 2024. Kuitenkin jo alkuvuodesta 2024 Puolan valtiovarainministeri ilmoitti lykkäyksestä. Lykkäyksen pääsyy on KSeF-alustasta löytyneet ongelmat. Ongelmien arviointi ja korjaaminen edellyttää ulkoista IT-auditointia ja siksi ajankohta siirtyy selkeästi eteenpäin.

Heeros ja Puolan verkkolaskumandaatti

Heeros tarjoaa laskutuksen ratkaisuja sekä verkkolaskujen lähettäjille että vastaanottajille Puolassa. Heeros Myyntilaskut automatisoi myyntilaskutuksen ja mahdollistaa 100 % verkkolaskutuksen kustannustehokkaasti useissa Euroopan maissa. Heeros Ostolaskut tehostaa ostolaskujen käsittelyn vastaanotosta ja kierrätyksestä maksatukseen. Molemmat ratkaisut ovat saumattomasti integroitavissa käytössä olevaan ERP-järjestelmään tai muihin järjestelmiin.

Jaa artikkeli:

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Artikkeli
Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon

Lue tästä
Uutiset
Verkkolaskuvaatimukset Euroopassa

Lue tästä
Uutiset
Peppol auttaa yritystäsi verkkolaskuttamaan kansainvälisesti

Lue tästä

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.