Blogi

Virossa toimivalla yrityksellä pitää olla kyvykkyys toimittaa verkkolaskuja 2025 alusta

Viron hallitus on 2.5.2024 hyväksynyt kirjanpitolakiin (Raamatupidamise seadus) muutoksia, joiden myötä laskun vastaanottajat voivat vaatia laskun lähettäjiltä verkkolaskun käyttöä.

Nuutti Rautiainen
Nuutti Rautiainen  | 1 min lukuaika

Mikäli parlamentti (Riigikogu) hyväksyy muutokset, verkkolaskutus tulee Virossa pakolliseksi kaikille rekisteröityneille yrityksille 1.1.2025 alkaen, mikäli ostava yritys vaatii verkkolaskun käyttöä.

Viron hallitus hyväksyi 2. toukokuuta 2024 lakiehdotuksen, joka koskee kirjanpitolain muuttamista. Ehdotuksen tavoitteena on yhdenmukaistaa ja yksinkertaistaa sähköisen laskutuksen vaatimuksia.

Mikäli ehdotus hyväksytään, vuoden 2025 alusta yritysten on toimitettava lasku verkkolaskuna ostavan yrityksen sitä vaatiessa. Mikäli ostaja pyytää verkkolaskua eikä muusta muodosta ole sovittu, käytetään oletuksena eurooppalaista standardia (EU EN16931). Viro ei siis kiellä muiden verkkolaskuformaattien käyttöä.

Heeros ja verkkolaskutus Virossa 

Heeros tarjoaa laskutuksen ratkaisuja sekä verkkolaskujen lähettäjille että vastaanottajille Virossa. Heeros Myyntilaskut automatisoi myyntilaskutuksen ja mahdollistaa verkkolaskutuksen kustannustehokkaasti useissa Euroopan maissa. Heeros Ostolaskut tehostaa ostolaskujen käsittelyn vastaanotosta ja kierrätyksestä maksatukseen. Molemmat ratkaisut ovat saumattomasti integroitavissa käytössä olevaan ERP-järjestelmään tai muihin järjestelmiin.

Jaa artikkeli:

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Artikkeli
Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon

Lue tästä
Uutiset
Verkkolaskuvaatimukset Euroopassa

Lue tästä
Uutiset
Peppol auttaa yritystäsi verkkolaskuttamaan kansainvälisesti

Lue tästä

Onko ajatuksissa toiminnan tehostaminen?

Aloitetaan käymällä nykytilanteenne ja toiveenne läpi, ja jatketaan kohti teille järkevintä ratkaisua. Varaa aika kalenterista tai lähetä meille viesti täyttämällä lomake.