Verkkolaskuvaatimukset Euroopassa - Katso maat ja tilanne

Monet Euroopan valtiot ja veroviranomaiset ovat alkaneet nähdä verkkolaskutuksen keinona lisätä näkyvyyttä taloustilanteeseen, vähentää veronkiertoa ja lisätä digitalisaatiota. Useat valtiot ovatkin jo julkistaneet valmistelevansa B2B-verkkolaskutusmandaattia tai harkitsevansa sitä mahdollisten B2G- ja verkkoraportointivaatimusten lisäksi.  

Euroopassa toimiville yrityksille näillä mandaateilla voi olla merkittäviä vaikutuksia taloushallintoon, joten valmisteluiden olisi hyvä olla jo käynnissä. Koska tilanne kehittyy jatkuvasti, teimme avuksesi kartan ja listan maista, joissa verkkolaskutuksen pakolliseksi tekemistä arvioidaan, se on tulossa lähivuosina tai on jo voimassa.

Jos teillä pohditaan, miten vastata tuleviin verkkolaskuvaatimuksiin, me Heeroksella autamme. Käännetään tämä pakollisesta pahasta mahdollisuudeksi automatisoida ja modernisoida yrityksenne laskutuksen sekä osto- ja myyntireskontran (I2C ja I2P) prosessit. Ota yhteyttä

Tarkka ja viimeisin tieto on saatavilla Euroopan Komission sivuilta eInvoicing Country Factsheets for each Member State & other countries.

FI_E-invoicing-map-5-2023

Lista verkkolaskumandaateista Euroopan maissa

Maa Tilanne
Albania Voimassa
Belgia Tulossa 2024-2025
Kroatia Arvioitavana
Tanska Tulossa 2024-2025
Ranska Tulossa 2024-2025
Saksa Tulossa 2024-2025
Italia Voimassa
Latvia Arvioitavana
Puola Tulossa 2024-2025
Romania Arvioitavana
Slovakia Arvioitavana
Slovenia Arvioitavana
Espanja Tulossa 2024-2025
Ruotsi Arvioitavana
Turkki Voimassa

 

Ota yhteyttä

Heeros_GarikBagdasarov

Garik Bagdasarov
Director of International Sales and Partnerships
+358 40 451 6957

garik.bagdasarov@heeros.com

Käytännön opas: Näin valmistaudut verkkolaskulakien voimaantuloon

 Valmistaudu tuleviin verkkolaskutusvaatimuksiin hyvissä ajoin, sillä muutoksessa tarvitaan riittävästi sisäistä osaamista ja sopivia järjestelmiä. Se voi vaikuttaa lisäksi mm. toiminnanohjaukseen ja muihin prosesseihin. 

Heeroksen ratkaisut kansainväliseen taloushallintoon

Kun taloushallinto ja sen integrointi on hoidettu kansainvälisesti kestävästi, ei sinun tarvitse murehtia taipuuko järjestelmäsi tulevaisuudessa oikeanlaiseen laskutukseen eikä hypätä sokkona kalliisiin muutoshankkeisiin.