Uusi ostolaskuprosessi tehostaa taloushallintoa

Uusi ostolaskuprosessi tehostaa taloushallintoa

Kevään 2020 ilouutisena voimme kertoa, että Heeros Ostolaskujen tuotekehityshankerintamalla on käynyt kova tohina ja projekti on edistynyt hyvässä tahdissa. Hanke on iso kokonaisuus tuleville vuosille ja sen tavoitteena on kehittää ratkaisu, joka mahdollistaa tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäen PDF- ja verkkolaskujen automaattisen, oppivan analysoinnin ja tiliöinnin sekunneissa, heti laskun saavuttua järjestelmään.

Heeros Ostolaskut tuotekehityshanke etenee vaihe kerrallaan ja ensimmäisessä vaiheessa keskitymme laskujen vastaanotto- ja digitointiprosessin kehittämiseen osana Circulan kierrätystä ja maksatusta. Aiempaa nopeampi työvaihe tehostaa merkittävästi prosessia ja mahdollistaa käyttäjälle myönteisen ja aikaa säästävän käyttäjäkokemuksen.

Kevään aikana käynnistyivät ensimmäiset asiakaspilotoinnit

Alkukeväästä käynnistimme ensimmäiset Heeros Ostolaskujen asiakaspilotoinnit Hollannissa ja olemme juuri aloittelemassa asiakaspilotointia Suomessa. Kehitystiimimme on kiitollinen, että olemme saaneet tärkeää palautetta pilotoivilta asiakkailtamme sekä siitä, että niin moni on ilmaissut kiinnostuksensa hankkeen pilotointiin. Haluamme pitää pilotointivaiheen hyvin hallittuna, jolloin pystymme paremmin tunnistamaan eri asiakkaiden sopivuuden kunkin toteutusvaiheen pilotointiin.

Laskujen automaattinen analysointi jo hyvässä vauhdissa

Tällä hetkellä Heeros Ostolaskut -hankkeessa on toteutettu sekä sähköposti- että verkkolaskujen vastaanotto järjestelmään. Hollannin markkinoilla on keskitytty sähköpostissa saapuvien PDF- ja kuvalaskujen analyysiin. Laskujen tiedot analysoidaan nyt automaattisesti heti sisäänluvun jälkeen, jolloin ne saavat Circulan asetuksien mukaiset toimittajakohtaiset oletustiliöinnit. Kyseinen tuki tullaan lisäämään myös Suomen ja muiden pohjoismaiden laskujen analysointiin.

Kirjanpitäjän työ tehostuu – laskujen käsittely yhteen näkymään

Heeros Ostolaskut tarjoaa kirjanpitäjälle päänäkymänä laskujen listauksen, josta kaikkien omien asiakkaiden käsiteltävät laskut voi kerralla käsitellä kiertoon. Kirjanpitäjä voi tarkistaa laskun analysoidut tiedot, tarvittaessa luoda uuden toimittajan, viimeistellä laskun tiliöinnin ehdotuksen perusteella, sekä määrittää tarkastuskierron seuraavan vaiheen ja tarkastajan. Lasku siirtyy sekunneissa Circulaan, määritettyyn tarkastuskierron vaiheeseen, seuraavan henkilön käsiteltäväksi. Työ yksinkertaistuu ja tehostuu, sillä tässä uudistuvassa prosessissa jää Link-valvonnan työvaihe pois.

Yhteistyö mahdollistaa monipuolisen kehitystyön

Heeros Ostolaskut -ratkaisun toteutuksessa ja ensimmäisen kaupallisen version tuotteistuksessa riittää vielä paljon tekemistä. Kahden viikon kehityssprinttimme kuluvatkin hetkessä, mutta tasaisen tahdin myötä pääsemme muiden kehitystehtävien ohella vastaamaan myös pilottiemme havainnoimiin tarpeisiin nopeasti.

Olemme ylpeitä ja innoissamme myös siitä, että pääsemme seuraavaksi toteuttamaan uuden Lead UX designerimme suunnittelemaa käyttöliittymää. Uusi käyttöliittymädesign tulee tutuksi myös Heeros Ostolaskujen rinnalla kehittämässämme tilitoimiston yritysasiakkaiden perustamisen tehostamisessa.

Hyvä tekemisen meininki – aina asiakkaamme parhaaksi!

Yhteistyöterveisin
Tuotekehitystiimin väki