Kasvutarina 03

Lantmännen Agron kauppiasverkosto automatisoi laskuprosessit Heeroksen avulla

 

Yritys: Lantmännen Agro
Toimiala: maatalous
Liikevaihto 2022: 568M€
Heeros-palvelut: Ostolaskut-ratkaisu, myyntilaskujen välitys ja sähköinen arkistointi

Tuomo Pulkkanen plus element
Lantmannen Agro fields

Katso videolta Lantmännen Agron tietohallintojohtaja Tuomo Pulkkasen kommentit. 

Kestävästi, tehokkaasti ja kannattavasti – näin Lantmännen Agro tukee maatalousyrittäjiä, kun he tuottavat meille kaikille ruokaa pellosta pöytään. Omaa toimintaansa he tehostivat automatisoimalla vähittäiskauppaverkoston laskuprosesseja Heeros-ratkaisuilla, ja integroimalla ne toiminnanohjausjärjestelmään.

Lantmännen Agro on osa Lantmännen konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla. Asiakkaina ovat mm. maa- ja metsätalousyrittäjät, koneurakoitsijat, hevosalan ammattilaiset sekä harrastajat. Läntmannen Agro on paikallinen toimija, ja jokaista vähittäiskaupan toimintaa johtaa kauppias yrittäjänä.

 

 

HubSpot Video

Kasvua hakeva Lantmännen Agro osti vähittäiskauppaketjun osaksi liiketoimintaansa vuonna 2017. Kauppojen laskujärjestelmien uudistaminen tuli ajankohtaiseksi 2021, kun todettiin, että päivittämisen varaa on, eikä nykyisillä ratkaisuilla voida jatkaa.

”Liiketoiminnan kasvun kannalta on oleellista, että manuaaliset prosessit saadaan automatisoitua, ja että järjestelmät ovat modernit”, toteaa Lantmännen Agron tietohallintojohtaja Tuomo Pulkkanen. ”Vähittäiskaupassa laskuja käsiteltiin vielä paljon paperilla ja käsin, mikä ei ole enää nykypäivää. Tätä lähdimme yhdessä Heeroksen kanssa korjaamaan.”

”Suunnittelimme Lantmännen Agrolle kokonaisuuden tehostamaan prosesseja heidän tarpeidensa mukaisesti. Se integroitiin saumattomasti toiminnanohjausjärjestelmään ja muihin tarvittaviin ohjelmistoihin.” toteaa Henrik Forsberg, Lantmännen Agron yhteyshenkilö Heerokselta.

Lantmännen Agron kaupan julkisivu

Helppokäyttöisellä ohjelmistolla saatiin tehokkuutta työhön ja parempaa näkyvyyttä talouteen

Kaikkein näkyvin muutos on ollut kauppiaille ja kauppojen työntekijöille. T Junes Oy Lantmännen Agron toimitusjohtaja Kirsi Arpi sanoo, että Heeroksen käyttöönottaminen on ollut yritykselle pelkästään positiivinen asia.

 ”Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja laskujen seuranta on helpottunut huomattavasti. Yksikään lasku ei ole kadonnut Heeroksen käyttöönoton myötä. Mikäli lasku on saapunut Heerokseen, sieltä se myös löytyy. Heeroksen raportointimahdollisuuksien ansiosta kassasuunnittelun tekeminen on yksinkertaisempaa.”

Kauppojen arkea helpottaa myös se, että ne voivat nyt Heeroksen avulla vastaanottaa verkkolaskuja. Se ei ollut ennen mahdollista.

”Kaiken kaikkiaan käyttäjäkokemukseni on ollut todella positiivinen. Aiemmin kaikki tehtiin manuaalisesti, mutta nyt meillä on moderni ohjelmisto, joka tehostaa työntekoa”, Kirsi sanoo. 

Lantmannen Agro fields

Heeros auttoi viemään laskuprosessit ”uudelle levelille” automaatiolla ja integroinneilla – ja hyvällä yhteistyöllä

plus

Lantmännen Agron vähittäiskaupan yrittäjillä on käytössään Heeros Ostolaskut -ratkaisukokonaisuus sekä myyntilaskujen välitys ja sähköinen arkistointi. Ostolaskut-ratkaisuun sisältyy EDI- ja verkkolaskujen vastaanottaminen sekä laskujen sähköinen kierrätys ja arkistointi. Tärkeää oli myös integraatio toiminnanohjausjärjestelmään sekä ostoreskontraan.

”Tavoitteenamme oli automatisoida koko prosessi laskujen lähettämisestä niiden saamiseen, maksamiseen ja ostoreskontraan asti, ja tavoite saavutettiin. Lisäksi yhteistyö Heeroksen kanssa on ollut erittäin hyvää, ja ongelmanratkaisu nopeaa. He tuntevat tuotteensa todella hyvin ja pystyvät siksi toimimaan nopeasti”, Tuomo Pulkkanen kiittelee.

”Heeroksen avulla veimme laskuprosessit ihan uudelle levelille”, hän summaa.

Lantmannen Agro cows

Aloita kasvumatka kanssamme!

Ota yhteyttä