Heeros Oyj: Heeros liiketoimintakatsaus tammi-syyskuu 2020

Heeros Oyj: Heeros liiketoimintakatsaus tammi-syyskuu 2020

Heeros Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.1.–30.9.2020 (tilintarkastamaton): Vahva tuloskasvu jatkuu –Heeroksen liikevaihto kasvoi, käyttökate parani ja kassavirta vahvistui

Heeroksen tammi–syyskuun 2020 liikevaihto kasvoi, käyttökate parani ja kassavirta vahvistui koronapandemian aiheuttamasta haastavasta markkinatilanteesta huolimatta. Uudistettu organisaatio ja toiminnan tehostamistoimet vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tukivat myönteistä tuloskehitystä. Yhtiö keskittyy tänään julkistamassaan strategiassa vuosille 2021–2023 kannattavaan kasvuun ja palveluiden skaalaamiseen taloushallinnon kasvavilla ohjelmistomarkkinoilla.

Tammi–syyskuun 2020 yhteenveto:

  • Jatkuva liikevaihto kasvoi 5 % edellisvuoden vastaavasta kaudesta ja oli 6,2 miljoonaa euroa (1–9/2019: 5,9 miljoonaa euroa).
  • Käyttökate (EBITDA) kasvoi 43 % ja oli 1,0 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa). Uudelleenjärjestelykuluilla oikaistu käyttökate (EBITDA) kasvoi 110 % ja oli 1,5 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa).
  • Oikaistu liiketoiminnan rahavirta vahvistui merkittävästi vertailukaudesta ja oli 0,9 miljoonaa euroa (0,5 miljoonaa euroa).
  • Heeros julkisti syyskuussa Suomessa ja Hollannissa uuden Heeros Ostolaskut -ratkaisun, joka automatisoi ja nopeuttaa merkittävästi ostolaskujen käsittelyä.
  • Heeros pitää taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020 ennallaan

”Olen erittäin tyytyväinen kuluvan vuoden jatkuvasti vahvistuneeseen tuloskehitykseemme. Alkuvuodesta toteuttamamme organisaatiomuutos ja liiketoiminnan tehostamistoimet ovat tuottaneet toivomaamme tulosta, ja olemme parantaneet selvästi sekä käyttökatettamme että kassavirtaamme. Tavoitteenamme oli kääntää tuloksemme positiiviseksi vuoden 2020 aikana. Ilokseni voin todeta, että olemme saavuttaneet tämän tavoitteen jo vuoden kolmannella neljänneksellä, jolloin käyttökatteen kasvu oli erityisen vahvaa. Tämä on loistava tulos ottaen huomioon, että olemme tänä vuonna tehneet huomattavasti vähemmän tuotekehitykseen liittyviä aktivointeja kuin vuosi sitten" -Mikko Pilkama, toimitusjohtaja

Lue liiketoimintakatsaus kokonaisuudessaan täältä: Heeros liiketoimintakatsaus tammi-syyskuu 2020