Tilitoimistojen kevät on tänä vuonna ollut taatusti tavallisuudesta poikkeava. Tuttujen tilinpäätöskiireiden lisäksi on selvitetty asiakasyritysten kanssa erilaisia tukimahdollisuuksia, tehty kassaennusteita, lomautusilmoituksia sekä siinä ohessa järjestetty oman toimiston kirjanpitäjille etätyömahdollisuudet hyvinkin nopealla aikataululla. Onneksi selainpohjaiset taloushallinnon ohjelmistot ovat mahdollistaneet monelle tilitoimistolle työn jatkumisen vaivatta, myös näinä poikkeuksellisina aikoina.
Useaa tilitoimistoyrittäjää puhuttaa nyt myös edessä oleva taloushallinnon ohjelmistovaihdos. Mitä hankkia vuosia palvelleen Tikonin tilalle? Millainen ratkaisu pitää tilitoimiston kilpailussa mukana, mutta samalla mahdollistaa yksilöllisen ja asiakkaalle parhaiten sopivan palvelumallin? Kuinka myös pitkäaikaista, perinteitä arvostavaa asiakasta voidaan palvella tuttuun tapaan, juuri kuten yhdessä on sovittu?
Tilitoimiston asiakkaista osa on jo ehkä mukana digitaalisessa palvelussa tai ainakin valmiita ja halukkaita siihen siirtymään. Osalle asiakkaista taasen perinteisempi palvelumalli, joka koostuu tehokkaasti hoidetusta pääkirjanpidosta, ilman sen kummempia kiemuroita, on paras ratkaisu. Tällöin ohjelmistovalinnassa nousee merkitykselliseksi se, kuinka kustannustehokkaasti myös perinteinen ”mappiasiakas” pystytään järjestelmässä hoitamaan, miten tehokkaasti kuukausittainen kirjanpito tuotetaan ja kuinka vaivattomasti se kääntyy tilinpäätöksen vaatimaan muotoon.
Olemme saaneet Tikon-käyttäjiltä kiitosta muun muassa Heeros Kirjanpidon tapahtumien tehokkaasta ja tutunomaisesta käsittelystä, laskureskontran hyödyntämisestä tase-erittelyjen laatimisessa sekä valmiista tilinpäätösmallista. Lisäksi on koettu, että sähköinen tiliote tositteena nopeuttaa entisestään tapahtumien käsittelyä. Osalle Tikon vaihtajista taas juuri automatisoitu kirjanpito, kuten esimerkiksi automaattivientien mahdollistamat vyörytykset ja välitilinpäätöstasoinen raportointi ovat olleet ohjelmistovalinnassa avainasemassa.
Mielestämme ohjelmistokustannusten tulee joustaa asiakkuuksien mukaan. Hinnoittelussa tulee huomioida mappiasiakkaat, tinkimättä kuitenkaan tehokkuutta tuovista ohjelmisto-ominaisuuksista. Myös asiakkaan palvelun laajennukset pitää pystyä tekemään vaiheittain, jolloin maksetaan vain siitä mitä käytetään. On tärkeää, että tilitoimisto pystyy hinnoittelemaan palvelunsa siten, että kate jää tilitoimistolle. Tämä takaa kannattavan kasvun mahdollisuudet.
Sari Eronen
Customer Success Manager
Heeros Oyj
Vähemmän vaivaa, enemmän tuloksia: Data tukee muuttuvaa HR:ää | 14.2.2023 Vähemmän vaivaa, enemmän tuloksia: Data tukee muuttuvaa HR:n roolia
11.1.2023 Roadmap 1/2023 - Kohti toimialan parasta käyttökokemusta
11.1.2023 Nähdään Tili- ja veropäivillä 2023
10.1.2023 AI-tiliöinti täydentää Heeros Ostolaskut -ratkaisua
20.12.2022 On aika paketoida vuosi 2022 ja kiittää yhteistyöstä kanssanne
20.10.2022 Kuinka valita laskutusohjelma yritykselle?
19.10.2022 Roadmap 10/2022 - Kohti toimialan parasta käyttökokemusta
11.10.2022 HR-järjestelmä osana palkkahallintoa tarjoaa ketterän prosessin
27.9.2022 Heeros HR-järjestelmä palkanlaskennan tukena
22.9.2022 Heeros tuo tarjolle uuden pienyritysten tarpeisiin kehitetyn tarjooman
22.9.2022 Heeroksen uusi tarjooma vastaa pienyritysten tarpeisiin
9.9.2022 Muutoksia Heeros organisaatiossa – uusi vetäjä kansainväliselle myynnille ja kumppanuuksille
15.7.2022 Moderni palkanlaskenta parantaa yrityksen kannattavuutta
14.7.2022 Sähköinen ostolasku – helppo ja kustannustehokas laskujen käsittely
14.7.2022 Heeros Oyj: Liikevaihdon vahva kasvu jatkui ja kannattavuus parani alkuvuodesta
22.6.2022 Uudistuvan Heeroksen tavoitteena tukea asiakkaiden kasvua