Blogi

Taloushallinto on palvelua!

Blogi | 27.10.2017

Uudistimme Heeroksen kotisivut, ilmeen ja sloganin. Halusimme korostaa niitä asioita, jotka ovat meille ja asiakkaillemme tärkeitä. Avoimuus, lähestyttävyys ja luotettavuus. Selkeys, joustavuus ja ennen kaikkea iloisuus. Heeroksella on pienen yrityksen sielu yhdistettynä suuren yrityksen toimintavarmuuteen.

Pohjatyötä tehdessä päädyimme kysymään, mikä on oikeasti tärkeää asiakkaalle. Yksi villi idea workshopissa oli se, ”voisiko ohjelmistosta rakentaa niin hyvän, ettei tarvita mitään tukea tai lisäpalveluita”. Ajatuksena se tuntui mielenkiintoiselta, mutta aika nopeasti päädyimme siihen, ettei tämä ole ehkä oikea tie. Tai tie on oikea ja ohjelmia pitää pystyä käyttämään ilman jatkuvaa yhteyttä asiakastukeen, mutta palvelua emme saa unohtaa. Maailma muuttuu sitä tahtia, että palvelua tarvitaan auttamaan ja tukemaan asiakkaita muutoksessa. Digitalisaatio iskee talous- ja palkkahallintoon täydellä voimalla eikä asiakkaita tai käyttäjiä saa jättää sen armoille. Meille Heeroksella hyvää palvelua on se, että käännämme muutoksen uhat mahdollisuuksiksi ja voitoksi auttamalla asiakasta jokapäiväisessä työssä – katsoen samalla eteenpäin.

Palvelulla tarkoitamme siis asiakkaan kohtaamista laajalla skaalalla kaikissa tilanteissa. Päivittäisessä asiakastuessa ja yksittäisten asioiden ratkaisemisessa. Koulutustilanteissa käyttöönoton yhteydessä. Jatkuvassa tuotekehitystyössä nopeasti reagoiden ja asiakkaiden uudet tarpeet huomioiden. Lisäksi palvelua on joustava työnjako asiakkaiden ja Heeroksen välillä, myynnin tukea tilitoimistoille unohtamatta.

Integraatio on myös palvelua

Yrityksissä on usein käytössä monia ohjelmia ja jokaisella talous- sekä palkkahallinnon kanssa tekemisissä olleella on varmasti kokemuksia integraatiosta – joko hyvästä tai pahasta. Vaikka monella ohjelmalla pystyy hoitamaan ”kaiken” yrityksen tarvitseman, käytännössä integraatioita ei pääse karkuun. Hyvää palvelua on myös se, että ohjelmien integraatio toimii, siihen saadaan tukea ja uusia liittymiä rakennetaan riittävän nopeasti ja kustannustehokkaasti. Integraatioiden oikea taso on myös tärkeää. Joko siirretään kerran kuussa yksittäinen tiedosto tai sitten järjestelmät juttelevat jatkuvasti keskenään ja vaihtavat tietoa. Molemmat integraatiotavat pitää hallita.

Tehdään yhdessä taloushallinnosta sujuvampaa

Ohjelmiston menestyksessä ei ole loppujen lopuksi kyse yksittäisistä ominaisuuksista – vaikka itsekin entisenä ohjelmoijana puhun mielelläni tuotteesta ja sen yksityiskohdista. Hyödyllisiä ominaisuuksia pitää ohjelmassa olla ja niitä pitää pystyä tuottamaan lisää asiakastarpeen, muuttuvan regulaation tai oman innovatiivisuuden kautta. Mutta yksittäisillä ominaisuuksilla peliä harvoin voitetaan.

Koska taloushallinto on palvelua.

Matti Lattu
Toimitusjohtaja, Heeros Oyj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Kommentoi