Kuinka valita laskutusohjelma yritykselle?

Kuinka valita laskutusohjelma yritykselle?

Yrityksen laskutusohjelman valintaan vaikuttaa erityisesti liiketoimintasi laajuus sekä millaisia ovat laskutettavat asiakkaat. Laskutusohjelman ja sen ominaisuuksien tulee vastata yrityksesi tarpeisiin. Vaikka suurin osa laskutusohjelmista toimii samalla periaatteella, saattaa lisäominaisuudet poiketa jopa suurelta määrin toisistaan.

Mitä huomioida laskutusohjelman valinnassa?

  • Ketkä ovat asiakkaitasi? Jos esimerkiksi sinulla on yritysasiakkaita tai julkisen puolen asiakkaita, on verkkolaskumahdollisuus yleensä välttämätön.

  • Miten suurta yritystoimintasi on? Jos olet aloittava yritys ja liiketoimintasi on pientä, pääset alkuun perusominaisuuksilla. Liiketoiminnan ja lähetettävien laskujen määrän kasvaessa tulee kuitenkin tarve lisäominaisuuksille, jolloin kannattaa tutustua kattavampiin vaihtoehtoihin. 

  • Missä laskutusohjelmaa käytetään? Yrityksenne tarpeet määrittävät sen, onko sopivin vaihtoehto esimerkiksi pilvipalvelu, joka toimii kaikkialla sijainnista tai laitteesta riippumatta. Mobiilisovellus tuo myös toisella tavalla joustavuutta, kun laskutusohjelma kulkee mukana ja on nopeasti saatavilla.

  • Mitä laskutusohjelma pitää sisällään? Ohjelman tulisi kattaa kaikki yrityksenne tarpeet. Pitääkö laskutusohjelman taipua usean maan laskutussvaatimuksiin? Millaisia raportteja tarvitsette? Tarvitsetteko myös myyntireskontra-toiminnallisuuden? Laskutusohjelmaa valittaessa kannatta myös varmistaa, että ohjelma tarjoaa parhaimman tuen myös liiketoiminnan kasvaessa. 

  • Mikä asiakkaan kokemus tulee olemaan? On hyvä ottaa huomioon miltä laskut tulevat näyttämään asiakkaille ja valita sellainen laskutusohjelma, joka antaa ammattimaisen kuvan yrityksestänne. Laskujen ulkoasun tulisi olla selkeä ja lähetystavan asianmukainen. 

laskutusohjelman valinta_-1

Varmista verkkolaskutusmahdollisuus

Valitse nykyaikainen sähköinen laskutusohjelma, joka pitää yrityksesi laskutusprosessin ajantasalla ja antaa ammattimaisen kuvan yrityksestäsi asiakkaille. Laskutusohjelman tulisi sisältää verkkolaskutusmahdollisuus, jotta kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin voidaan vastata. 

Valitse automatisoitu laskutusohjelma

Automaatio nopeuttaa laskutusprosessia sekä vähentää manuaalista työtä. Lisäksi laskutusprosessi on luotettavampi, koska automaatio vähentää virheiden määrää, jotka usein syntyvät manuaalisten työvaiheiden yhteydessä. Automaatio tehostaa laskutusprosessia huomattavasti ja säästää resursseja tehostaen koko yrityksen taloushallintoa. 

Suosi raportointiominaisuutta

On hyvä varmistaa, että laskutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden seurata ajantasaisia tietoja. Raportit auttavat seuraamaan saatavia ja hallinnoimaan kassavirtaa. Näet aina yrityksesi ajantasaisen tiedot ja voit hyödyntää raportteja tukena päätöksenteossa. Lisäksi on tärkeää, että laskut arkistoidaan talteen, jotta voit tarvittaessa tarkistaa tiedot myös aikaisemmista laskuista.

Varmista laskutusohjelman integroitavuus

Laskutusohjelman tulisi olla helposti integroitavissa muihin järjestelmiin. Näin tarvittava tieto välittyy helposti eri ohjelmien välillä ilman ylimääräisiä manuaalista työvaiheita. Integrointimahdollisuus eri taloushallinnon ja toiminnanohjausjärjestelmien kanssa sujuvoittaa liiketoimintaa huomattavasti. Lue blogistamme, kuinka taloushallinnon ja toiminnanohjauksen (ERP) integrointi onnistuu vaivattomasti.  

Huomio työntekijöiden käyttökokemus

On myös tärkeää ottaa huomioon, että laskutusohjelman käyttöliittymä on helppo ja selkeä myös yrityksesi työntekijöille. Laskutusohjelman tulisi myös olla monikielinen, jotta vieraskieliset työntekijät voivat käyttää ohjelmaa mutkitta ja laskujen luominen kansainvälisille asiakkaille sujuu vaivattomasti.

laskutusohjelman valinta

Heeros antaa ammattimaisen kuvan yrityksestäsi

Lasku on myös yksi tärkeä kontakti asiakkaiden ja yrityksesi välillä. Heeroksen järjestelmän avulla laskut ovat helposti muokattavissa yrityksenne näköisiksi, joka auttaa sinua luomaan laskuille ammattimaisen ja personoidun ilmeen. Lisäksi Heeroksen verkkolaskutusmahdollisuus auttaa varmistamaan asiakkaiden tyytyväisyyden laskujen välittyessä ongelmitta ja viiveettä suoraan asiakkaalle. Sähköinen laskutus myös vähentää kustannuksia ja virheitä sekä parantaa kassavirtaa nopeuttamalla laskutuskiertoa.

Helppokäyttöinen ja kätevä ohjelma tukenasi

Heeroksen ratkaisut ovat pilvipohjaisia ja toimivat siksi joustavasti kaikkialla, sekä selaimessa että mobiilissa. Heeros Mobiilin avulla voit säilyttää taloushallintoa taskussasi. Mobiililla luot myyntilaskut missä ja milloin vaan sekä seuraat helposti saatavien kotiutumista. Sovellus toimii myös verkkokaupan laskutusohjelmana. Voit hoitaa verkko-, käteis- ja massalaskutuksen asiakas- ja tuoterekisteriä hyödyntäen.

Heeros Myyntilaskut -ratkaisun avulla laskujen laatiminen on vaivatonta ja nopeaa. Voit luoda laskuja, maksukehotuksia ja käteislaskuja suoraan Heeroksessa eri laskupohjia hyödyntäen tai tuoda laskuaineistoja vaivattomasti toisesta järjestelmästä. Voit käsitellä suuriakin määriä myyntilaskuja yksinkertaisesti massana ja ilman turhia manuaalisia työvaiheita. Automaation ansiosta säästät aikaa ja resursseja. Voit keskittyä yrityksesi ydintoimintoihin ja Heeros hoitaa muun puolestasi mahdollistaen liiketoiminnan kasvun.

laskutusohjelman valinta_Heeros

Valitse paras laskutusohjelma tarpeisiisi

Meiltä löydät ratkaisut yrityksen koosta riippumatta.

Heeros Myyntilaskut on kehitetty saatavien hallintaan laskusta maksuun, myös kansainvälisesti. Se on helposti integroitavissa toiminnanohjausjärjestelmiin sekä kirjanpito-ohjelmiin. Heeros-tuki on palveluksessasi joka vaiheessa. 

Heeroksen PSA-ohjelmisto, on erikoistunut vastaamaan asiantuntijayritysten laskutustarpeisiin. Yksinkertaisella ja selkeällä käyttöliittymällä luot ja lähetät laskuja helposti. Voit laskuttaa palveluita, tunteja, tuotteita, ostolaskuja, kuluja, toistuvia ja aikataulutettuja laskuja. Ohjelmiston avulla voit yksinkertaistaa laskutusta ratkaisusta löytyvän automaattisen laskugeneraattorin avulla sekä hyödyntäen arvokasta laskutusdataa ja arvioita menneiltä ja tulevilta kuukausilta. Reaaliaikainen näkymä projektien kustannuksista pitää sinut ajantasalla.

 

Oletko valmis sujuvoittamaan laskutustanne? Ota yhteyttä!