Tukipalvelumme aina käytettävissänne

Heeros ohjelmistojen käyttäjänä teillä on mahdollisuus maksuttomaan tukipalveluumme, jonka ensisijaisena tehtävänä on auttaa ja tukea asiakkaita ohjelmistojen käytössä. Palvelemme teitä kolmessa eri kanavassa; Heeros Help Center -palveluportaalissa, sähköpostitse ja puhelimitse. Huomioittehan, että Heeros-tilitoimistot vastaavat asiakkaidensa ohjelmistotuen tarjoamisesta.

Henkilökohtaisen palvelun lisäksi, apunanne on Heeros Help Center -palveluportaalin tietopankki, joka tarjoaa avuksenne erilaisia ajankohtaisia tiedotteita sekä työskentelyä tukevaa materiaalia ja ohjeistuksia. Selainpohjainen palveluportaali on ajasta ja paikasta riippumatta, aina käytettävissänne.

Heeros-ohjelmistojen palvelukanavat

Autamme tilitoimistoanne myös uusien asiakasyritysten perustamisessa

Mikäli yrityksenne on tilitoimisto, voi Heeros halutessanne lisätä puolestanne asiakasyrityksiänne Heeros-palvelun käyttäjiksi ja määritellä käyttöönottoon tarvittavat asetukset. Säästätte aikaa ja työt hoituvat mallikkaasti myös kiireisinä aikoina. Ja mitä useampi asiakasyrityksenne on Heeros-käyttäjä, sujuvat työt automaation avulla entistä tehokkaammin.

Tuki uusien asiakkaiden perustamiseen

  • Heeros lisää uusia asiakkaita palveluunne
  • Heeros lisää uudelle asiakkaalle käyttöönotettavat palvelut
  • Heeros määrittelee uuden asiakkaan käyttöönottoasetukset

Autamme mielellämme Heeros-kysymyksissä, ettehän epäröi ottaa yhteyttä!