<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=398868563803133&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tulorekisterin painopisteinä automaatio, integraatiot ja yhteistyö

Tulorekisterin painopisteinä automaatio, integraatiot ja yhteistyö

17.6.2019

Monella alkaa katse kääntyä jo kohti juhannusta ja kesälomia. Sää on hellinyt kesäkuussa suomalaisia ja hyvät ilmat näyttäisivät jatkuvan. Toivottavasti näin on, sillä odotan itse kovasti aikaa veneilylle ja mökkeilylle. On mukava käydä reissussa ulkomailla, mutta kesällä kannattaa ottaa aikaa myös kotimaan matkailulle ja nauttia Suomen kesästä.

Kevät on ollut kaikille alalla toimijoille tavallista raskaampi ja loma tulee tarpeeseen. Kansallisen tulorekisterin käyttöönotto on vienyt voimia yllättävän paljon, vaikka urakka isoksi tiedettiinkin. Heeroksellakin on Katreen kulunut paljon aikaa ja energiaa. Vuodenvaihteessa, tulorekisterin tullessa käyttöön, oli itse Katressa vielä asioita kesken, joten alkuvuosi oli ohjelmistotoimittajille ja palkanlaskijoille, hyvästä varautumisesta huolimatta, työntäyteinen. Toivon mukaan asiakkaidemme fiilis on kuitenkin sama kuin meillä: pahin on jo takana ja kesälomalle uskaltaa lähteä vapaasti ja luottavaisin mielin. Katressa on monta hyvää asiaa. Ja kun lastentaudit alkavat olla viimein selätetty, tuo se varmasti luvattuja hyötyjä päivittäiseen tekemiseen.

Kevään aikana saimme Heeroksella tuotantoon monia kaivattuja ominaisuuksia. Yksi pieni, mutta odotettu uudistus, on eTositteen luonti suoraan PDF-tiedostosta. Useinhan tilanne on sellainen, että lasku tai kuitti tulee sähköpostiin liitteenä. eTositteella se saadaan nyt helposti lisättyä Circulan sähköiseen kiertoon tai laskun liitteeksi. Käytän itsekin eTositetta kohtuullisen paljon ja tätä toimintoa olen odottanut.

Talven aikana päivitimme myös Heeroksen strategiaa. Perusajatuksemme, että teemme asiakkaistamme taloushallinnon sankareita, ei ole oikeastaan koko Heeroksen olemassaolon aikana muuttunut, mutta linjasimme nyt hieman tarkemmin miten se tehdään. Yksi strategiamme kulmakivi on, että haluamme tarjota markkinoiden parhaan integroitavuuden Heerokseen. Se tarkoittaa valmiita API -rajapintoja, tuotteistettuja integraatioita ja myös sitä, että niihin toimintoihin, joihin Heeros ei riitä tai tarjoa ratkaisua, meillä on valmiit kumppanuudet olemassa. Yksi käytännön esimerkki raportointiyhteistyöstä on toukokuussa julkaistu Fuusor-kumppanuus.

Tulemme syksyn tapahtumissa, kuten asiakasmatkalla Ahvenanmaalle ja Pro Partner-päivässä, kertomaan enemmän mitä uudistettu strategia tarkoittaa asiakkaillemme, joten pysytään kuulolla.

Nyt on aika hoitaa viimeiset asiat pois pöydältä ja siirtyä kohta nauttimaan kesästä. Toivottavasti saat ladattua akkuja syksyä kohti. Taloushallinnon alalla vauhti tuskin tulee hiljenemään ja voimia tarvitaan syksylläkin. Kiitoksia asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille työntäyteisestä keväästä. Toivotan omasta ja Heeroksen puolesta oikein rentouttavaa kesää!