Tili & Talous Oy - Pienenkin yrityksen sähköistäminen kannattaa

Tili & Talous Oy - Pienenkin yrityksen sähköistäminen kannattaa

14.12.2016

Auktorisoitu tilitoimisto ja nykyisin Heeroksen Pro Partner Tili & Talous Oy siirtyi Heeros-ratkaisuihin vuonna 2012. Päätös sähköisen taloushallinnon käyttöönotosta syntyi asiakkaiden tarpeiden sekä isojen toimijoiden esimerkin myötä.

”Rakennusalalla sekä kunta- ja valtionhallinnossa vastaanotetaan vain verkkolaskuja ja tämä toimii hyvänä ajurina taloushallinnon sähköistämiseen myös pienemmissä yrityksissä”, kertoo toimitusjohtaja Reet Luht.

”Pienten yritysten sähköistäminen ei ole helppoa ja vaatii paljon pitkäjänteistä työtä. Tilitoimiston on osattava perustella asiakaslähtöisesti sähköisen järjestelmän tuomat hyödyt ja kustannustehokkuus”, toteaa Matti Silvonen Tili & Talous Oy:stä. Tässä auttaa onneksi myös Heeroksen asiantuntijat, jotka tarvittaessa tulevat tilitoimiston avuksi.

Monella pienyrittäjällä on ennakkoluuloja, että sähköinen taloushallinto tulee yritykselle kalliiksi. ”Vaikka sähköiseen taloushallintoon siirtyessä syntyy aloituskustannus, niin tulee muistaa, että kustannus syntyy vain kerran”, Matti Silvonen sanoo. ”Loppuen lopuksi tehokkuuden, nopeampien läpimenoaikojen ja monien muiden helpotusten myötä yrittäjälle syntyy isojakin säästöjä”, Matti Silvonen muistuttaa.

Mutta mistä tilitoimisto löytää aina sen viisasten kiven kiteyttämään hyödyt helposti nähtäväksi. ”Totuus on, että sähköistämällä työn tehokkuus ja luotettavuus paranevat, kun virheiden määrä pienenee ohjelman auttaessa erilaisissa tarkistuksissa. Myös asiakkaalta tulevat kyselyt vähenevät, sillä yrittäjä pääsee itse katsomaan ajantasaisesti ohjelmasta, mikä tilanne on. Tämä muutos on hyvä sekä yrittäjän että tilitoimiston näkökulmasta”, Matti Silvonen vakuuttaa.

Tili & Talous Oy:n asiakas, pienyrittäjä Heilo Soop Talorak Oy:stä kommentoi Heeroksen käyttöä seuraavalla tavalla: ”Olemme Heerokseen erittäin tyytyväisiä – en voisi kuvitella toimivani ilman sitä. Yksi syy käyttöönottoon oli alun perin verkkolaskutuksen tarve, mutta nyt myös Heeroksen ostolaskujen kierrätys- ja maksatustoiminnot ovat osoittautuneet erittäin käteviksi. Laskut voi hyväksyä suoraan järjestelmässä.”

Tili & Talous Oy
Kuvassa Tili & Talous Oy:n henkilökuntaa

Tili & Talous Oy:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu niin sähköisyyden lisääminen kuin kansainvälistyminen. ”Panostamme lähivuosina yhä enemmän pienten yritysten sähköistämiseen, sillä pystymme nyt tarjoamaan kustannustehokkaan ja toimivan palvelupaketin myös pienille yrityksille, tietäen sen olevan myös asiakkaan etu. Koska palvelemme myös viron ja venäjän kielellä, olisi hyvä, jos Heerokseen saataisiin kielipäivitykset myös näille kielille. Näemme lähialueissa vain potentiaalista kasvua ja mahdollisuuksia – tämä seikka unohtuu helposti nykyisen laman aikana”, tuumii Reet Luht.

Tutustu helppoon ohjelmistonvaihtoon ja ota yhteyttä!