Tili & Talous - Pienyrityksen taloushallinnon sähköistäminen kannattaa

Tili & Talous - Pienyrityksen taloushallinnon sähköistäminen kannattaa

14.12.2016

Auktorisoitu tilitoimisto ja nykyisin Heeroksen kumppanitilitoimisto Tili & Talous Oy otti Heeros taloushallinnon ohjelmat käyttöön vuonna 2012. Päätös sähköisen taloushallinnon käyttöönotosta syntyi asiakkaiden tarpeiden sekä isojen toimijoiden esimerkin myötä.

”Rakennusalalla sekä kunta- ja valtionhallinnossa vastaanotetaan vain verkkolaskuja ja tämä toimii hyvänä ajurina taloushallinnon sähköistämiseen myös pienyrityksissä”, kertoo toimitusjohtaja Reet Luht.

”Pienyritysten sähköistäminen ei ole helppoa ja vaatii paljon pitkäjänteistä työtä. Tilitoimiston on osattava perustella asiakaslähtöisesti sähköisen järjestelmän tuomat hyödyt ja kustannustehokkuus”, toteaa Matti Silvonen Tili & Talous Oy:stä. Tässä auttaa onneksi myös Heeroksen asiantuntijat, jotka tarvittaessa tulevat tilitoimiston avuksi.

Monella pienyrittäjällä on ennakkoluuloja, että sähköinen taloushallinto tulee yritykselle kalliiksi.

Pienyrityksen taloushallinnon sähköistäminen

”Vaikka sähköiseen taloushallintoon siirtyessä syntyy aloituskustannus, niin tulee muistaa, että kustannus syntyy vain kerran. Loppuen lopuksi tehokkuuden, nopeampien läpimenoaikojen ja monien muiden helpotusten myötä yrittäjälle syntyy isojakin säästöjä”, Matti Silvonen muistuttaa.

Mutta mistä tilitoimisto löytää aina sen viisasten kiven kiteyttämään hyödyt helposti nähtäväksi?

”Totuus on, että sähköistämällä työn tehokkuus ja luotettavuus paranevat, kun virheiden määrä pienenee ohjelman auttaessa erilaisissa tarkistuksissa. Myös asiakkaalta tulevat kyselyt vähenevät, sillä yrittäjä pääsee itse katsomaan ajantasaisesti ohjelmasta, mikä tilanne on. Tämä muutos on hyvä sekä yrittäjän että tilitoimiston näkökulmasta”, Matti Silvonen vakuuttaa.

Tili & Talous Oy:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu niin sähköisyyden lisääminen kuin kansainvälistyminen.

”Panostamme lähivuosina yhä enemmän pienyritysten taloushallinnon sähköistämiseen, sillä pystymme nyt tarjoamaan kustannustehokkaan ja toimivan palvelupaketin myös pienyrityksille, tietäen sen olevan myös asiakkaan etu. Koska palvelemme myös viron ja venäjän kielellä, olisi hyvä, jos Heerokseen saataisiin kielipäivitykset myös näille kielille. Näemme lähialueissa vain potentiaalista kasvua ja mahdollisuuksia – tämä seikka unohtuu helposti nykyisen laman aikana”, tuumii Reet Luht.

 

Tutustu helppoon ohjelmistonvaihtoon ja ota yhteyttä!

Oletko pienyrittäjä? Tutustu täältä siihen, miten pienyrityksen kirjanpito hoituu helposti yhteistyössä tilitoimiston kanssa >>